Tokmactól gólt vár a norvég foci legnagyobb magyar ismerője

2020. szeptember 22.
Itthon
Kovács Péter 18 éve érkezett Norvégiába, nyolc együttesben játszott, és volt gólkirály is a skandináv országban. A jelenleg is Norvégiában élő, a DIGI Sport híradójának nyilatkozó exfutballista szerint a hullámzó bajnoki formája ellenére jó csapat a címvédő Molde, amely a Bajnokok Ligája-csoportkörért játszik szerdán a Ferencvárossal. A korábbi 10-szeres magyar válogatott csatár bízik abban, hogy korábbi norvégiai csapattársa, Tokmac Nguen megszerzi az idegenben mindig nagyon fontos gólt a Fradi számára, a Moldéról pedig azt mondta, hogy a középpályán és a támadósorban erős csapat, de a védelme megfogható. 
"Szerintem örültek Moldéban, hogy a Ferencvárost kapták, de tisztelik a Fradit, úgyhogy jól felkészültek lesznek, és egy jó meccset fogunk látni. Véleményem szerint a középpályás- és a csatársora a Molde erőssége, Magnus Wolff Eikrem egy nagyon jó szervező középpályás, van két nagyon jó középcsatáruk, Leke James és Ohi (Omoijuanfo), illetve elég gyors szélsőik vannak - nem tudom, hogy ki fog kezdeni, de mindenképp a Fradinak figyelnie kell erre. Úgy érzem, hogy talán a Molde hátvédsora az, ahol a Fradinak keresnivalója lehet" - nyilatkozta a DIGI Sport híradójának, a Sport 24-nek Kovács Péter.
 
"A Molde nincsen jó formában, az utóbbi bajnokikon nem játszott jól, és az eredmények sem jöttek, de természetesen egy nemzetközi kupameccs az más, ők is másképp tekintenek rá, mert nagyon nagy a tét. Úgy érzem, mindenféleképpen jobb teljesítményt fognak nyújtani, mint szombaton, amikor a Valerengától idegenben 2-1-re kikaptak, a teljesítményük nem volt a legjobb. A szerdai meccsre szerintem biztos, hogy összeszedik magukat."
 
 
 
Kovács Péter nemcsak a Molde-játékosokat ismeri, hiszen a magyar bajnok norvég légiósával, Tokmac Nguennel még együtt is játszott. "Nagyon örülök neki, hogy Toki, aki csapattársam volt a Strömsgodsetben, kulcsemberré vált a Fradiban, és remélem, megmutatja még egyszer itt a Molde ellen, az utolsó gátnál a Bajnokok Ligája előtt, hogy milyen jó futballista, remélem, hogy helyzeteket fog kialakítani és gólt fog rúgni, ami nagyon fontos a Fradinak egy idegenbeli meccsen."
 
"Nagyon nehéz tippelni erre a meccsre, nagyon nagy a tét mindkét csapatnak, mindkét futballnemzetnek. Fontos a Fradinak, hogy jó eredményt érjen el az első meccsen, Moldéban, de szerintem nem fog semmi eldőlni az első 90 perc után. Lehetetlen megmondani, hogy ki jut majd tovább, 50:50 százalék esélye van mindkét csapatnak, és szeretnék két jó meccset látni."
 
A Molde-FTC Bajnokok Ligája-playoff első mérkőzést szerda este 21 órakor rendezik Norvégiában.
 
   

keresés

 

Hírlevél

Eseménynaptár

2024 Július
KE
SZE
CSÜ
SZO
VA
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1234
Nincs esemény!