Fórum
Fórum » Általános fórum témakör » Forza Sud,avagy minden ami calcio Rómától délre!Súgó


374 hozzászólás 25 lapon Rendezés:

1 ... 21 22 23 24 25

(Új hozzászóláshoz lépj be)

b.o.b.a.n | VIP user 2006.01.14. 13:21  (1471534)
Köszi Giorgo a tv-tippet (engem a DSF érint), fel is veszem videóra, remélem kitesznek magukért.


YB | VIP user 2006.01.14. 11:09  (1471478)
A mai ifjak nem is tudják, de a Nápoly egykoron fogalom volt:O
<BR>Élményszámba ment minden meccsük és a közönségük mind a mai napig csodálatos.8-)


giorgo | VIP user 2006.01.14. 10:29  (1471443)
Na jó reggelt mindenkinek! :)
<BR>Nézzünk körül mi újság a calciomercato frontján,elvégre átigazolási időszak van!!Tehát íme a tények a januári piacról,természetesen a régió csapataiból mazsolázunk:
<BR>A Palermo volt eddig a legaktívabb ők rögtön egy kapusiagazolással indították az átigazolási szezont,Guardalbent Lupatelli-re cserélték a Parma-val,de azóta sem álltak meg az Afrika kupán távollevő Makinwa hellyetteseként leigazolták Denis Godeas-t a Triestina csatárát(aki az elmúlt 2 és fél szezonban 33 gólt szerzett a B ligában a Trieszt színeiben!) de itt még nem nem állt meg a Palermo és leigazolta az Udinese már az A válogatottban is bemutatkozott támadóját Davide Di Michele-t akiért némi kézpénz mellett cserébe Brienza költözött Udine-be!
<BR>A Messina-ban egyelőre több a távozó mint az érkező hiszen a portugál Mamede és a szerb Iliev a C1 ligás Genoa játékosa lett,míg csatár Zampaga-t a a B ligás Atalanta-nak adták el igaz cserébe érkezett Floccari,így a Messina-ban újra összeállhat a Rimini-ben a C1 ligában tavaly remekül működő Floccari-Muslimovic csatárduó!És még egy játékost igazolt a Messina a 20 éves Juve nevelésű és a szezon első felét a B ligás Crotone-ben lejátszó Antonio Nocerino-t.
<BR>A Cagliari azután hogy leigazolta a kapus Antonio Chimenti-t,tegnap gyakorlatilag megegyezett az Udinese-vel,így már ez is tényként tekinthető, erról hogy Antonio Langella -t pénz és a csatár Fausto Rossini-ért átengedi az Udinese-nek!!
<BR>A Lecce eddig egy játékost eladott a védő Abruzzese-t az Avellino-nak,és egy játékost igazolt a korábban nagy tehetségnek tartott de eddig a tehetségét még nem igazán igazoló csatár Luca Saudati-t. a 27 éves csatár az Atalanta-tól érkezett Leccébe.A Reggina-nál egyelőre tényekről nem tudok beszámolni.
<BR>Egyelőre ezek a tények a régió A ligás csapatainál, a pletykákkal és a régió alsóbb osztályú csapataival majd kicsit később foglalkozunk!!


BoosteR | VIP user 2006.01.14. 01:47  (1471362)
ilyen reszleteket nem tudok a csapatrol csak szimpatizalok veluk, koszi az infokat Giorgo!


GEdevil10 | VIP user 2006.01.14. 01:23  (1471360)
A szerencsét csak úgy értetettem,hogy nagynevü ellenféllel játszhattak tétmeccset.Egyébként nem sok olyan csapatot láttam a 2. selejtezökörben,akik ellen esélyesként lépett volna pályára a Loki.


you | VIP user 2006.01.14. 01:20  (1471359)
schalke: nem vagyok benne biztos hogy ez szerencse volt. egy gyengebb csapat ellen lehetett volna eselyuk.
<BR>
<BR>viszont egyet ertek a napolival , a deli csapatok kozul ok a "legvonzobbak" :)


GEdevil10 | VIP user 2006.01.14. 01:13  (1471358)
Ez is az egyik nagy hátránya a BL-nek.Régebben a BEK-ben még bármelyik kis csapat (hozzáteszem,hogy akkoriban a mindenkori magyar bajnok még nem számitott annyira kis csapatnak) számithatott arra,hogy az elsö körben kisorsolják valamelyik elit-klub ellen.Ennek az esélye a mai BL rendszerben sokkal kisebb.A Lokinak szerencséje volt,hogy a MU-nak selejtezöt kellett játszania.


giorgo | VIP user 2006.01.14. 01:04  (1471357)
Emlékszem rájuk Devil! Még arra is képes voltam hogy a megyeri útra kimenjek a 90 évek legeslegelején egy BEK meccsre...De legalább láthattam Maradona-t élőben,meg Alemao, és Careca-t. :)


giorgo | VIP user 2006.01.14. 01:00  (1471356)
Booster!! Messina??Gege mit fog ehhez szólni..?? :DNem rossz kis csapat,remélem bentmaradnak!!Korábban írtam hogy a Palermo elnöke Zamparini milyen "különc" figurának számít a calcio-ban,nos a Messina első embere pont az ellenkezője Pietro Franza a liga legfiatalabb klubelnöke,egy csendes és szerény ember! Aki azonbam minden szerénysége ellenére a nyáron egy hatalmas csatát nyert az északi lobbi(elsősorban a Bologna) ellen és csapatát nem engedte kigolyózni a Serie A-ból!!


GEdevil10 | VIP user 2006.01.14. 00:53  (1471355)
Tudjátok,hogy nem vagyok az olasz foci híve :),de ha már calcio,akkor SSC Napoli.Tudom,hogy már nem ez a neve,de nekem a Maradonas,Carecas,Alemaos,Zolas,de Napolis SSC volt a kedvencem.
<BR>
<BR>A Reggiana pedig azért kedves számomra,mert egy jó barátom és amifociban csapattársam,Roberto Mazzeo Reggioból származott.Sajnos már 6 éve nincs köztünk. :(


giorgo | VIP user 2006.01.14. 00:45  (1471354)
Egy kis tv ajánló! A német DSF sporttelevízió szombaton 17.55-től élőben közvetíti a Lecce-Sampdoria mérkőzést!!
<BR>A Sport 2 szintén szombaton 20.30-tól élőben a szicíliai szuperrangadót a Messina-Palermo-t közvetíti!
<BR>A Sport 1 pedig vasárnap 14.45-től a Juventus-Reggina mérkőzést közvetíti élőben!


BoosteR | VIP user 2006.01.14. 00:41  (1471353)
Giorgo :D:D
<BR>Messina!!! :)


giorgo | VIP user 2006.01.14. 00:38  (1471352)
Ez természetesen csak vicc volt,úgyhogy nem ússzátok meg egy bevezető szösszenet nélkül!!:) :D
<BR>Többször is átlapoztam már a Foci.hu végtelennek tűnő topiklistáját,és mindig hiányérzetem volt!Hiszen míg az északi Serie A-s csapatok nagy részének létezik topikja,addig a Rómától délre fekvő régió fehér folt a Foci.hu változatos térképén!Eddig!!Nem kezelhetjük ennyire mostohán ezt a régiót,hiszen a Serie A csapatainak negyedét itt találjuk meg,a B-ben már csaknem 1/3-ad az arány,a C1-ben még ennél is magasabb!!Épp itt az ideje hogy egy kicsit megismerkedjünk a Sud csapataival,városaival,közönségével!!Hiszen ha csak egy gyors névsorolvasást tartunk,már akkor rájöhetünk, hogy izgalmas és mozgalmas vidék ez minden szempontból,van kikről és mikről beszélni,írni,velük/róluk kapcsolatban!Itt van mindjárt a régió jelenlegi zászlóshajója az Us Palermo(be kell valljam az első gondolatom az volt hogy az ő &#8222;tiszteletükre&#8221; nyitok egy Palermo rovatot,de &#8211;nagy részben Gege tanácsára- úgy döntöttem, a fokozatosság elvét követve, hogy életképesebb egy ilyen átfogóbb topik,mintha csak egy Magyarországon még egyelőre kevésbé ismert csapatnak nyitnánk topikot,és ez itt akár lehet egy,vagy akár több déli csapat topikjának bölcsője és origója, feltételezve ezen csapatok egyre növekvő és töretlen népszerűségét! )vissza a fedélzetre (ha már a zászlóshajóknál tartunk!) szóval itt van a Palermo a maga karizmatikus és talán a liga legszókimondóbb és legszínesebb elnök-tulajdonosával Maurizio Zamparini-vel,aztán a nagy rivális a szigetről a Messina a gyönyörű,és ha már a legeknél tartunk, a liga legújabb arénájával a 40000-es stadio San Fillippo-val!!De rögtön a csizma orrában belebotlunk a Reggio Calabria-i Reggina gárdájával(nem összetévesztendő az innen közel 1000 km-re északra Emillia Romagna tartományban fekvő Reggiana-val amely Reggio Emillia csapata!!) Szintén A ligás Salento büszkesége a Lecce,bár a giallorussu( ;) ) banda jelenlegi szereplése kapcsán nem éppen a büszkeség az első ami a leccei ember eszébe jut!És ne feledkezzünk meg a szárdok élcsapatáról a Cagliari-ról sem!
<BR>De ha alámerülünk a B liga bugyraiba akkor is fogunk tudni érdekes dolgokról beszélni és írni a déliekkel kapcsolatban,itt is elsősorban megint egy szicíliai csapatot a sziget 3. nagyvárosának Catania-nak gárdáját kell kiemelnünk(az megint megérne egy külön fejezetet hogy a 3 szicíliai &#8222;óriás&#8221; -nagy részben a provinciális rivalizálásnak köszönhetően- hogy húzza fel egymást a Serie A-ba!De talán erről majd később!! ;-)) )Azért is érdemes velük a tavasz folyamán megismerkedni,hogy ősszel már mint ismerőst köszönthessük őket az A ligában,mert feljutnak efelől kétségem sincs!De a B-ben több kevesebb szót ejtünk még a Bari-ról,,a Crotone-ról ,a Catanzaro-ról, az Avellino-ról( ők az A és B liga egyetlen zöld-fehér csapata!! :) )a Pescara-ról és a Ternana-ról ,bár ez utóbbi már egy picikét északabbra van az általam felállított földrajzi határoktól(&#8221;Rómától délre&#8221;) de egy nagyvonalú gesztussal &#8222;befogadjuk&#8221; őket is :) )
<BR>De nehogy azt higgyétek hogy megállunk a B ligánál!! Még mit nem!!! Jól néznénk ki ha a Dél egykori nagy csillagát, a mostanában újra felszálló ágra került Napoli-t kihagynánk,azt a hajdani Ssc Napoli-t amely most Napoli Soccer(brrrrrr &#8230;) néven vezeti a Serie C1 B csoportját!Isten őrizz hogy kihagyjuk,velük is foglalkozunk bőségesen!:)Hiszen jól tudom itt Magyarországon is szép számmal vannak hívei a nápolyi kékeknek,sokan akkor kedvelték meg őket,amikor egy bizonyos Diego Armando Maradona varázsolt,és vezette 2-szer is bajnoki címig a város csapatát,akkor még az isteni &#8222;dun&#8221;Diego életében a fű csak mint kedvenc munkahelyének szerves része volt jelen&#8230; :I
<BR>És ha már úgyis a C1 ligában vagyunk akkor néha néha megnézzük mi újság a Salernitana-val,a Foggia-val,a Sambeneddetese-vel ,a Torres-szal(mely Szardinia 2. számú Sassari-ban székelő klubja)a Benevento-val,de ha már olyan nagyvonalúan a B-ből is délre húztunk egy középolasz csapatot akkor a C1-ben is kívételt tehetünk egy Perugia kedvéért,hiszen érdekes és érdemes tudni mi történik manapság a hajdan szebb napokat megélt umbriai klub-nál!És még folytathatnám a felsorolást,de nem teszem...:)
<BR>Szóval aki az itt fentebb felsorolt csapatokban kedvencére talál jelentkezzen itt bátran! És ha valamely csapat kimaradt volna a felsorolásból,az én hiányos és egyre romló(a korral jár :) ) miatt,és lelkes híve épp itt a Foci.hu-n múlatja az időt,akkor írjon jelentkezzen itt ,és hívja fel a figyelmet vészes feledékenységemre!Remélem ez a rövid kis bevezető kellő kedvet ébresztett mindenkiben hogy a témához észrevétellel,hírrel vagy akárcsak kérdéssel szóljon.Igyekszem majd ezeket a kérdéseket megválaszoni(már amennyire behatárolt képességeim és még behatároltabb időm engedi!),próbálok infókat,híreket és amint időm engedi érdekességeket beírni a témával kapcsolatban! És itt a bevezető végén térjünk vissza legendás nyitósoromra : &#8222;Írjon aki akar!&#8221; :)
<BR>Akkor vágjunk bele!!! Forza Sud!!
<BR>


giorgo | VIP user 2006.01.14. 00:37  (1471351)
Írjon aki akar!!!:D


1 ... 21 22 23 24 25

(Új hozzászóláshoz lépj be)

keresés

 

Hírlevél

Eseménynaptár

2024 Május
KE
SZE
CSÜ
SZO
VA
2930
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
12
Nincs esemény!