A magyarokhoz csatlakozott a Piquéhez hasonlított Beveren-hátvéd

2020. augusztus 19.
A belga-magyar kettős állampolgár Vic Van Osselaer már 16 évesen U21-es bajnok lett a Waasland-Beverennel, és a héten először vesz részt az U18-as magyar válogatott összetartásán. A védő a DIGI Sport híradójának azt mondta, a példaképe a madridi Sergio Ramos, a játékát azonban a barcás Gerard Piquééhez hasonlította edzője. A Beveren U21-es csapatának a védője, úgy tűnik, Willi Orban útját követve szívesen csatlakozna később a magyar felnőttválogatotthoz is.
„Folyamatosan járok ki meccsekre Belgiumba, és láttam egy tehetséges belső védőt. Pont Beveren-meccsen voltam, beszélgettünk, szóba jött, hogy az anyukája magyar, és néztem, hogy nagyon hasznos lenne a magyar válogatott számára egy ügyes kis védő. Az első dolgom volt, hogy felhívtam az az MLSZ-t” – nyilatkozta a DIGI Sport híradójának, a Sport 24-nek Békeffy Gábor, Van Osselaer ügynöke.
 
„Sergio Ramos, a Real Madrid focistája a kedvenc játékosom, ő az én példaképem. Nagyon agresszív játékosról van szó, aki remekül védekezik, de a labdával is jól bánik” – mesélte Van Osselaer, akinek a játékát a szakemberek azonban egy másik spanyol válogatott játékosáéhoz hasonlítják. „Két évvel ezelőtt az egyik edzőm Gerard Piquéhez hasonlított. Szerinte ugyanolyan higgadt és nyugodt vagyok, mint a katalán védő. Jó helyen van nálam a labda, és jól is fejelek.” 
 
 
 
Magyar szempontból viszont nem túlzás, ha a fiatal tehetséget egy másik kettős állampolgár magyar válogatott játékoshoz, avagy Willi Orbanhoz hasonlítjuk. „Más korosztályról beszélünk, ő sem beszél magyarul, bár egy pár szót tud, de mégis benne van a szíve mélyében a magyarság. Az anyukája kimondottan ragaszkodott hozzá, hogy valamilyen szinten, Magyarországon is tudjon szerepelni. Nekünk meg az a prioritásunk, hogy felfedezzünk ilyen magyar gyökerű játékosokat” – jegyezte meg Békeffy Gábor.
 
Van Osselaer már 16 évesen U21-es belga bajnoknak mondhatja magát, nem is csoda, ha a tehetséges játékos komoly célokat tűzött ki maga elé a jövőjével kapcsolatban. „Remélem, hogy a Beveren U21-es csapatával nagyon sok mérkőzésen játszhatok idén. Aztán a következő szezonban már a felnőttcsapattal is készülhetek majd. A későbbi célom pedig az, hogy a Premier League-ben játszhassak.”
   

keresés

 

Hírlevél

Eseménynaptár

2024 Július
KE
SZE
CSÜ
SZO
VA
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1234
Nincs esemény!