Lőw Zsolt szerint jövőre BL-döntőbe juthat a PSG

2019. június 07.
Itthon
Lőw Zsolt - a szurkolókkal és a játékosokkal ellentétben - edzőként nem érezte, hogy a sikeres BL-nyolcaddöntő megvívása egy mumus lenne a Paris Saint-Germain számára, ő inkább azt érzékelte, hogy a csapat szenzációs úton halad, és nagyon jó formában van. Ennek ellenére 2017 után – ezúttal a Manchester United ellen - ismét úgy bukta el a nyolc közé kerülésért meghívott mérkőzést a francia sztárklub, hogy előnyből várhatta a visszavágót. A párizsiak magyar másodedzője a DIGI Sportnak azt mondta, reményei szerint jövőre sikerül BL-döntőbe jutnia a PSG-nek.
"Ez a párizsi klub életében egy óriási mérföldkő, és sokszor nem sikerült megugrani ezt az akadályt, valamilyen szinten (a nyolcaddöntő) már mumussá vált, vagy sorsszerűségként tekintettek rá, mind a klub, mind a szurkolók és a játékosok.  Érezni lehetett ezt a feszültséget, ami egyszerűen napról napra nőtt. De mi nem éreztük ezt edzőként. Úgy éreztük, hogy szenzációsan jó úton haladunk, nagyon jó formában vagyunk” – nyilatkozta a DIGI Sport Szélkakas című műsorában Lőw Zsolt.
 
„Tiszta, hogyan kell kezelnünk a következő évet, most már nem kell annyi mindent változtatnunk, kialakult egy bizonyos futballkultúra a klubon belül, és ha sikerül megfelelően megerősíteni a keretet, akkor azt gondolom, hogy sokkal egyszerűbb és könnyebb rajtot vehetünk, és most már tanulunk ezekből a hibákból. Nagyon bízom benne, hogy Bajnokok Ligája-döntőig bírjuk vezetni a csapatot jövőre.”  
 
Lőw Zsoltot 2018 nyarán szerződtette le az RB Leipzigtől a PSG Thomas Tuchel vezetőedző segítőjének, majd a bajnoki cím begyűjtése után a vezetőség 2021-ig hosszabbított a duóval.

 
 
„Mind a kettőnk részéről kompromisszumokra volt szükség, hogy zökkenőmentes legyen a beilleszkedésem. Nyilván nekem észre kellett venni, hogy vannak különböző munkamegosztások, különböző munkamorál, munkaritmus, amihez nekem kellett alkalmazkodni. Nekik pedig nyilvánvaló észre kellett venni, hogy érkezett egy új karakter, egy új emberke ebbe az edzői stábba egy eléggé kiforrott és erős véleménnyel a labdarúgásról.”
 
A magyar szakember úgy érzi, jól sikerült az első párizsi éve. „Azt gondolom, hogy nagyon-nagyon jól összecsiszolódtunk ebben az egy évben, és a következő év már úgy fog indulni, hogy nagyon-nagyon jól összeszokott, erős az edzői stáb, ahol mindenki tudja a helyét és a feladatát” – fogalmazott Lőw, aki a csapat sztárjairól így beszélt: „Ha egy együtteshez hasonlítanám, akkor nálunk 15-20 szólóénekes van.” 

A Lőw Zsolttal készült hosszabb beszélgetés pénteken 18 órakor a DIGI Sport 1-en, a szezonzáró Szélkakas-ban tekinthető meg.
   

keresés

 

Hírlevél

Eseménynaptár

2021 Május
KE
SZE
CSÜ
SZO
VA
2627282930
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
123456
Nincs esemény!