Baráth: Sallóinak is a válogatottban lenne a helye

2020. január 08.
Itthon
Az MLS még a pihenőjét tölti, a Sporting Kansas City két, lábtengózáson kapott magyar játékosának, Baráth Botondnak és Sallói Dánielnek viszont már hiányzik a futball. A csatár – amint a DIGI Sport híradójának elmondta - egyenesen úgy gondolja, hogy az amerikai ligának el kellene gondolkodnia azon, hogy rövidítsen a több hónapos téli szüneten.
A Kansas játékosai január végén kezdik meg az alapozást a február 29-én kezdődő MLS-idényre.

"Nagyon várjuk már az új szezont, tavaly sajnos nem tudtunk bejutni a rájátszásba, de jó igazolásokat hoztunk, már figyeltem, és nagyon várom, hogy összeálljon a csapat, szerintem jól fogunk teljesíteni idén. Ahogy nézem a visszajelzéseket, a szurkolóink is már nagyon izgatottak. Valamit majd változtatnia kell az MLS-nek ezen a hosszú szüneten, mert ez senkinek nem jó, se a játékosoknak, se a szurkolóknak, mindenki túl sokat vár. De összességében nagyon várjuk. Magamról pedig annyit, hogy remélem, sokat fogok játszani, és jönnek majd a gólok, gólpasszok” – nyilatkozta a Sport24-nek Sallói Dániel, akinek a futballéhségét mi sem bizonyítja jobban, minthogy tengóban remekelt az egyik budapesti teniszcentrumban.
 
„Szerintem belecsúsztam a brigádba, amelynek nem kell fizetnie, úgyhogy a győztes csapatba sorolhatom magam. Folyamatosan forogtunk, és jó volt egy kicsit lejönni így a szünet végén tengózni. Jó lenne, ha a lábtenisz is benne lenne (a Kansas által küldött felkészítési tervben), csak a klub nagyon fél, hogy megsérülünk a labdás tevékenységek során. Ezért általában futást és konditermi munkát küldenek. Néha játszunk, de csakis a barátokkal, mert akkor tudjuk, hogy oda kell figyelni a másikra, tengóban pedig nem lehet annyira megsérülni, szóval szeretjük játszani” – folytatta Sallói.

Baráth Botondnak nem volt olyan hosszú a pihenő, hiszen a hátvéd a Wales elleni Eb-selejtezőn is pályára lépett, de nem elégedett feltétlenül a szezonjával. „Felemás éven vagyok túl, mert nagyon jól kezdtem az egész évet egészen nyárig, aztán jött sajnos egy sérülés, kikerültem a csapatból a klubomban. A válogatottal sem sikerült olyan irányt befutni, mint szerettük volna.”
Baráth mindeközben úgy véli, hogy Sallóinak is a nemzeti csapatban lenne a helye. „Danival sokat beszéljük kint, hogy neki is ott lenne a helye. Tavaly sajnos nem tudott annyi gólt rúgni, mint előtte, most idén azon lesz, hogy azt a formáját újra visszaszerezze, és be tudja magát verekedni a válogatottba.” 

Az MLS népszerűségét mi sem jelzi jobban, 2021-ben már 27 csapatos lesz a liga, és David Beckham új klubja is debütál majd. „A foci már nagyon népszerű, minden stadion tele van, egyre több város vesz részt a ligában, és ezt nekünk, játékosoknak is nagyon jó látni. Nagyon jó érzés megtelt stadionokban kifutni a gyepre, ilyenkor érzed, hogy körülötted egy kis felfordulás van. Úgy érzem, a foci már nagyon sokat fejlődött, az olyan játékosok, mint Ibrahimovic vagy Carlos Vela, folyamatosan viszik feljebb a színvonalát a ligának. Olvastam, hogy a 25 éven aluli korosztály körében a foci az egyik legnépszerűbb, úgyhogy ez a jövő sportja Amerikában” – fogalmazott Sallói. 
 
 
   

keresés

 

Hírlevél

Eseménynaptár

2024 Május
KE
SZE
CSÜ
SZO
VA
2930
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
12
Nincs esemény!