Bánki József: Pokoli lesz a hangulat a Fradi-stadionban

2017. november 04.
Itthon
Bánki József szerint pokoli hangulat vár az ellenfelekre mostantól a Groupama Arénában azok után, hogy szombattól újra ott lesznek a lelátón a ferencvárosi B-közép tagjai. Az egykori Fradi-kedvenc a DIGI Sport híradójának azt mondta, a tábor az ő idejében ember- és gólhátrányban is segített a csapatnak abban, hogy megfordítsa a mérkőzéseket.
"Kubatov, itt van a tábor" - ez az a rigmus, amelyet szombattól biztosan nem hallunk majd a Ferencváros szurkolóitól. A klub és szurkolók ugyanis alig egy hete megegyeztek, így ismét ott lesz az a több ezer ember a Groupama Arénában, akik jó ideje önkéntes száműzetésben szorítottak kedvenc csapatuknak.
 
"Nagyon nehezen viseltem, hiányzott a hangulat, jóllehet voltak olyan mérkőzések, amelyeken régi időket idéző volt a hangulat, de ebből nagyon kevés volt. Nagyon örültem, és hittem is ebben, hogy megállapodnak a felek. Itt egy nyertes van, a Ferencváros. Márpedig itt mindenkinek a klub érdekét kell néznie, az első a klub, a második a csapat, és csak harmadik az egyén" - nyilatkozta a Sport 24-nek Bánki József, a DIGI Sport szakértője.
 
 
Ha valaki tudja, milyen a Fradi-tábor előtt futballozni, akkor az Bánki József, aki egy évtizedet húzott le zöld mezben, és azóta sem tud elszakadni ettől a színtől. "Rengetegszer, a kritikus helyzetekben győzelembe hajszoltak minket, ha például ember- vagy gólhátrányban voltunk. A hajrában nagyon sokszor a tábor és az oldallelátó segítségével megfordítottuk a meccset. A 12-es mez, amely ott van a lelátón a B-közép mögött, az valóban így is volt, a 12. játékosai voltak a csapatnak, és olyan szurkolást adtak, amely pontokban és jobb eredményekben is megmutatkozott."
 
Ha csak a szurkolók visszatérésén múlik, akkor jövőre akár egy szép nyarat is zárhat majd a Ferencváros az Üllői úton. "Annak idején óriási presztízse volt, ahogyan 'megcsinálták az évet', és minden meccsen ott voltak. Akár a Kaukázusba szólította a sorsolás a Fradit vagy az országhatáron belülre, mindenhová elkísérték, és se hó, se eső, se szél nem tudta elzavarni őket. Ők ott voltak mindig a lelátón, nem szaladtak el soha.”
 
Talán most sem futnak el sem messzire, sem be a pályára. A hangjukra azonban szükség lesz. "Csodálatos az aréna, amely a világ legjobb stadionja lett. Olyan atmoszférája van, ami páratlan. Majd most megtapasztalja mindenki. Örülök annak, hogy a kisfiam, kislányom, nagylányom, a családtagjaim is érezni fogják, hogy milyen hangulatban játszottunk annak idején. És a régi Üllői úti Albert-stadion is parádés hangulatú volt, de itt még jobban beszorul a hang, pokoli lesz a hangulat, remélem, a debreceniek is megtapasztalják."
   

keresés

 

Hírlevél

Eseménynaptár

2019 Május
KE
SZE
CSÜ
SZO
VA
2930
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
12
Nincs esemény!