(Új hozzászóláshoz lépj be)
|
ProtUS | VIP user |
2011.06.25. 14:21 (1889151)
|
Mondjuk fura így belegondolva, de Magyarországon nincs olyan sör, ami ne esett volna át legalább egy recept design és egyébváltáson mióta lelkes sörfogyasztó vagyok (kb. 5 éve).
<BR>
<BR>Meg gazdasági szempontból a különböző rétegeknek szánt söröknél ritkább az egész macerálása (pl. a prémiumabbnak szánt Dreher vagy az olcsóbb Szalon és Kőbányai). Borsodiból meg szerintem már legalább négy félét ittam. Az ízben viszont szerintem ritka a gyökeres változás, legalábbis én most tapasztaltam először ilyet, amúgy általában figyeltek szerintem arra, hogy mihez tartsák magukat. |
|
ProtUS | VIP user |
2011.06.25. 14:10 (1889150)
|
Nem vagyok egy nagy sörszakértő Schalke, de a csapolt és palackos/dobozos Borsodi között nagy minőségi ugrás van szerintem. De majd még ellenőrzöm más helyeken is a minőséget |
|
GEdevil10 | VIP user |
2011.06.25. 13:43 (1889149)
|
"a fözet, ami belekerül a palackba és a hordóba rendszerint azonos"
<BR>
<BR>legalábbis ha komolyan gondolják a márka ápolását. Kelet-Európában sajnos már a minöség, de akár az alapreceptúra gyakori változása is ellentmond az ilyen felfogásnak. |
|
GEdevil10 | VIP user |
2011.06.25. 13:40 (1889148)
|
Lehetnek kisebb eltérések a palackozott és a hordós változat között, éppen a tárolása miatt, a fözet, ami belekerül a palackba és a hordóba rendszerint azonos.
<BR>
<BR>A legnagyobb különbség tapasztalataim szerint a széndioxid tartalomban lehet, ami azért eléggé befolyásolja az ízélményt. A csapolt sörnél ez csapolás közben kerül bele és lehet rajta állitani. |
|
ProtUS | VIP user |
2011.06.25. 13:36 (1889147)
|
De ha Schalke olvas, akkor remélem okosít majd egy kicsit, hogy van-e és ha van, akkor miért van különbség a csapolásra szánt és az üveges kiszerelés között |
|
ProtUS | VIP user |
2011.06.25. 13:35 (1889146)
|
Szerintem nem, mert kb. 2 hónapja nyitott a hely, és teljesen új dizájnos borsodis promókkal van telenyomva. |
|
Dr. Eher | VIP user |
2011.06.25. 13:00 (1889145)
|
biztos maradt még régről |
|
ProtUS | VIP user |
2011.06.25. 12:51 (1889144)
|
Az a legdurvább viszont, hogy a csapolt Borsodi minősége nem romlott. Tököm se érti ezt. |
|
Dr. Eher | VIP user |
2011.06.24. 20:46 (1889129)
|
ittam tegnap Borsodi Búzát.
<BR>
<BR>tényleg ergya. jellemtelen. |
|
Dr. Eher | VIP user |
2011.06.24. 20:45 (1889128)
|
én is akartam írni, ez nem idevaló. boban esetét még megtűrjük, mert sört is használt |
|
Gregorius |
2011.06.24. 12:09 (1889121)
|
Irigykedsz? |
|
Liszi | VIP user |
2011.06.24. 12:04 (1889120)
|
Ne offolj |
|
Gregorius |
2011.06.22. 17:24 (1889086)
|
Tegnap megittunk 5-en 4 üveg bort |
|
noname | VIP user |
2011.06.22. 17:19 (1889085)
|
Békésszentandrási meggyes sör. Na ez bejön nagyon |
|
b.o.b.a.n | VIP user |
2011.06.21. 23:04 (1889026)
|
A Borsodi Friss ízlett, de hascsikarást okozott, azóta nem ittam semmilyen citromos sört. |
(Új hozzászóláshoz lépj be)