Schäfer: Minket szeretnek a legjobban a szurkolók - ez jó érzés, de nagyobb felelőséggel jár

2020. május 11.
Itthon
Schäfer András számára nagyon rosszul jött a járvány, hiszen Dunaszerdahelyen végre újra tétmérkőzéseken játszhatott, most viszont Magyarországon készül a folytatásra, amelyről nem tudja, mikor jöhet el. Úgy érzi, nagy a versenyfutás az idővel, hiszen minél inkább nem kezdődik meg a szlovák bajnokság, annál valószínűbb, hogy nem is lesz. A 21 éves középpályás a DIGI Sport híradójának azt mondta: nagyon jó a DAC-ban a magyar labdarúgóknak, mert a szurkolók őket szeretik a legjobban, de ez egyúttal nagyobb felelőséggel is jár. 
"Most Szombathelyen vagyok a szüleimnél, két-három naponta szoktam váltogatni, felmegyek Budapestre, mert ott könnyebben tudok edzeni, és van egy kis segítségem. Az előírt futások elég kemények, de közel sem olyan, mint például egy csapatedzés. Nyilván nehéz csinálni, de azért biztos, hogy ha visszaállnék a csapatba, akkor kellene egy hét, mire visszanyerném a formámat, a kondimat. Most versenyt futunk az idővel, mert minél inkább nem kezdjük el a bajnokságot, annál valószínűbb, hogy nem is lesz, de mi tudunk csinálni. A motiváció mindenesetre elég nagy” – nyilatkozta a DIGI Sport híradójának, a Sport24-nek Schäfer András. 
 
A korábbi MTK-játékos szeret Dunaszerdahelyen futballozni, és azt sem bánja, hogy Felvidéken a magyar játékosokra több figyelem hárul. „Szerintem kicsit nagyobb a nyomás rajtunk, mint a szlovák, a cseh vagy épp a külföldi játékosokon. De ugyanakkor tényleg nagyon jó, mert a szurkolók napi szinten szeretnének velünk beszélni,  a meccsen minket szeretnek a legjobban, ez nagyon jó érzés, ugyanakkor ez egy kicsit nagyobb felelősséggel jár. Szerintem nagyon könnyen be tudtam illeszkedni, a klub kultúrája még szép, hogy tetszik, mint ahogy alapból így maga a profizmus, a létesítmények, maga a város is nagyon pozitív. De ez (a járványhelyzet) nagyon rosszkor jött, pláne nekem, hogy egy év után alig játszok.”
 
 
 
A Genoa légiósának június végén lejár a dunaszerdahelyi kölcsönszerződése, azt pedig egyelőre ő sem tudja, azután mi lesz vele. „Az is elképzelhető, hogy visszamegyek Olaszországba, de az is, hogy lesz még egy kölcsönjátékom. Gondolom leigazolni nem fognak három-négy meccs után, viszont ahogy hallottam, tetszettem a DAC-nak, úgy gondolom, még egy féléves-éves kölcsönjátékra van esély.”  
 
Közben persze a magyar-szlovén közös rendezésű, jövő évi U21-es Európa-bajnokság is gyakran az eszébe jut, és biztos benne, hogy mostantól eredményesebb lesz a Gera Zoltán vezette válogatott. "A játékoskeret még eléggé kialakulóban van, de most tényleg nem akarok alibi választ adni. Engem is gyakorlatilag meccs nélkül hívtak be, Tajti Matyi is kevés meccset játszott, mint ahogyan Bíró Bence is. Most azért úgy látom, egy páran elkezdtek játszani, reméljük, hogy ez sokat tud húzni a csapaton. És tényleg, most már ott kell legyen a tűz, hogy akárhogy, de az első meccsünket nyerjük meg.”
   

keresés

 

Hírlevél

Eseménynaptár

2024 Május
KE
SZE
CSÜ
SZO
VA
2930
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
12
Nincs esemény!