Gera Zoltán megjósolta korábbi angol klubjai feljutását

2020. augusztus 08.
Itthon
„Mondtam a fiamnak, hogy feljutott mindkét csapatunk, úgyhogy majd megyünk sűrűbben ki a Premier League-et nézni” – nyilatkozta a DIGI Sport híradójának, a Sport 24-nek Gera Zoltán, aki igencsak boldogan fogadta a hírt, hogy a West Bromwich után a Fulham is kiharcolta a feljutást Angliában.
Gera előbbinél hét, utóbbinál három évet töltött, 2010-ben pedig a Fulhammel Európa Liga-döntőt játszott. A menetelésben akkor komoly szerepet kapott Gera is, hat gólt is szerzett, kettőt a Cannavaróval, Trezeguet-vel felálló Juventusnak. „Csupa jó emlékek jutnak eszembe a West Bromról és a Fulhamről, nyilván mindkét csapatnak nagyon szurkoltam, hogy feljussanak. Így is gondoltam, hogy a West Brom élből feljut, a Fulham pedig majd a playoffban. Így is történt, örülök neki, hogy visszakerültek.”
 
A 97-szeres magyar válogatott labdarúgó két éve a Ferencvárostól vonult vissza, Angliától 2014-ben köszönt el. „Most már az utolsó mohikán (Chris Brunt) is távozóban van, ő is elmegy a West Bromtól, most már teljesen új arcok vannak itt is, ott is. Inkább a stábtagokkal tartom a kapcsolatot, és inkább a West Brommal.” 
 
 
 
A Fulham 2018-ban 100 millió fontot költött a játékoskeret megerősítésére, viszont 2019-ben mégis kiesett a PL-ből. „Nyilván fognak tanulni, főleg a Fulham, abból a hibából, amit elkövettek, hogy túl sok játékos érkezett, és rövid idő alatt nem nagyon találták meg, hogy mit kell játszani a Premier League-ben. És nagyon fontos az is, hogy olyan játékosok érkezzenek a klubhoz, akik tisztában vannak a Premier League követelményeivel, mert ha túl sok olyan játékos érkezik, akik nincsenek ezzel tisztában, akkor, ahogy láttuk is, elég komoly problémák lehetnek. Az anyagi keret ott van mind a két klubnál.”   
 
Egy biztos, Gera már nagyon várja, hogy újra nézők előtt rendezzék meg a világ legerősebb bajnokságának mérkőzéseit. „Átalakulóban van mindkét klub, már nem olyan körülmények vannak, mint amikor én ott játszottam. Ettől függetlenül nagyon szurkolok nekik, és alig várom, hogy újra mehessek Premier Ligás meccsre.”
 
Az új Premier League szezon szeptember 12-én indul, immár a Fulhammel és a West Bromwich Albionnal, és továbbra is a DIGI Sporton.
   

keresés

 

Hírlevél

Eseménynaptár

2024 Július
KE
SZE
CSÜ
SZO
VA
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1234
Nincs esemény!