Újra felépítené magát az U20-as vb magyar gólkirálya

2019. február 19.
Itthon
Mervó Bence Győrben lett NB I-es labdarúgó, majd, már az U20-as vb társgólkirályaként három országban is légióskodott, egy hete viszont nincsen klubja - a Győr NB II-es csapatától távozott. Most térdműtétjéből lábadozik, és a DIGI Sport híradójának azt mondta: úgy érzi, újra fel kell építenie magát.
"Volt egy megkeresés Lengyelországból, de most fel kell magam építeni. Úgy gondolom, hogy Magyarországon fogom folytatni” – nyilatkozta a csatár, aki a mostani artroszkópos műtétje után, néhány héten belül ismét kész lehet arra, hogy pályára léphessen.

A Sport24 Mervó Bencét megkérdezte, milyen futballistának tartja magát. "Bármi van, én mindig kitartok amellett, amit érzek, nagy az elhivatottság bennem, sohasem adom fel, szóval nem akarom mondani, hogy milyen labdarúgó vagyok, de remélem, hogy jó leszek.”

A még mindig csak 23 éves csatár a két győri időszak között a Sionban, a Slask Wroclawnál és
Dunaszerdahelyen is megfordult, de csak Lengyelországban sikerült mélyebb nyomokat hagynia a szurkolókban. "Győrből elkerültem utána Svájcba, aztán Lengyelországba, ott éreztem a legjobban magam, nagyon jó közösség és csapat volt nagyon jó szurkolókkal, és lehetett érezni a lengyel-magyar barátságot. Utána Dunaszerdahelyen is nagyon jó érzés volt futballozni, de sajnos ott sérült voltam, nem voltam abban az időszakban elég szerencsés, de azt mondom, hogy a szurkolók és a csapat egyaránt óriási Dunaszerdahelyen, teljes magyarság van ott.” 
 

Szíve szerint idővel majd a lengyel élvonalba térne vissza a tervezett nagy dobás előtt. „Tudatosan fel kell építeni magam, nem szabad lépcsőfokokat – főleg most – megugrani. A lengyel egy nagyon jó bajnokság, nagyon szerettem, és onnan azért lehet nagyobbat ugrani. De először, addig is teljesíteni kell, alázatosan kell hozzáállni a futballhoz, és akkor minden jönni fog.”

Mint ahogy 2015-ben jött a vb-gólkirályi cím is, amely most akár teher is lehet, hiszen így egy-egy rosszabb időszakban könnyebben megtalálják a szurkolók. "Igen, azért megtaláltak Győrben is, de a foci az ilyen, egyszer valaki fent, egyszer lent van. De ezt el kell fogadni, mindig a legjobbra kell törekedni, én is azon vagyok, teszek azért, hogy minél jobb legyek. A sikert mindenki látja, de ami alatta van, azt nem nagyon, nem tudják, mi kell hozzá. Elég hosszú az út addig, amíg valaki eléri azt, amit akar.”

Mervó Bence pedig úgy érzi, ő tudja, mi kell a sikerhez. „Legjobban a szerencse és az akarat, illetve az, hogy valaki higgyen magában. Ha ez összeadódik, akkor nem lehet gond.”
   

keresés

 

Hírlevél

Eseménynaptár

2020 Augusztus
KE
SZE
CSÜ
SZO
VA
2728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
123456
Nincs esemény!