Szoboszlai: Ha Gera Zoli azt mondja, szívesen segítek

2020. május 04.
Itthon
Két hete újra edzésben van Szoboszlai Dominik a Red Bull Salzburg csapatával, amely számára létkérdés lenne a folytatás az osztrák labdarúgó-bajnokságban, hiszen – hárompontos előnnyel - jelenleg a LASK Linz áll a BL-főtáblát érő első helyen. A 19 éves magyar középpályás a DIGI Sport híradójának elmondta, szerinte miért nem lenne fair, ha az éppen most éllovas Linz lenne a bajnok. De arról is beszélt, hogy a következő szezonban szeretne ismét a Bajnokok Ligájában szerepelni, álma az Eb-részvétel, és ha szükség van rá, akár az U21-es Eb-n is ott lesz Gera Zoltán válogatottjában.
"Kicsit furcsa lenne, ha lefújnák a bajnokságot, és a Linz lenne a bajnok, mivel kb. öt évig szerintem mi voltunk az első helyen. Most két fordulón keresztül mi vagyunk a második helyen, így jelen állás szerint a Linz lenne a bajnok, de ez szerintem semmilyen téren nem fair. De ha végig lesz játszva a bajnokság, akkor kiderül majd, hogy ki az aranyérmes. Ennek a klubnak, amellyel a BL-ben, az Európa Ligában, mindenhol megmutattuk, hogy mit tudunk, azért nem lenne jó, ha a második helyen végezne a bajnokságban. De ez nem is fog megtörténni, ezért dolgozunk minden nap, hogy visszatérjünk az első helyre” – nyilatkozta a DIGI Sport híradójának, a Sport24-nek telefonon Szoboszlai Dominik.  
 
A középpályás a járvány előtt is sokat tett a salzburgi sikerekért, ezzel pedig - sajtóértesülések szerint - felkeltette a Milan, a Manchester United, a Lazio és a Leicester érdeklődését is. Szoboszlai azonban most nem erre koncentrál. "Szerintem ebben az időben nem ez a legfontosabb, hanem az, hogy mindenki egészséges maradjon, és végre elkezdődjön a bajnokság. Az én jövőmmel kapcsolatban most nem tudok semmi konkrétumot mondani, történni fog, ami történni fog, majd kiderül minden. Salzburgban beverekedtem magam a kezdőcsapatba, a csapattársakkal, a stábtagokkal, mindenkivel jól kijövök, szóval jól érzem magam itt nagyon.”
 
 
 
A 13,5 millió euróra taksált futballista egyik legnagyobb erénye, hogy jól lövi a szabadrúgásokat, gyerekkorában állítólag még csukott szemmel is betalált a ficakba. "Nagyon sokat gyakoroltam valóban a szabadrúgásokat, hála isten néha-néha kivitelezni is tudom, ez pedig mind azt mutatja, hogy minden csak gyakorlás kérdése. Azért gyakorlom, hogy tökéletesre fejlesszem, nem arra szoktam menni, hogy mindet belőjem a felsőbe, és tízből tíz gól legyen, hanem arra, hogy ha egy olyan helyzetbe kerülök, ahol drukk vagy bármi is van, akkor azt belőjem.”
 
Mint ahogy belőtte a szlovákok elleni Eb-selejtezőn, a szurkolók nagy-nagy örömére. "Örültem, hogy (Dzsudzsák) Bazsi odaadta nekem, és megpróbálhattam. Van egy olyan érzés szerintem minden játékosban, amikor eltalál egy labdát, hogy azt már érzi, ha jól fog menni, bennem is volt egy ilyen érzés, hála isten be is ment.” 
 
Egy foci-Eb-n biztos, hogy ott lesz Magyarország 2021-ben - a részben hazai rendezésű U21-es kontinensbajnokságon, amelyen a kora alapján még Szoboszlai is futballozhatna. "Remélem, erre nem kerül sor, mert a felnőttel is kijutunk az Eb-re. De ha mégis sor kerül erre, akkor persze, én ott segítek, ahol tudok, és ha Gera Zoli azt mondja, hogy segítség kell neki, akkor szívesen segítek.”
 
Másfél év múlva ez már mind múltidő lesz, Szoboszlai Dominik gondolatban azonban előrerepült az időben, és felsorolta, mit szeretne addig elérni. "Hogy egy Eb-re kijussak, azt mindenképpen, és attól függ, hogy alakul a jövőm, de én mindenképp szeretnék a BL-ben játszani.”
   

keresés

 

Hírlevél

Eseménynaptár

2024 Május
KE
SZE
CSÜ
SZO
VA
2930
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
12
Nincs esemény!