Mezőkövesd: cél a bennmaradás, de nem baj, ha jön a ManUnited

2019. november 03.
Itthon
A Mezőkövesd legyőzte az Újpestet és a Debrecent, idegenben ikszelt a Fehérvárral és a FTC-vel, dobogós a bajnokságban, a csapat edzője és játékosai egyelőre mégis nagyon szerényen nyilatkoztak a DIGI Sport híradójának a klub további esélyeiről. Igaz, egy Manchester United elleni Európa Liga-meccs azért megmozgatná a fantáziájukat, már ha a MU eljut odáig.
 "Majd hogyha a bennmaradás már biztosan megvan, akkor utána gondolkozunk feljebb” – mondta a Sport24-nek Cseri Tamás, a csapat 31 éves kulcsembere, aki a Fradi ellen is gólpasszt adott.
 
Ha hiszik, ha nem, Kuttor Attila vezetőedzőt nem szédíti el a Fradi elleni pontszerzés és a jelenlegi második helyezés sem. "Abszolút nem foglalkozunk a helyezéssel, sőt a szombati mérkőzésen sem foglalkoztunk az eredménnyel, nem érdekelt minket. Csak azt szerettem volna látni a pályán, hogy saját magunkat adjuk, és önbizalommal telve futballozunk. Az csak plusz hab a tortán, hogy még pontot is szereztünk” – nyilatkozta Kuttor Attila, akinek van honnan tapasztalatot merítenie. Játékosként ugyanis hét csapatban 561 meccsen szerepelt az NB I-ben, amivel – Végh Zoltán mögött - második az örökranglistán.
 
„Olyan edzőként, amilyen játékos is volt; szigorú és fegyelmezett. Megköveteli a csapattól is, hogy fegyelmezettek legyünk, és ez átragad a játékosokra is. Ezáltal, ahogyan látszik, jönnek a pontok is” – véleményezte Kuttort Cseri Tamás.
 
Jött a pont a Fehérvár és a Fradi ellen is – nagy kérdés, melyiknek örültek jobban a kövesdiek? „Úgy érzem, ez a mostani, FTC elleni döntetlen egy nagyobb lépcsőfok volt számunkra, ugyanis a Videotont tavaly sikerült otthon megvernünk, a Fradi ellen pedig három vereséget szedtünk össze az előző szezonban” – fogalmazott Silye Erik, aki ferencvárosi kölcsönjátékosként szerepel Mezőkövesden.
 
Tizenegy forduló után már nyugodtan beszélhetünk mezőkövesdi titokról, amely ellenszerét egyelőre nem találják a hazai csapatok. "Jó focit játszik a Mezőkövesd, tapasztalhattuk is, fel merik vállalni, hogy mindenki ellen játszanak, labdabiztosak, elöl nagyon technikás, gyors, dinamikus játékosaik vannak, akik megtudnák bontani a felállt védelmet, itt gondolok a többi csapatra, amelyek beállnak védekezni még ellenünk is. Ezért van az, hogy ott vannak az első háromban” – mondta el véleményét a Mezőkövesdről Lovrencsics Gergő, az FTC csapatkapitánya.      
 
"Tavaly volt egy mag, amely együtt maradt, akiket igazolt a klub, azok gyorsan be tudtak illeszkedni, és fel tudták venni a ritmust. Ezáltal egy jó kohézió jött létre a csapaton belül, a pályán belül és kívül is” – jegyezte meg Cseri, míg a fradista Botka Endre így beszélt a „kövesdi csoda” lehetséges okairól. "Nagyon kompaktul, jól játszanak, nagyon jól védekeznek, és abból nagyon jó kontrákat vezetnek, ez a nagyon nagy fegyverük. Nagyon jól indulgatnak be területbe a védelem mögé. Én azt gondolom, megérdemlik, ahol jelenleg állnak, de nyilván ez a bajnokság még hosszú.”
 
Ha a Mezőkövesd így folytatja, akár egy olyan európai sztárcsapattal is összefuthat majd a Mezőkövesd, amelynél jelenleg jobban áll az EL-be jutást illetően. „Gondolom, mindenkinek az álma egy Manchester United ellen játszani, mint ahogy nekünk is” – tekintett mégiscsak a következő meccsnél egy kicsit előbbre Cseri Tamás.
 
A pontgyűjtögetést a Mezőkövesd Zalaegerszegen, míg az FTC Debrecenben folytathatja a következő fordulóban. 
 
 
   

keresés

 

Hírlevél

Eseménynaptár

2021 Május
KE
SZE
CSÜ
SZO
VA
2627282930
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
123456
Nincs esemény!