Hemingway nem hiszi, hogy a Honvéd edzője egy idióta

2017. november 29.
Itthon
George F. Hemingway, a Honvéd futballcsapatának a tulajdonosa a DIGI Sport híradójának azt mondta: inkább azt hiszi el, hogy a minap megjelent, botrányos hollandiai Erik van der Meer-interjút egy tisztességtelen újságíró készítette, mint azt, hogy a vezetőedzője egy idióta.
Nem elég, hogy a Honvéd egy kisebb gödörbe került az NB I-es futballbajnokságban, néhány napja a Nemzeti Sport Online egy holland forrásra hivatkozva közölt egy eléggé megosztó interjút Erik van der Meerrel, a kispestiek vezetőedzőjével.
 
Eszerint a tréner élesen kritizálta a klubot és George F. Hemingway tulajdonost, többek között olyan kijelentéseket tett, hogy "a tulajdonos tehetős, de a fogához veri a garast", és "olyan, mintha 80 évet visszamentünk volna az időben, Hollandiában még az amatőr kluboknál is jobb a helyzet".
 


Nem sokkal a cikk megjelenése után Van der Meer egy cáfolattal reagált az állítólagos interjúra. Ebben többek között azt állítja: "A cikkel két probléma van: az egyik, hogy én soha, semmilyen interjút ennek a holland forrásnak nem adtam, és így a cikk állításai teljesen hamisak. (…) Az is kiderült, hogy a Nemzeti Sport által közzétett fordítás még a hamis holland forrást is félrefordította, és bizonyos állítások, amit a Nemzeti Sport megfogalmazott, nem is léteznek a holland cikkben." Cáfolatát azzal zárta, hogy jogi lépéseket fog tenni a holland forrás és a lap ellen is.
 
A Sport 24 egy könyvbemutatón kérdezte George F. Hemingwayt az ügyről.
 
"Erik azt mondta, nem adta ezt az interjút. Az ember, aki a (holland) cikket írta, azt mondja, ő megcsinálta az interjút. Ez egy ismeretlen újságíró, nekem kényelmesebb elhinni, hogy az újságíró egy tisztességtelen ember, mint azt, hogy az én vezetőedzőm egy idióta. Én inkább az előbbit hiszem el" - nyilatkozta a Honvéd tulajdonosa.
 
Ezek szerint az interjú miatt nincs edzőkérdés Kispesten, de a tulajdonos az előző szezonhoz képest kicsit gyengébb eredmények miatt sem borúlátó: "Voltunk mi mindenféle helyen. Voltunk tizenkettedikek, kilencedikek, nyolcadikak, hetedikek, hatodikak. Tavaly bajnokok voltunk, most negyedik helyen állunk, és mindenki fel van háborodva, a szurkolók fel vannak háborodva, hogy miért nem vagyunk elsők. Néha fönt, néha lent. Ez az élet sora. Remélem, hogy tavasszal feljebb leszünk."
 
A Honvéd, bár leszorult a dobogóról, nincs rossz pozícióban, három pont a hátránya a harmadik Debrecen mögött, ráadásul hétvégén pont egymás ellen játszik a két csapat, úgyhogy egy szombati Loki-veréssel a Kispest pontszámban utolérné a hajdúságiakat.
   

keresés

 

Hírlevél

Eseménynaptár

2019 Június
KE
SZE
CSÜ
SZO
VA
2728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Nincs esemény!