Kanta még egy évig játszana az MTK-ban, mielőtt visszavonul

2020. május 09.
Itthon
Eldőlt, hogy az MTK-nak már nem kell pályára lépnie ahhoz, hogy NB II-es bajnoknak és feljutónak mondhassa magát, a kék-fehérek azonban még várnak az ünnepléssel. Kanta József a DIGI Sport híradójának azt mondta: céljuk, hogy a Honvéd ellen bejussanak a Magyar Kupa döntőjébe, a középpályás egyúttal a jövőjéről úgy nyilatkozott, hogy szinte biztosan most következik a pályafutása utolsó éve.
„Az az igazság, hogy óriási ünneplést nem csaptunk, hiszen nagyon komoly feladat áll még előttünk, szeretnénk a kupában maradandót alkotni. És pont azért, hogy jne vegye el a koncentrációnkat, még nem akartunk óriási ünneplést tartani. Az lenne a legjobb, ha a kupadöntővel együtt ünnepelhetnénk a feljutást. Óriási motiváció ez, biztos vagyok benne, hogy ha vége a kupaszereplésnek - az lenne a legjobb, ha megnyernénk, de ha nem sikerül, akkor is büszkék lehetünk az idei teljesítményünkre -, méltóképpen meg fogjuk az évünket ünnepelni” – nyilatkozta a DIGI Sport híradójának, a Sport24-nek telefonon Kanta József.
 
Május 23-én az MTK a Honvédot fogadja a Magyar Kupa elődöntőjében, ez pedig Michael Boris másodosztályban menetelő csapata számára a szezon legnehezebb feladatának ígérkezik. Persze most, a vírushelyzet közepén minden a felkészülésen múlik. „A múlt héten már voltak kiscsoportos edzéseink, a héten már minden nap rendes csapatedzések vannak.  Úgy látom a csapaton, hogy nagyon-nagyon motiváltan készül ezekre a mérkőzésekre, nagyon szeretnénk sikeresek lenni. Mindenkiben tudatosult, hogy milyen céljaink vannak: ha folytatódik a bajnokság, nem szerettük volna elrontani a végét, és én azt látom, minden játékos nagyon keményen dolgozott ebben az időszakban is, hogy a motiváció megmaradjon. Ezt most is nagyon jól folytatjuk, hiszen tényleg mindenki mindent megtesz annak érdekében, hogy a kupameccsen jól szerepeljünk” – jegyezte meg Kanta, aki egy félidőn át volt részese a Ferencváros elleni, 4-1-re elveszített felkészülési mérkőzésnek.
 
 
 
A most 36 éves Kanta József 2004-ben debütált az első osztályban, már akkor is az MTK színeiben, és ha rajta múlik, ugyanebben a csapatban és ugyanebben a sorozatban zárná le a pályafutását. „Az az igazság, hogy június 30-án lejár a szerződésem, voltak már beszélgetések, de konkrét tárgyalásra még nem került sor. Reményeim szerint egy évet még aktívan töltenék a csapattal a pályán, de nyilván ez a vezetéssel való tárgyalások függvénye is. De én úgy látom, hogy mindkét fél abszolút hajlik arra, hogy jövőre az NB I-ben játsszam ezt a szezont még. De azt hozzátehetem, hogy nagy valószínűség szerint az utolsó szezonomat fogom elkezdeni a következő futballidényben.”
 
 
   

keresés

 

Hírlevél

Eseménynaptár

2024 Május
KE
SZE
CSÜ
SZO
VA
2930
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
12
Nincs esemény!