Gerát kiröhögték csapattársai a Liverpool elleni bombagólja után

2020. május 22.
Itthon
Szűk nyolc éve Gera Zoltán a West Bromwich játékosaként távolról elképesztő gólt lőtt a jelenleg utcahosszal Premier League-éllovas Liverpool kapujába, pedig épp egy hosszú sérülésből tért vissza, mint a DIGI Sport híradójának elárulta, szenvedett is nagyon a szünetben. Az U21-es válogatott szövetségi edzője arról is beszélt, hogy most miért nincsen magyar futballista az angol élvonalban, és elmondta, szerinte milyen hatással lehet az ötcserés rendszer az NB I-re.
„Majdnem egy évet hagytam ki ez előtt a mérkőzés előtt, ez volt az első bajnokim a keresztszalag-szakadás után, a mérkőzésről nincsenek túl jó emlékeim a gólon kívül, mert azért látszott rajtam a hosszú kihagyás, a félidőben voltak még gondjaim, emlékszem rá, hogy röhögtek rajtam a többiek és az edzőnk is, mert nagyon fáradt voltam, fetrengtem az öltözőben” – emlékezett vissza Gera Zoltán, akinek az akkori gólját ismét meg lehetett csodálni a DIGI Sporton.  

A kétezres évek elején több magyar játékos is játszott az angol első és másodosztályban, honfitársaink létszáma azóta viszont megcsappant a szigetországban.

„Hárman kerültünk ki Angliába 2004-ben, a Crystal Palace-ba Király Gabi és Torghelle Sanyi, én pedig a West Bromba, nyilván az döntő volt, hogy milyen teljesítményt nyújtottunk. Hogy ha mi jól teljesítünk, azt mondják, lehet még a magyar játékosok után nyúlni. Nagyon-nagyon sok pénz van az angol futballban, és a legjobb játékosokat veszik meg, és nagy a különbség a magyar és az angol bajnokság között, úgyhogy úgy vannak vele, nem biztos, hogy aki a magyar bajnokságból jön, azt egyből be tudjuk dobni esetleg a mély vízbe” – vélekedik Gera, aki a Transfermarkt statisztikái szerint 172 Premier League-meccsén 17 gólt szerzett.

Van, amiben a magyar NB I megelőzi a Premier League-et, méghozzá abban hogy itthon hétvégén már folytatódhat a labdarúgó-bajnokság.

 „Előny lehet, hogy öt csere lesz egy mérkőzésen, mert ha egy edző úgy gondolkodik, hogy – általában a középpályások futják a legtöbbet egy mérkőzésen, őket le lehet cserélni, nyilván, hogy ha van minőségi cserejátékos. Azért az élcsapatoknál, a Fradi és a Vidinél szerintem ez megoldható, a Mezőkövesdnél is szerintem igen, de a többi csapatnál nem biztos, hogy egy mérkőzésen öt minőségi cserét tudnak alkalmazni. Ha a Fradit nézem, van húsz olyan játékosa, akik közül mindegy, hogy ki játszik – ugyanúgy meg tudják nyerni a mérkőzéseket, és ilyen szempontból előnyben van.” 

Az NB I folytatása már ismert és nagyon közel van, ám hogy a jövő nyárra halasztott Eb miatt mikor rendezik az U21-es tornát továbbra is kérdéses. „Mi sem tudunk még semmit, várjuk, hogy fognak határozni. Meg kell oldani a feladatot, siránkozni nem érdemes, hogy most lehetett volna többet készülni. Mindenkinek kiesik ez a fél év körülbelül, ezzel együtt kell éélni, és az a pár mérkőzés, ami lesz, hogy ha 2021-ben fogják megtartani az U21-es Eb-t, akkor úgy kell felkészülni.”
   

keresés

 

Hírlevél

Eseménynaptár

2024 Július
KE
SZE
CSÜ
SZO
VA
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1234
Nincs esemény!