Juhász Roland júliustól akár edző is lehet Fehérváron

2020. április 19.
Itthon
Különleges lesz Juhász Roland 37. születésnapja július 1-jén, ugyanis – egy nappal a futballistaszerződése lejárta után – ekkor már tudni fogja, hogy milyen formában maradhatott a Mol Fehérvár FC-nél. A DIGI Sport híradójának ugyanis kijelentette, hogy nagyon szeretne a Vidinél maradni, ezt pedig a klubja is támogatja.
„Én nagyon szeretnék a Vidinél maradni, már több mint hét éve a csapatnál vagyok, nagyon megtaláltam a számításaimat, egy nagyon profi klubhoz sikerült szerződnöm. Szeretnék valóban itt maradni, hogy milyen pozícióban, arról nincs még aláírt szerződés, még profi labdarúgóként vagyok a klub alkalmazottja. De valóban, így, hogy közeledik június 30., a szerződésem vége, én is szeretném hamarosan látni és tisztában lenni azzal, hogy hogyan is tovább. Nekem a legfontosabb, hogy akármilyen pozícióban is, de hasonló célokat tűzzek ki magam elé, mint labdarúgóként is tettem, szem előtt tartva a lépcsőzetességet” – nyilatkozta Juhász Roland a DIGI Sport híradójának, a Sport24-nek. 

A közelmúltban még sötétkék melegítőben gyakorolt Székesfehérváron, és ha ezt szürkére cseréli, az azt fogja jelenteni, hogy a kiváló védő tagja lett a csapat edzői stábjának, amire valós esély van.

"Most nálunk kékben vannak a játékosok edzésen, szürkében az edzők, elég furcsa lenne sokak számára, ha egyik nap kék helyett szürkében lépnék be az öltözőbe, de ha így is lesz, ez az élet rendje. Harminchét éves leszek a szerződésem lejárta utáni napon, úgyhogy a váltás mindenki életében eljön. Ismerem magam annyira, hogy biztosan tudom majd ezt a helyzetet kezelni. De ez még bizonytalan, most azon vagyok, és komolyan készülök, és komolyan elvégzem itthon a munkát, hogy még a pályán be tudjam fejezni a pályafutásom.” 
 
A szerződése labdarúgóként tehát június 30-án jár le, így – a járvány mostani helyzetét elnézve - egyáltalán nem biztos, hogy láthatjuk még a pályán a 95-szörös válogatott védőt, aki pedig nagyon várja az NB I folytatását. "Talán azért is különösen fontos, mert az utolsó meccsemen (a Puskás Akadémia ellen – a szerk.) sérülés miatt a félidőben kellett lejönnöm, picit szomorú lennék és csalódott, hogy ha így fejezném be, annak ellenére, hogy ezt fejben már lejátszottam magamban, és eldöntöttem, hogy nem lesz folytatás. Többen kérdezik, hogy a kialakult helyzet miatt egy évet hosszabbítok-e – mondtam, hogy biztos, hogy nem! Ezt eldöntöttem a szezon elején, és ehhez tartom is magam. De én is azért egy szebb búcsúról álmodozom még mindig.”
 
A Fehérvár elvileg még bajnok és kupagyőztes is lehet; a Ferencváros előnye három pont és kettővel kevesebb mérkőzés, az MK-döntőbe pedig a Mezőkövesd legyőzésével juthatnak be a fehérváriak. "Lehet, hogy majd lesznek itt furcsaságok a formát illetően, hiszen tényleg sok idő kimarad. Ez egy új, ismeretlen feladat lesz mindenkinek, ha majd tényleg tudjuk folytatni, hogy egy ilyen helyzetből ki milyen gyorsan tudja összerázni a csapatot, és ki milyen gyorsan tud olyan formába lendülni ismét, hogy eredményes legyen. Jó lenne tényleg már arról beszélgetni, hogy ez a hátrány csökkent, vagy esetleg arról, hogy már a kupadöntőre készülünk. Ez azt jelentené, hogy újra itt van előttünk a bajnokság folytatása, vagy már akár benne is vagyunk.” 
 
Bármi is lesz a bajnoksággal, Juhásznak megvan a véleménye arról, hogy a nagy rivális Fradinál vagy a harmadik Mezőkövesdnél kiscsoportos edzéseket tartanak. "Nekem személy szerint most sokkal fontosabb az egészség, és az, amire mindenkit kérnek, hogy ha tehetjük, akkor maradjunk otthon. Most nekem is ez talán fontosabb, mint az, hogy kis csoportokban azon legyek, hogy várjam a felkészülést, holott még nincs egy kitűzött dátum, nincs egy forgatókönyv arra, hogy hogyan is folytatnánk, és miként folytatnánk esetleg a bajnokságot.”
 
Az UEFA elnöke, Aleksander Ceferin nemrég azt mondta, legkésőbb augusztus 3-ig be kell fejezni a bajnokságokat, de ami gondot okozhat, hogy június végén sok labdarúgónak - köztük Juhásznak is - lejár a szerződése, így tényleg megjósolhatatlan, mi lesz az európai bajnokságokkal. 
 
   

keresés

 

Hírlevél

Eseménynaptár

2024 Május
KE
SZE
CSÜ
SZO
VA
2930
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
12
Nincs esemény!