Hamarosan kiderül, melyik magyar klubnak van a legjobb FIFA-csapata

2018. június 01.
Az már eldőlt, hogy ki nyeri a futball NB I-et, azt viszont még nem tudni, hogy eSportban ki a legjobb. Az első DIGI-eSport FIFA Pro Clubs Kupán kiderül, hogy a Debrecen, a Diósgyőr, a Honvéd, az MTK, a Puskás Akadémia vagy az Újpest számít-e itthon etalonnak, ráadásul szétosztanak félmillió forintot is. Ami lényeges: a bajnokságban egy játékos egy karaktert irányít majd, nem pedig egy egész csapatot, tehát 11-en küzdenek 11 ellen, mint a valóságban.
"A DIGI eSport-csatorna nemrég indult egy magyar-román FIFA-válogatott meccsel, és most úgy gondoltuk, itt az ideje, hogy a válogatott után a klubcsapatok is megmutassák magukat, ezért szerveztünk nekik egy bajnokságot. Jelenleg hat profi sportegyesület, az MTK, a Diósgyőr, a Debrecen, a Puskás Akadémia, az Újpest és jelenleg épp megalakuló Honvéd rendelkezik FIFA-csapattal" - nyilatkozta Mezei Péter, a DIGI Sport szerkesztője.
 
A Honvédban olyan elismert FIFA-játékosok is vannak, mint az Európa-bajnoki döntős és Bajnokok Ligája-győztes Petróczi Donát. "Tíz-tizenöt évvel ezelőtt is lehetett arról hallani, hogy külföldön mennyire felfutott az eSport, és Magyarországon is volt egy rövid hullám ezen a téren. De igazából most kezd beindulni, felfutni itthon az eSport, és ami ebben nagyon jó, hogy próbáljuk tartani a lépést a külföldi, komoly országokkal" - mondta Petróczi. 
 
 
Ebben a felzárkózásban pedig fontos állomás lehet az 1. DIGI-esport FIFA Pro Clubs Kupa, amelyen legalább ötszázezer forintot szétosztanak majd. "Félmillió forint lesz az összdíjazása ennek a bajnokságnak, de az eSport-versenyek sajátossága, hogy a nézők is beszállhatnak a díjazásba. A mérkőzéseket a digisport web- és Facebook-oldalán, valamint a twitch.tv/digiesport oldalon lehet majd élőben követni. A twitchen pedig a nézők ún. donationnel, azaz adománnyal növelhetik az összdíjazást, és támogathatják kedvenc csapatukat" - avatott be a kedden elrajtolt kupa részleteibe Mezei Péter. 
 
   

keresés

 

Hírlevél

Eseménynaptár

2020 Június
KE
SZE
CSÜ
SZO
VA
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
12345
Nincs esemény!