Lőw Zsolt nagyon szeretne Szoboszlai Dominik edzője lenni

2020. november 20.
Itthon
A magyar futballszurkolók számára a 2021-es év egyik legizgalmasabb kérdése, hogy hová igazol a Salzburgból Szoboszlai Dominik. A 20 éves magyar tehetség nemrég elárulta: Neymar az, akivel együtt szeretne játszani, Szoboszlai álma így a PSG-ben válhatna valóra. Szoboszlai érkezésének nagyon örülne Lőw Zsolt is, a párizsiak másodedzője a DIGI Sport híradójának azt mondta: ő lenne a legboldogabb, ha együtt dolgozhatna a középpályással.
"Én lennék a legboldogabb, megmondom őszintén, hogy ha lehetőség nyílna Dominik megszerzésére, és együtt dolgozhatnánk, hiszen mindig borzasztó büszkeséggel tölt el, amikor magyar játékosokkal dolgozhatok. Mint ahogy a Lipcsénél is együtt dolgoztam Willi Orbannal és Gulácsi Péterrel. Nagyon-nagy boldogsággal töltene el, hogy ha nálunk folytatná” – nyilatkozta a DIGI Sport híradójának, a Sport 24-nek Lőw Zsolt, a Paris Saint-Germain FC másodedzője.
 
Az átigazolási hírekkel foglalkozó Transfermarkt szerint Szoboszlai értéke 25 millió euró, és bármilyen meglepő, ez az összeg jelen pillanatban a PSG számára sem biztos, hogy megfizethető. „Nagyon-nagy az anyagi veszteségünk nekünk is, több százmillióra rúg, ezért is, már lehetett látni, hogy az elmúlt átigazolási időszakban sem az volt a jellemző a klubra, hogy több tízmillió euróért játékosokat vásároljon, nem volt lehetőségünk nagy sztárokat vásárolni. Ez megnehezítheti a dolgunkat Dominik esetében is, és ha a klub úgy döntene, hogy harcba száll érte, akkor azért át kellene utalni pár tízmillió eurót, úgyhogy nem tudom, mennyi ennek az esélye. Az a prioritás a következő átigazolási időszakban, hogy a védelmet erősítsük valamilyen úton-módon, de ha megnyílik a lehetőség rá, megvan az anyagi lehetőség arra, hogy Dominiket megszerezzük, akkor el fogunk róla komolyabban beszélgetni.”
 
 
 
A PSG tehát rajta tartja a szemét Szoboszlain, Lőw Zsolt szerint azonban lehet, hogy a magyar középpályásnak egyelőre kisebbet kellene ugrania a pályafutásában. "Talán egy egészséges lépés lenne a Red Bull Leipzig, kézenfekvő és egyértelmű lenne, hogy oda igazoljon Dominik. A Bundesligát mindenki ismeri, tudja, hogy milyen komoly bajnokságról van szó. Ott egy-két év után szintén húzóemberré válna, és onnantól kezdve a határ a csillagos ég. Szurkolok neki, hogy ugyanígy tovább fejlődjön, és ha nekem is sikerül ezen a szinten maradnom, és tovább fejlődnöm, akkor előfordulhat, hogy Dominikkel találkozunk még valahol, és lehetek az edzője.”
 
"Mosolyog a szívem, amikor a magyar válogatottat látom a pályán"
 
Lőw Zsolt közben a saját bőrén is tapasztalja, hogy a magyar válogatott jó híre milyen gyorsan terjed. Miközben a PSG német stábtagjai a spanyolok elleni 6-0-s vereség miatt szomorkodnak, addig a magyar szakember büszkén mesélhet az Eb-részvételt kiharcoló, majd a Nemzetek Ligája A divíziójába feljutott honfitársairól. „A kollégáimmal is téma ez, hiszen az Izland elleni sikerünk után mi a németek csoportjába kerültünk. Mindenki tudja, hogy a kollégáim németek, és elég büszkén hangoztatják ezt, bár a keddi események után már ők sem annyira büszkék, miután 6-0-ra kikaptak a spanyoloktól, úgyhogy most megfordult a kocka. Az elmúlt években mindig nekem kellett egy picit meghúznom magam, és szerénykednem a magyar válogatott miatt talán, de a németek vannak most nagyon-nagy gondban, és mi magyarok pedig verhetjük a mellünket, mert elképesztő az a sikertörténet, amit az elmúlt időszakban írunk Magyarországon. Mosolyog a szívem, amikor a magyar válogatottat látom a pályán.” 
 
A 41 éves szakember szerint a magyar futball egyértelműen elindult felfelé, és nem csodálkozna, ha válogatott játékosainkra Európa jobb klubjaiban is felfigyelnének. "Nyilvánvalóan nem olyan drágák a mi játékosaink, olcsóbb őket megszerezni, mint a nagy nemzetközi sztárokat vagy a nagyobb klubokban játszó futballistákat. Szerintem el lehetne most már azért kezdeni a külföldi kluboknak csipegetni a mostani magyar válogatottból, és akkor ezek a fiatal játékosok elkezdhetnének a nemzetközi futballban fejlődni - még többet fejlődnének, és még nagyobb hasznára lennének a magyar válogatottnak. Ez pedig akkor egy amolyan spirál lenne, amely húzná felfelé a magyar futballt.” 
   

keresés

 

Hírlevél

Eseménynaptár

2024 Május
KE
SZE
CSÜ
SZO
VA
2930
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
12
Nincs esemény!