A Haladás edzője örülne, ha csak jövő héten kezdődne az NB I

2019. március 01.
Itthon
Lassan a Mission Impossible újabb részét is forgathatnák a Szombathelyi Haladás játékosaival, hiszen 11 fordulóval a bajnokság vége előtt 10 ponttal utolsók a tabellán, 14 ponttal leszakadva a még bennmaradást jelentő helytől. Egyelőre a tavaszi szezon sem úgy alakul, ahogyan azt tervezték, még úgy sem, hogy a téli átigazolási időszakban érkezett erősítés a csapathoz.
„Az eredmények szempontjából valóban nem úgy alakul, viszont játékban lépkedünk előre, ami természetesen a veszett fejsze nyele, hiszen az eredmények minősítenek mindent. Egy kicsit későn állt össze ez az egész a téli szünet után, az igazolások későn érkeztek, van, aki egy hete van itt a csapatnál. Nagyjából nekünk még egy hét, és akkor kellene kezdődnie a bajnokságnak” – nyilatkozta a DIGI Sport híradójának Horváth Ferenc vezetőedző.
 
A 40-szeres szlovák válogatott, Saláta Kornél szerződése év végén lejárt a szlovák Slovan Bratislavánál. Januárban fél plusz egy évre írt alá a szombathelyiekhez. „A magyar bajnokság egy kicsit futósabb és technikásabb, a szlovák ligában több a párharc, és ezért nekem, a középhátvédnek jobban megfelelt” – mondta a két liga közötti különbségekről Saláta.
 
 
A korábbi válogatott szélső, Halmosi Péter két héttel ezelőtt fegyelmi okok miatt kikerült az első csapat keretéből, és Priskin Tamásra sem számíthat jelenleg Horváth Ferenc. A 32 éves támadó a Kisvárda elleni mérkőzésen szenvedett részleges bokaszalag-szakadást. „Most már azért kijöttem a pályára, ami nagyon jó érzés volt, mert három hetet benn töltöttem a konditeremben. Bízom benne, hogy hamarosan nemcsak edzéseken, hanem majd mérkőzésen is újra a pályán lehetek” – fogalmazott Priskin. 
 
A Haladás szombaton a Honvédhoz látogat, majd az Újpest és a Fradi ellen kellene pontokat szereznie. „Nehéz sorozat lesz a három fővárosi együttes ellen, tudjuk, hogy milyen helyen állnak most, a tavalyi bajnokságban hogyan szerepeltek, ismerjük őket, játszottunk már kétszer ellenük az idei bajnokságban. Nekünk minden mérkőzés élet-halál kérdése, minden mérkőzésre úgy kell elmennünk, hogy megnyerjük. Én arra számítok, hogy az utolsó leheletünkig küzdeni fogunk, és reméljük, ez eredményességgel is fog társulni” – bizakodik Jagodics Márk. 
 
A pontok pedig nemcsak a következő három meccsen lennének kötelezőek, hanem azután is, hiszen a még bennmaradó helyen álló Puskás Akadémia, Diósgyőr duó éppen 5 győzelemnyi távolságra van a sereghajtó Haladástól. 
   

keresés

 

Hírlevél

Eseménynaptár

2020 November
KE
SZE
CSÜ
SZO
VA
262728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
123456
Nincs esemény!