Bölöni nem ért egyet a belga bajnokság lefújásával

2020. április 06.
Itthon
Bár még csak április eleje van, Bölöni László máris Európa Liga-indulást érő negyedik helyet ünnepelhet a Royal Antwerppel, a belga liga elnöksége ugyanis a koronavírus-járvány miatt lefújta a bajnokságot, és eredményt hirdetett. Az UEFA-nak azonban nem tetszik a döntés, Aleksander Ceferin elnök az európai kupaindulásból való kizárással fenyeget. A bajnokság korai befejezésére a 16-ból 11 élvonalbeli csapat igent mondott: az Antwerp nincs közöttük. Bölöni a DIGI Sport híradójának azt mondta, támogatja az UEFA törekvését, hogy később mégis folytatódjon a belga bajnokság.
"Az egyik szemem sír, a másik nevet. Azt hiszem, hogy sem az európai futballnak, sem másnak nem jó az, ha a nemzeti bajnokságokat nem fejezik be a csapatok, hiszen ez az alapja aztán mindennek, az Európa Ligának, a Bajnokok Ligájának, a válogatott mérkőzéseknek, az Európa-bajnokságnak. Én az UEFA döntését támogatnám, és nem azért, hogy esetleg ezüstérmes legyek - ráadásul ugyanúgy lehetek még hatodik is -, tehát az érmének mind a két oldalát látom” – nyilatkozta a DIGI Sport híradójának, a Sport24-nek telefonon Bölöni László, akit a koronavírus szintén szétszakított a családjától; míg ő Belgiumban ragadt, a felesége Franciaországban tartózkodik.
 
A belga élvonalbeli bajnokság (Jupiler Pro League) elnöksége három napja úgy határozott, lefújja az élvonalbeli ligát, ez alapján az Antwerp az EL-selejtezőt érő negyedik helyen végezne, de a BL-selejtezőt jelentő második helytől is csak két pontra van. A döntés, miszerint vége a bajnokságnak, még nem végleges, hiszen a belgák sem szeretnék, ha nem vehetne részt egy csapatuk sem az európai kupaküzdelmekben. „Még egy bizottságnak jóvá kell hagynia a ligának ezt a javaslatát, és majd akkor lesz végleges a döntés. Ezt még meg kell várni, úgy tudom, hogy erre április 15-én kerül sor” – fogalmazott Bölöni. 
 
 
A helyzet tehát képlékeny, lehetséges, hogy lesznek még meccsek Belgiumban, beleértve Bölöni csapatának a bajnoknak kikiáltott Bruges elleni kupadöntőjét, ami az Antwerp számára Európa Liga-selejtező helyett rögtön EL-csoportkört érne. "Olyasmit is hallottam, hogy két mérkőzést fogunk esetleg még játszani. Egy első és egy másodosztályú csapat között lenne egy osztályozó – anélkül, hogy a bajnokság ugye be lett volna fejezve. A másik a kupadöntő lenne, és akkor felteszem automatikusan a kérdést, miért nem játszanak a többiek. Mert veszélyes? És akkor nekünk nem veszélyes?” Ceferin UEFA-elnök egyébként szombaton azt nyilatkozta, hogy augusztus 3-ig véget kell érnie az európai futballszezonnak. 
 
Belgiumhoz kapcsolódik, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány a Sport24-nek a közelmúltban azt mondta: a Cercle Brugge-ben szereplő Eppel Márton vélhetően bekerül a válogatott keretbe. „Csatárposzton Szalai Ádám az első számú választásom, és akinek a behívásán komolyan gondolkodom, nos, ő Eppel Márton. Bernd Storck csapatában, a Cercle Brugge-ben gólt lőtt, jó teljesítményt nyújt, de nem emiatt hívnám be, hanem azért, mert az előző két-három meccsén nagyon komoly intenzitással és érzelemmel játszott, és eddig éppen ezt hiányzott belőle. Minden játékosnak, még akkor is, ha olykor hibázik, így kellene futballoznia. Harcoló és sokat futó játékosokat akarok látni a pályán” – mondta február 20-án az olasz szakember, amikor még nem lehetett tudni, hogy az Eb-pótselejtezőket is később rendezik.
 
A volt NB I-es gólkirály Eppelről Bölöni is jó véleménnyel van. "Ügyes, nyílt fiú, jóvágású srác, harcos típus, de a legfőbb adu az, ha a kapitány úgy gondolja, hogy hasznos lehet a csapatnak, akkor természetesen be kell, hogy hívja - hagyjuk ezt meg neki eldönteni."
 
 
   

keresés

 

Hírlevél

Eseménynaptár

2024 Május
KE
SZE
CSÜ
SZO
VA
2930
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
12
Nincs esemény!