Rossi szerint egy csapat különösen veszélyes a Juventusra

2020. szeptember 19.
Itthon
Szeptember 19-én, szombaton elrajtol a világ egyik legkedveltebb labdarúgó-bajnoksága, a Serie A. Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a DIGI Sportnak azt mondta: szerinte a Juventus előnye csökkent a többiekhez képest, különösen az Internazionale lehet veszélyes a rekordbajnokra, de több nagycsapat miatt is rendkívül izgalmas szezont várhatunk.
Sorozatban 10. bajnoki címére készül a Juventus
 
Meg lehet-e állítani a Juventust Olaszországban? A „calcio” szerelmesei 2012 óta nemleges választ kapnak erre a kérdésre. A rekordbajnok torinóiak az elmúlt kilenc idényt kivétel nélkül az élen zárták, és arra készülnek, hogy sorozatban tizedszerre is megnyerjék a „Scudettót. A feladat azonban nem ígérkezik könnyűnek. A koronavírus-járvány az utóbbi évtized legizgalmasabb bajnokságát szakította ketté. A 2019-2020-as szezonban az Internazionale végül egy ponttal maradt le a Juvétól, de a Lazio és az Atalanta is szorongatta a torinóiakat.
 
„Én is úgy vélem, hogy a többiek lemaradása a Juventushoz képest csökkent valamivel. Különösen az Internazionale vonatkozásában igaz ez, de szerintem a többi csapat is előrébb lépett. Biztos vagyok benne, hogy a most kezdődő szezon izgalmasabb lesz, mint az előző volt” – nyilatkozta Marco Rossi a DIGI Sport megkeresésére. 
 
Az elmúlt idény alapján nem csak az Antonio Conte vezette fekete-kékek lehetnek veszélyesek a torinóiakra. A Juventus és az Inter mögötti Lazio-Atalanta-Napoli-Milan-Roma ötösfogat pontos erősorrendje megjósolhatatlan, ezért is lehet nagyon izgalmas az új szezon.
 
Az egyik legélvezetesebb bajnokság
A Serie A előző idényében 3,04-es meccsenkénti gólátlagot hoztak össze a csapatok, jócskán megelőzve az angol, a spanyol és a francia bajnokságot is.  A „calcio” Marco Rossi szerint ma már közel sem a híres védekező fociról szól. „A mostani edzőgeneráció már minden európai trendet követ, és igyekszik tanulni is ezekből. A támadások hátulról történő, szisztematikus felépítése, a pressing, az ultrapressing, vagy a gegenpressing is jelen van az olasz fociban, ami egyértelműen Angliából, illetve Németországból jön. Az újgenerációs edzők mindent tanulmányoznak, kis túlzással hetente próbálnak meg valami újjal előállni, és ehhez folyamatosan képzik magukat.” 
 
A 3,04-es meccsenkénti gólátlagnál jobb mutatóval egyetlenegy topliga, a Bundesliga büszkélkedhet. Szintén figyelemreméltó, hogy az elmúlt idényben a Serie A adta Európa aranycipősét, ráadásul éppen egy olasz játékos, Ciro Immobile utasított mindenkit maga mögé 36 bajnoki góljával.
 
A DIGI Sporton majdnem mindent láthatnak
 
A DIGI Sport ebben az idényben is kizárólagos jogtulajdonosa a Serie A magyarországi televíziós közvetítési jogának. A 2019/20-as szezonban az összes mérkőzés 86 százalékát, a fordulónkénti 10 találkozóból átlagosan 8 meccset közvetített a sportadó, amely három csatornáján és a digisport.hu weboldalon ebben a szezonban is több mint 300 mérkőzés közvetítésével tervez.  A DIGI Sport a meccseken kívül heti háromórás plusz tartalommal szolgálja ki az olasz futball szerelmeseit. A fordulókat követő másfél órás összefoglaló-műsorban Sipőcz József, Juhár Tamás, Mártha Bence, Szeiler József és Bede Ferenc várja a nézőket a legfontosabb momentumok részletes elemzésével. Péntekenként, az aktuális hétvégi fordulók előtt jelentkezik a csatorna közkedvelt egyórás magazinműsora, a Csizmaszár, amelyben Egri Viktor mellett Juhár Tamás és Mártha Bence beszélget az olasz futball aktualitásairól. 
 
Egy héttel később kezd az Inter és az Atalanta
 
A DIGI Sport az első forduló összes mérkőzését élőben közvetíti. A címvédő Juventus a Sampdoria elleni hazai találkozóval kezdi el a 2020/21-es idényt vasárnap este. Az augusztusban Európa Liga-döntőt játszó Inter és a BL-negyeddöntőig jutó Atalanta egy héttel később, a második fordulóban kezdheti el az új szezont, az első hétvégéről elhalasztott meccsüket szeptember 30-án játsszák le. Az első öt fordulóban kivétel nélkül lesz rangadó! A nyitókör leginkább várt meccsét éppen a másfél hét múlva sorra kerülő „pótlónapon” játsszák le: a Lazio az Atalantát fogadja. A második fordulóban Roma-Juventus, a harmadikban Lazio-Inter, a negyedikben Inter - AC Milan, illetve Napoli-Atalanta, míg az ötödikben Milan - Roma derbit rendeznek. A részletes programot itt (http://www.legaseriea.it/en/serie-a/fixture-and-results) találják.
   

keresés

 

Hírlevél

Eseménynaptár

2024 Június
KE
SZE
CSÜ
SZO
VA
2728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Nincs esemény!