Rossinak hiányzik a Honvéd, a DAC-középpályás Storck meghívójára vár

2017. augusztus 21.
Itthon
A DAC két magyarral a kezdőjében 4-2-re legyőzte a Zsolnát Szlovákiában. Kalmár Zsolt első dunaszerdahelyi gólját szerezte, Vida Kristopher pedig a DIGI Sport híradójának azt is elárulta, már alig várja, hogy a magyar fociválogatott miatt csörögjön a telefonja. Mervó Bence ezúttal nem játszhatott, egyelőre nem tudni, pontosan mi lehet a baja.
"Szerintem 2-1 lesz, és az utolsó gólt Kalmár Zsolti fogja rúgni" - mondta a DAC-Zilina szlovák bajnoki szünetében a dunaújvárosi csapat játékosa, Mervó Bence.
 
Alig három perccel később, a 48. percben Kalmár tényleg gólt szerzett a DAC-ban. "Fantasztikus és nagyon fontos győzelem volt a saját szurkolóink előtt. Úgy gondolom, a csapat nagyon jól játszott, sok helyzetet tudtunk kialakítani, öt vagy hat nullára is nyerhettünk volna." 
 
 
A magyar futballszurkolók által jól ismert, egyúttal a magyar játékosokat jól ismerő Marco Rossi, a DAC vezetőedzője így értékelt: "Azt hiszem, remekül játszottunk egy órán keresztül. Különösen örülök Kalmár góljának. Aztán egy kicsit aggódtam, mert taktikai problémákat láttam a csapaton. Túlságosan is visszaálltunk, de szerencsére sokkal több veszélyes játékosunk volt a kapu előtt."
 
A Honvédtól érkezett vezetőedző elérzékenyült, amikor szóba került a magyar bajnokcsapat. "Öt év után hagytam ott a Honvédot, szóval hiányzik, természetesen. De nem bántam meg a váltást, jó döntést hoztam. A Honvéd bajnoki címet szerzett, és ez a legfontosabb. Ugyanez a célom a mostani csapatommal is, hogy történelmet írjunk. Ahhoz pedig nem árt majd egy jó Mervó Bence."
 
A magyar tehetség ezúttal nem volt bevethető. Hogy miért, azt ő sem igazán tudja. "Sajnos van egy gyulladás a szervezetemben, és nem tudok játszani. Nem tudják, hogy mitől van. Remélem, minél hamarabb ott lehetek a pályán. Főleg így, hogy a legjobb barátom (Vida Kristopher) idejött hozzánk, akivel több mint tíz évig együtt játszottam. Már ki vagyok éhezve a játékra."
 
A holland De Graafschaptól érkezett Vida a Sport 24-nek elárulta, szeretne már magyar válogatott lenni. "Várom a meghívót, próbálok úgy teljesíteni, hogy folyamatosan képben legyek, 90 perceket játsszak, és ezzel hozzásegítsem a csapatot a győzelemhez. Remélem, egyszer csak csörögni fog a telefonom, és jön a meghívó. Én küzdeni fogok tovább érte.” 
 
A DAC egyébként remekül, három győzelemmel és két döntetlennek kezdett a szlovák ligában, és ezzel negyedik. Az éllovas Nitra mögött két ponttal van lemaradva, de ezen könnyen változtathat, ha a következő fordulóban, idegenben legyőzi.
   

keresés

 

Hírlevél

Eseménynaptár

2018 Október
KE
SZE
CSÜ
SZO
VA
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1234
Nincs esemény!