Nagy Ádám újra egészséges, és még idén feljutna a Premier League-be

2020. június 04.
Itthon
"Most, hogy elkezdtem az edzéseket, és úgy érzem, hogy 100 százalékos vagyok, így nagyon-nagyon boldog vagyok megint” – foglalta össze jelenlegi érzéseit a DIGI Sport híradójának a bokasérüléséből felépült Nagy Ádám, aki a Bristol Cityvel már nagyon készül a június 20-ára tervezett Championship-folytatásra. A csapat egy pontra van a rájátszást jelentő hatodik helytől, és a cél a feljutás – ez is az oka annak, hogy a nemsokára a 25. születésnapját ünneplő középpályás Bolognából Angliába szerződött. Nagy Ádám büszke arra, hogy Marco Rossi alapemberként tekint rá a válogatottnál, de sportszerűen felsorolta, kik azok, akik szerinte szintén játszhatnak az ő posztján.
Nagy Ádám a második bristoli mérkőzésén rögtön gólt szerzett, az álomkezdést azonban bokasérülés követte. A koronavírus-járvány okozta kényszerszünetig végül 20-szor lépett pályára. "Rányomta az eddigi szezonomra a bélyegét, ugyanakkor azt is érzem - ami nagy pozitívum -, hogy érzem, számolnak velem, mert amikor vállalni tudtam a játékot, akkor mindig kezdő voltam” – nyilatkozta a DIGI Sport híradójának, a Sport 24-nek Nagy Ádám.
 
A bokasérülése, úgy érzi, már a múlté. „Abban maradtunk az orvosi stábbal, hogy meglátjuk, ebben a vírus miatt kialakult egy-másfél hónapos szünetben hogyan fog gyógyulni, milyen sebességgel fog betokosodni ez a kis csontdarab, ami elmozdult. Már lassan másfél hete edzünk, múlt hét hétfőn kezdtük el, és azóta abszolút panaszmentesen, tünetmentesen– le is kopogom – tudok edzeni, aminek nagyon örülök. Még ha nagyon kemény is volt az első hetünk, ez csak az előnyömre válhat.” 
 
A Bristol City a tervek szerint június 20-án, a Blackburn ellen folytatja a feljutásért vívott harcot az angol másodosztályban. „Kicsit azt érzem, hogy még ez is változhat. Anglia még három héttel le van maradva a többi országhoz képest ebben a járványügyi helyzetben, úgyhogy emiatt szerintem még érhet meglepetés minket, játékosokat és a focit szeretőket. Azt mondják, a zárt kapu akár év végéig is tarthat.” 
 
A Bristol City 12 éve 1-0-ra elbukta a Premier League-feljutásért vívott döntőt a később Halmosi Pétert szerződtető Hull Cityvel szemben, Nagy Ádámék most egy pontra vannak a rájátszást jelentő 6. helytől. „Azért is volt nagyon kecsegtető, hogy hívtak, mert már egy konkrét tervnek akarták, hogy a részese legyek, amit előttem felvázoltak, hogy igenis már az első évben kimondott cél a Premier League. Úgy érzem, hogy a West Brom és a Leeds egy más szintet képviselnek, abszolút megérdemelten állnak az automatikus feljutást jelentő első két helyen. Az utána következő 6-7, vagy azt is meg megmerem kockáztatni, hogy tíz csapat annyira egy szinten van, hogy a pillanatnyi forma alapján nyernek vagy hullajtják el a pontokat. Itt még tényleg bármi megtörténhet, főleg most, ugyanis ha folyamatosan szerda-szombat ritmusban meccselünk, akár egy hét alatt hatalmasat fordulhat egy csapattal a világ.” 
 
 
A válogatottban Marco Rossi többször is nehezen pótolhatónak nevezte Nagy Ádámot, a középpályás erről is beszélt, majd sportszerűen felsorolta, kik azok, akik szerinte jók lehetnek az ő posztján. „Leszámítva az utolsó periódust a válogatottban, amikor éreztem én is, hogy nem megy jól a játék, de amikor jól megy a szekér, és tényleg abszolút 100 százalékos állapotban vagyok, akkor az egy jó érzés, hogy az ember azt mondhatja el magáról, hogy egy hasznos, és majdhogynem pótolhatatlan tagja a magyar válogatottnak. Vannak meghatározó alakok a csapatban és a magyar válogatottban, de szerintem a mi sikerünk mindig is abban rejlett,  amikor csapatként jól összekovácsolódunk, hiszen ilyenkor tudunk nagy sikereket elérni. Az én posztomon a Sigi (Sigér Dávid) is egyre jobban kezdett el játszani, ugye ott van a Vidus (Vida Máté), de biztos vagyok benne, hogy még Magyarországon is remélem, hogy lesz olyan, akinek eddig még nem került szóba a neve a válogatottnál, de egyszer csak majd be fog robbanni, legyen az például a Debrecenből Haris Attila. Kell, hogy legyen a posztokra játékosdömping, hogy ezzel is a maximumot hozzuk ki egymásból és a másik játékosból.” 
 
Nagy Ádám persze arra készül, hogy ő lesz az, akivel feljut a Bristol, és kivívja az Eb-részvételt a Rossi-csapat. „Minden az én kezemben van ahhoz, hogy egy sikeres évem legyen, akár klubszinten, válogatott szinten, és egyénileg is. A célom, hogy egy év múlva legyenek lehetőségeim, legyenek megkereséseim, és jó esetben azt tudjam mondani, hogy én márpedig nem akarok sehova menni, mert feljutottunk a Bristol Cityvel, és egy meghatározó játékosa vagyok a csapatnak.” 
 
 
 
   

keresés

 

Hírlevél

Eseménynaptár

2024 Április
KE
SZE
CSÜ
SZO
VA
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
12345
Nincs esemény!