Ez lehet a magyarok fegyvere a Svájc elleni vb-selejtezőn

2017. október 05.
A svájci Lugani magyar légiósa, Vécsei Bálint szerint lehet keresnivalója a magyar labdarúgó-válogatottnak a csoportot hibátlan teljesítménnyel vezető Svájc otthonában. A DIGI Sport híradójának azt is elmondta, hogy szerinte miben bízhat, és hogyan nyerhet Bernd Storck együttese.
Vécsei Bálint Kazincbarcikán kezdte a futballt, majd a Budapest Honvédban lett NB I-es játékos. 2015 augusztusától a Bologna játékosa, jelenleg kölcsönben szerepel a Luganóban. "Viszonyításképp az olaszhoz, amikor ott játszottam, annál sokkal támadó szelleműbb a svájci bajnokság. Itt a védők is jobban feltolják a védekezést, és a szélső védők is jobban támadnak, az olasz bajnokságban inkább megmarad hátul a négy védő. Itt mindenki sokkal bátrabban mer játszani" - mondta a Sport 24-nek a kétszeres válogatott középpályás, aki jelenleg nem tagja a keretnek.
 
A 24 éves futballista szerint a vb-selejtezőn Svájc nem fogja átadni a területet vagy nem lesz éppen türelmes a magyar csapattal, hiszen a csoportelsőség a célja. "A svájci csapat biztos nagyon motivált, hiszen eddig minden mérkőzését megnyerte. Két meccse maradt, a magyarok ellen otthon játszik, szerintem egy győzelemmel szeretne hangolni a portugálok elleni találkozóra. Nekünk az lehet a fegyverünk, hogy nincs mit veszítenünk, hiszen már nem juthatunk ki a világbajnokságra, és így lehetséges, hogy egy kicsit felszabadultabbak leszünk. Rajtuk viszont nagyobb lesz a nyomás, hogy hazai pályán minél hamarabb gólt rúgjanak. Remélem, hogy meglepetést tudunk szerezni."
 
A Storck-keretbe meghívott Ugrai Roland az elutazás előtt azt nyilatkozta, hogy a svájciak elöl bomba erősek, de hátul talán meg lehet fogni őket. Vajon Vécsei egyetért-e a Diósgyőr támadójával? "Ha csak abból a mérkőzésből indulunk ki, amelyet otthon játszottunk, akkor igen, mondhatjuk, hiszen mi is tudtunk két gólt rúgni nekik, és csak szerencsével vitték el a három pontot. Biztos védekezésből tudunk esetleg kontrákra építeni, szerintem lesz keresnivalónk. Ha meglesznek az esélyeink, akkor be kell rúgnunk egy gólt minimum, és akkor máris másabb lesz a mérkőzés."
 
Vécsei szerint Svájc nagyon készül a mérkőzésre. "Amit én olvastam, nagyon felszabadult a svájci társaság, a szurkolók pedig nagyon várják, hogy az igazi értékét megmutassa a svájci csapat, és a következő két vb-selejtezőn megszerezze az első helyet a csoportban."
 
Az eltiltott Dzsudzsák Balázst nélkülöző magyar válogatott szombat este háromnegyed kilenckor lép majd pályára Svájc ellen. 
   

keresés

 

Hírlevél

Eseménynaptár

2019 Június
KE
SZE
CSÜ
SZO
VA
2728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Nincs esemény!