Petry Zsolt: A Hertha újra a régi lehet Labbadiával, Gulácsi Európa-klasszis

2020. május 04.
Itthon
Ha minden jól alakul, két hét múlva - ha csak nézők nélkül is, de - újraindul az élet a német labdarúgó Bundesligában. A 18 csapatos bajnokságban 13. helyezett Hertha idei harmadik edzőjével készül a szezonzárásra; Petry Zsolt kapusedző a DIGI Sport híradójának azt mondta: szerinte Bruno Labbadiával újra elindulhat felfelé a csapat.
"Nagyon jó döntés volt szerintem az egyesület részéről, hogy ezt az időszakot kihasználta, és egy szakmailag nagyon felkészült edzőt hozott ide, aki ez alatt a két-három hét alatt is nagyon sokat tudott a játékosoknak adni. Én bízom benne, hogy - akár 16-án, akár 23-án kezdődik a bajnokság - ez a játékunkon is észrevehető lesz, és látszani fog, hogy más szelek fújnak a Herthánál" – nyilatkozta a DIGI Sport híradójának, a Sport24-nek telefonon Petry Zsolt, a Hertha BSC kapusedzője.
 
Dárdai Pál nyáron utánpótlásedzőként tér vissza a Herthához, de addig is árgus szemekkel figyeli, hogyan megy a munka Petry Zsoltéknak az első csapatnál. "Amikor még ment a bajnokság, mindig telefonáltunk, megbeszéltük a meccseket, elmondta, hogy ő hogyan látja, a Hertha melyik irányba megy, vagy min kellene változtatnunk. Ha újra lenne egy megkeresés – az kérdés, hogy a mostani vezetéssel vagy egy másikkal, szerintem inkább egy másik vezetéssel -, biztos elgondolkozna, hogy újra átvegye a Herthát, hiszen mind a három fia itt játszik, ötszáz méterre lakik a pályától, életének egy komoly részét itt töltötte a Herthában."
 
Már Petry Zsolt is öt éve a Hertha edzői stábját erősíti, és igencsak komoly kihívásnak érzi a Bundesligát. "Én most nagyon jól érzem magam ezen a poszton, a Bundesliga nagy kihívás, nap mint nap az embernek nagyon jól felkészültnek kell lennie ahhoz, hogy itt eredményesen tudjon dolgozni. Ez a kihívás még mindig motivál, ezt a szintet nehéz bármiért is feladni." 
 
 
 
A Hertha pár éve figyelte Dibusz Dénest, a Ferencváros kapusát, mostanság azonban több okból sem igazán érdeklődnek a berliniek az NB I-es futballisták iránt. "Nehéz olyan helyről igazolni, ahonnan nem biztos, hogy akár gondolkodásban, akár fizikai felkészültségben rögtön be tudna a futballista illeszkedni egy ilyen bajnokságba, mint a Bundesliga. Ezért is, én azt látom, hogy a Hertha vadászterülete nem feltétlenül Magyarország. Ez persze nem zárja ki azt, hogy egy tehetség onnan ide is elkerülhetne, csak neki 15-16-17 éves korban legkésőbb ki kell kerülnie ide, hogy át tudja venni ezt a felgyorsult tempót, ezt a felgyorsult gondolkodást."
 
Azért van olyan magyar, akinek ez sikerült: Gulácsi Péter jó ideje brillírozik a Lipcse kapujában – bár való igaz, hogy erre Liverpoolban, majd Salzburgban készült fel. "Szerintem ő európai klasszis szintre nőtte ki magát. Biztos, hogy azt a fajta nimbuszt, amit Király Gabi itt Németországban elért, azt ő is lassan-lassan megközelíti, vagy eléri. Ez egy szuper dolog, mert azért nem minden nap mondhatja el a magyar labdarúgás, hogy egy olyan klasszissal rendelkezik, akit a Bundesligában a legjobbak közé sorolnak. Ha én lennék a tanácsadója, azt mondanám neki, hogy négy-öt évet játsszon még le ilyen magas színvonalon, és akkor esetleg arra is lehetősége lenne, ha nem akar visszatérni Magyarországra, hogy egy komoly pozíciót kapjon esetleg a Lipcsében, de ez csak az én személyes véleményem."
   

keresés

 

Hírlevél

Eseménynaptár

2024 Április
KE
SZE
CSÜ
SZO
VA
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
12345
Nincs esemény!