Diósgyőr: új stadion már van, a telt házat ki kell érdemelni

2018. április 27.
Itthon
Igencsak mozgalmas napokon van túl a Diósgyőr labdarúgócsapata, hiszen Bódog Tamás menesztése után eljött az új stadion bemutatásának az ideje, csakhogy az edzőváltással és a csapat játékával elégedetlen ultrák távolmaradással tüntettek. A korábbi sikeredző Benczés Miklós a DIGI Sport híradójának azt mondta, a telt házhoz jó játék is kell, amit a 2011-es bajnokcsapatnak sikerült is elérnie. A Bódogot váltó spanyol Fernando szeretné rövidre zárni a kiesés elleni harcot, ezért győzni megy új csapatával Újpestre.
„Ez az ő döntésük, én azért gondoltam, hogy kijövök, mert egyrészt ezzel tisztelgek a 2011-es bajnokcsapat előtt, másrészt szerettem volna élőben látni az új stadiont. Úgy döntöttem, hogy a tesztmeccsre és a stadionavatóra is ki fogok jönni” - reagált a csapat nagy szurkolója, az Európa-bajnok és vb-ezüstérmes birkózó Deák Bárdos Mihály arra, hogy a diósgyőri ultrák a tesztmeccsek helyett a női együttes budapesti Magyar Kupa-döntőjére utaztak el.
 
„Most van egy kis törés, de én hiszem azt, hogy minden gödörnek el lehet jutni az aljára, szerintem a csapat eljutott, most már felfelé kell menni. Ez a stadion meg fogja adni azt a löketet, amely szükséges ahhoz, hogy a Diósgyőr újra csillogjon” - nyilatkozta a Sport24-nek Kriza Ákos, Miskolc polgármestere.
 
„Ha majd a csapat olyan játékot játszik, ami tűzbe hozza a közönséget, mint ahogy tette korábban ez a csapat is – Luquéék, Budovinszky Krisztiánék -, akkor egyre többen jönnek ki. Akkor sem telt házzal indult a mérkőzés, hanem 2000 nézővel, de végül telt ház lett. Ezt ki kell érdemelni” - vélekedik Benczés Miklós, a Diósgyőri Labdarúgó Akadémia igazgatója, a 2011-ben NB II-t nyert csapat vezetőedzője.
 
Persze az is érdekes, hogy mit mond az a szókimondó szurkoló, aki a történtek ellenére is ott volt a stadion csütörtöki megnyitóján. „Soha a büdös életben olyan nagy eredményt nem értünk el, mégis nekünk van a legnagyobb szurkolótáborunk egész Magyarországon. Teljesen egyetértek a távolmaradókkal, hiszen, amikor elküldték Bódog Tamást, az egy elég csúnya dolog volt, nem biztos, hogy csak az edző felelőssége volt ez az egész, inkább az egész csapaté” - mondta Tóth Sándor.
 
A tesztnapra 3300 néző látogatott ki, az új stadion első – 2x30 perces - mérkőzésén a Benczés Miklós által irányított Diósgyőr 2011-ben NB II-es bajnokságot nyert csapata 5-1-re legyőzte a mezőkövesdi öregfiúkat. A Bódog Tamás helyére szerződtetett új edzőt, a játékosként a Real Madridban és persze a Diósgyőrben is szerepelt Fernandót pedig először nem a kispadon, hanem a gyepen láthatták a drukkerek.
 
„Nagyon kedvelem az ilyen gálameccseket, felemelő érzés öt év után újra találkozni és együtt futballozni a régi barátokkal" - lelkendezett Fernando, az új vezetőedző. "Én is most láttam először a gyepet és a stadiont belülről, és megmondom őszintén, hogy le vagyok nyűgözve. Ami a nagycsapatot illeti, rossz volt látni, hogy sok játékos szomorúnak és gondterheltnek tűnt, de örülök, mert 4-5 edzés után most már sokkal jobb a helyzet. Minél hamarabb szeretnénk kivívni a bennmaradást, a célunk éppen ezért nem is lehet más Újpesten, mint a győzelem.” 
 
Az újpesti kirándulás után, jövő szombaton a Mezőkövesd ellen pedig megrendezik az első NB I-es meccset is az új stadionban – a kérdés csak az, addig megbékélnek-e az ultrák a csapattal.
 
 
 
   

keresés

 

Hírlevél

Eseménynaptár

2021 Január
KE
SZE
CSÜ
SZO
VA
28293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Nincs esemény!