"Jova Levinek Bundesliga-szintű lába van" - gólvágó kapussal jutna fel a Vasas

2020. január 09.
Itthon
Bár a kapuba szerződtették, Jova Levente a DIGI Sport híradójának elárulta: nem bánná, ha a mihamarabb az NB I-be vágyódó Vasasban is szaporíthatná góljai számát. A 27 éves játékos korábbi klubjában, a Nyíregyházában öt gólt is szerzett 11-esből.
"Volt egy mentorom Józsi Gyuri személyében, ő tényleg úgy rúgta, hogy nem lehetett megfogni a tizenegyesét. Mindig érdekelt, hogyan rúgja, mondta is, hogy próbáljak az ő fejével gondolkozni, és megtanította nekem ezt a technikát - amit most nem árulok el persze -, de tényleg, hál ’istennek, eddig jól ment nekem is a büntetőrúgás” – nyilatkozta a Sport24-nek Jova Levente.

A Vasas új edzője, Bene Ferenc is dicsérte a kapus rúgótechnikáját. "Jova Levinek nagyszerű lába van, a lába az Bundesliga-szintű, és tényleg egy nagyon-nagyon jó kapus, és egy jó ember is.” 
Jovának először persze bizonyítania kell edzésen, hogy ha például büntetőpárbajra kerül sor, ő is a jelöltek közé kerüljön. "Ha adott meccsen 11-esek döntenek, az jó lenne, mert azt jelenti, hogy a következő Magyar Kupában elég sokáig eljutottunk. Akkor az előző heti programba bele fogjuk tenni a 11-es rúgások gyakorlását, és ott ki fog derülni, hogy hányadikként rúg.”

Ha Jovára esik a választás, ő biztos, hogy nem fog tétovázni, és persze reméli, nem kell a következő évig várnia. „Nem titkolt szándékom, hogy szeretnék 11-est rúgni, de nem ez az elsődleges célom, mert a Vasas azért sok gólt rúgott, viszont sajnos sokat is kapott. Elsősorban azért igazoltak le, hogy minél kevesebbet kapjon.”
 
 
 
A szurkolók is ezen a téren várják a legtöbb változást a csapattól, amely – még a korábbi edzővel - a legutolsó őszi NB II-es bajnokiján 5-3-ra kapott ki Soroksáron. „Ez megint egy divatos szurkolói dolog, hogy mikor hány gólt kap a csapat. Az, hogy a csapat hány gólt kap, mindig a csapatvédekezésnek a következménye. Én semmiképpen sem szeretném sem kapusra, sem védőre rátolni azt a felelősséget, hogy miattuk történt vagy fog történni ez és ez. Nagyon komoly, komplex csapatvédekezésre van szükség, aminek természetesen ugyanúgy része a támadójátékos, hiszen vele kezdődik a védekezés, és ugyanúgy része a kapus, hiszen vele végződik” – szögezte le Bene Ferenc.
Hogy az új tulajdonos és edző, no és – többek között - Jova Levente érkezésével mire lesz képes az NB II-ben jelenleg nyolcadik Vasas, az kiderül február elején, a Békéscsaba elleni bajnoki nyitányon.
 
 
 
   

keresés

 

Hírlevél

Eseménynaptár

2024 Július
KE
SZE
CSÜ
SZO
VA
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1234
Nincs esemény!