Lisztes és Rósa is elmondta, hogyan ejtheti ki a Fradi a Celticet

2020. augusztus 25.
Itthon
A Ferencváros két korábbi játékosa, Lisztes Krisztián és Rósa Dénes, illetve a - DIGI Sport híradójának szintén nyilatkozó - korábbi Fradi-edző Thomas Doll is úgy érzi, hogy a svéd Djurgardens 2-0-s legyőzése után a zöld-fehér csapatnak igenis van esélye a BL-selejtezős továbbjutás kivívására a Celtic otthonában. Részben azért is, mert a párharc egy meccsen dől el, ráadásul nem kell tartani a fanatikus skót drukkerektől sem.
"Szeretném, ha gól nélkül le tudnák hozni a mérkőzést, úgy érzem, hogy döntetlen és hosszabbítás lesz, és természetesen abban bízok, hogy a Ferencváros jut tovább” – nyilatkozta a DIGI Sport híradójának, a Sport 24-nek Rósa Dénes, aki a Hibernians légiósaként 2009-ben a saját bőrén megtapasztalta, milyen a Celtic Parkban kifutni a gyepre.

„Amikor a skót Premier League-be igazoltam, az első mérkőzésem a Celtic Parkban volt, hatalmas nagy élmény volt. Mindenki be van tojva a stadionban, 2005-ben 58 ezer felett volt az átlagnézőszám. Ilyen szempontból szerencséje van a Ferencvárosnak, hogy most ez a támogatása nincs meg a Celticnek” – fogalmazott a 10-szeres válogatott Rósa.

„Az egyik legjobb barátom, Andreas Thom három évig a Celticben játszott, amely abban az időben nagyon-nagyon erős volt, sokat mesélt a csapatról. A skótok óriási harcosok, nagyon jó a mentalitásuk, ezért nehéz mérkőzés vár a Fradira. Ami előny, hogy már egy ideje együtt játszanak a magyar csapat játékosai, volt pár meccsük a bajnokságban, nem egy új csapatról van szó. Megvan az esélyük, hogy nyerjenek Glasgow-ban” – szögezte le a korábbi FTC-vezetőedző Thomas Doll 

Az egykori ferencvárosi kedvenc Lisztes Krisztián külön kiemelte, hogy kiktől vár sokat a mérkőzésen, és megnevezte a személyes kedvenceit is.  "Nekem nagyon tetszik Tokmac játéka, hihetetlenül gyors és dinamikus, nagyon fontos gólokat lő. Én Isaeltől várom még megint, hogy picit visszajön a dinamikája, és picit több kreativitást tud majd a csapat játékához hozzátenni. Nagyon szeretem Varga Roli játékát, de Sigér Dávidét is, aki nem feltétlenül egy 10-es játékos, de hihetetlen alázat és győzni akarás van benne. De Dibusz Dénes is nagyon sokat tett az előző évben ahhoz, hogy a Fradi bajnok lett, és ilyen jól szerepelt nemzetközi porondon. Lovrencsics Gergőnek is egyértelműen példaértékű a hozzáállása és az akarata, amit mérkőzésről mérkőzésre hoz. Kíváncsi vagyok az újakra, hogy hogy állják majd meg a helyüket, de az előző év igazolásait is nézve, azt gondolom, hogy nagyon-nagyon nem sikerült mellé lőni eddig.” 
 
 

A Celticnek korábban két bajnokiját is elhalasztották, mivel Boli Bolingoli egy titkos spanyolországi kiruccanással megszegte a koronavírus-vírus szabályokat. Ő nem lesz ott a csapatban, a Premier League-csapatok által csábított gólkirály, Odsonne Edouard viszont még biztosan a Celticet erősíti szerda este. Rósa Dénes a lehetséges nyerő taktikáról is beszélt. "Nagyon-nagyon szűken kell védekezni, a nehézség az lesz, hogy megtartja-e ezt a 4-2-3-1-es felállást Rebrov mester. A fenti szélső támadóknak mélyen vissza kell majd jönniük védekezni, viszont védekezésből támadásba villámgyorsan tud gyors emberekkel reagálni labdaszerzés után a Ferencváros. Gondolom, ez lehet az esélye a skót csapat ellen.” 

Lisztes szintén optimista. „A Fradi nagyon jól felkészült, tudta folytatni azt a munkát, amit az előző évben elkezdtek Rebrovnál, azt látom, hogy nagyon meg van szerkesztve a taktika, mind a védekezés, mind a támadás, mind az átmenetek. Mindenki tudja, mi a feladata, elég hosszú a kispad, látszik, hogy azért lehet pihentetni a játékosokat, hogy ha egy-két sérülés közbejön, az sem változtatja meg a csapat stílusát, a játékát. Erre lehet építeni, és bízom benne, hogy azzal a pici szerencsefaktorral, ami mellénk fog állni, meglepetést tudunk okozni.”

A selejtezőt szerda este 20.45-től rendezik a glasgow-i Celtic Parkban, és a győztesnek még két kört kell mennie a BL-főtábláért. 
   

keresés

 

Hírlevél

Eseménynaptár

2024 Július
KE
SZE
CSÜ
SZO
VA
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1234
Nincs esemény!