Kiderült Csank János eltűnt zakóinak a titka

2019. május 17.
Itthon
 Csank János mindig is utált veszíteni, ha pedig kikapott a csapata, azt a zakója bánta. Még abban az évben - tehát 1994-ben - is, amikor bajnokot csinált a Vácból. A DIGI Sport híradójának elmesélte a - Vácon most nyílt futballkiállításon megtekinthető - zakók történetét.
"Mezey György volt a példaképem - mellette is tanultam, hiszen a szakedzőit elvégeztem, játszottunk is egymás ellen valaha -, és ő mondta, hogy az edzőnek elegánsnak kell lenni, akkor az volt a divat. Ráálltam én is a pulcsis időszak után egy zakósra, de amikor kikaptunk, akkor többet nem vettem fel azt a zakót. Könnyű dolgom volt, mert abban a szezonban, amikor ezt kitaláltam, háromszor kaptunk csak ki” – mondta a Sport24-nek Csank János. 

Lett is egy aranycsapat Vácott, de a város művelődési központjában most nyílt kiállításon egy másik, az egyetlen, igazi Aranycsapatnak a relikviáit is megcsodálhatják a futballfanatikusok május végéig. Amit most még nem tudhatunk, lesz-e valaha még egy magyar Aranycsapat.
 

„Édesapám is mindig bízott abban, hogy jön egy újabb aranykorszak, és egy fellendülés” – nyilatkozta ifj. Buzánszky Jenő. „Jelek vannak, a horvátokat megvertük, ez lehet egy jó ómen” – reménykedik az Aranycsapat-legenda fia.

Csank János szerint a magyar utat kellene követnünk. "Mi most egyfolytában utánzósak vagyunk, már jó pár évtizede mindig a divatirányzatokat próbáljuk követni, most sem hallok mást, mint hogy jön a belga megnézni, mit csinálunk, meg ilyenek… Mi improvizatívak voltunk, menekültünk, visszafordultunk, lelőttük nyílvesszővel, aki üldözött. Most viszont ez megszűnt, külföldi edzők vannak az utánpótlásban, és sok más helyen is.”

"A szülők is egy kicsit elfordultak a focitól, lehet, hogy a feltételrendszer miatt, nem tudom, ezt igazán csak a szülők tudják megmondani, de jóval kevesebb gyerek jelentkezik” – vélekedik Várhidi Péter korábbi szövetségi kapitány. „Nehezebb a kiválasztási rendszer is, ma már, akik futballpályára jönnek, azokból futballistát illő csinálni – hogy ilyen rossz szóval mondjam. Nagyon kicsi a lehetőség, és nagyon nehezen tudom elképzelni, hogy egyszer a világ élére kerüljünk megint.” 

Csank János ehhez még hozzáfűzte: „Ilyen Aranycsapatot nem hiszem, hogy tudunk csinálni, de jó csapatot lehet.”
   

keresés

 

Hírlevél

Eseménynaptár

2021 Május
KE
SZE
CSÜ
SZO
VA
2627282930
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
123456
Nincs esemény!