Fórum
Fórum » Általános fórum témakör » PMFCSúgó


6351 hozzászólás 424 lapon Rendezés:

1 2 3 4 5 6  ... 424

(Új hozzászóláshoz lépj be)

Z.é | VIP user 2008.04.30. 13:57  (1773988)
Mivel az április 26-ai Szombathelyi Haladás - Pécs találkozó nem volt kiemelt mérkőzés, a rendőrség nem biztosította az összecsapást.
<BR>
<BR>A kijáratnál csaptak le
<BR>
<BR>A pécsi szurkolókkal a stadionban semmilyen probléma nem volt, a mérkőzést biztosító cég végig kordában tartotta a közel százfős vendég szurkolótábort. A találkozó lefújását követően a pécsiek nem mentek haza, hanem megvárták, amíg a hozzájuk legközelebb lévő szektorból elkezdenek kijönni a szombathelyi szurkolók, akiknek - több szemtanú elmondása szerint - nekiugrottak.
<BR>
<BR>A hírre, hogy verekedés tört ki, megérkeztek a szombathelyi "keményfiúk", akik alaposan helybenhagyták a piros-fekete szimpatizánsokat. A rendőrség és a mentők is a helyszínre érkeztek. Három pécsi szimpatizáns kórházba került, könnyű sérülésekkel. A rendőrség senkit nem állított elő, viszont eljárást indított ismeretlenek ellen, csoportosan elkövetett garázdaság miatt.
<BR>
<BR>A mérkőzés előtt az utcán melegítettek...
<BR>
<BR>Mint megtudtuk, a mérkőzésre körülbelül száz pécsi szurkoló érkezett, akik a találkozó előtt üvöltve, és a szombathelyieket - akkor még csak szóban - inzultálva vonultak végig a Bartók Béla körúton, aztán elfoglalták helyüket a vendégszektorban. A találkozó alatt valóban nem volt velük probléma, amennyire az ötezer fős szombathelyi publikum mellett volt esélyük, biztatták csapatukat. A probléma akkor kezdődött, amikor kiengedték őket a stadionból. A történtekről elsőként a pécsieket szerettük volna megkérdezni, ám nem találtunk olyat, aki nyilatkozni kart volna.
<BR>
<BR>Helyi szemtanúk viszont állítják, a pécsi szurkolók válogatás nélkül ütöttek mindenkit.
<BR>
<BR>Vigyázz a gyerekre!
<BR>
<BR>- Egészen elképesztő, ami történt. - mondja Horváth Anita, a Haladás egyik szurkolója. A lefújás előtt két perccel indultunk el nyolcéves kislányommal, hogy elkerüljük a nagy tömeget. Amikor mentünk a Bartók Béla körúton parkoló autónk felé, hirtelen arra lettünk figyelmesek, hogy a kerítésen pécsi szurkolók ugrálnak ki, és válogatás nélkül ütnek mindenkit. Több zöld-fehérbe öltözött szurkolónak vérzett a feje. Szörnyű volt!
<BR>
<BR>Egyszer csak a semmiből megérkezett egy rendőrautó is. A kocsit is megtámadták, sőt a kocsiból kiszálló rendőrt leütötték, aki földre esett. Nagy szerencséje volt, hogy sikerült visszaszállni a kocsiba, míg megjött az erősítés. Időközben elkezdtek felénk is rohanni, ekkor azonban a Rohonci úton a Haladás szurkolók észrevették, hogy bajban vagyunk és elkezdtek felénk rohanni, hogy megvédjenek. Talán az utolsó pillanatban értek oda. Máig visszacseng a fülemben, ahogy kiabálták: Vigyázz a gyerekre! Én ilyet még soha életemben nem tapasztaltam! Köszönöm, azoknak akik megvédtek.
<BR>
<BR>Autó ablakát rúgták ki, rendőrt ütöttek
<BR>
<BR>- Telefonon kaptuk a hírt, hogy a pécsi szurkolók verik a szombathelyi szimpatizánsokat - mondja egy neve elhallgatását kérő B-közepes szurkoló. Na, ekkor indultunk el mi is. Arra értünk oda, hogy a pécsiek épp megtámadnak egy autót, kirúgják az ablakait, és láttam azt is, amint az első helyszínre érkező rendőrautót rugdossák, és a kiszálló egyik rendőrt beleverik a földbe. Aztán ahogy teltek a percek, úgy lettünk egyre többen, a pécsi szimpatizánsok ekkor elmenekültek.
<BR>
<BR>- Nagyon furcsa volt a helyzet - mondta www.nyugat.hu-nak Tóth József, a mérkőzést biztosító cég egyik embere. A pécsi szurkolók az utcán válogatás nélkül ütöttek mindenkit, tényleg nem nézték, kivel találják szembe magukat. Volt egy kisgyerek, akit én kaptam ölbe és futottam át vele az anyukájához, mert az apját a szeme láttára ütötték le. Nekünk csak a stadionon belül van lehetőségünk intézkedni, de egy rendőr kérésére segítettünk szétválasztani a táborokat. Amikor a stadionba visszamenekültek a pécsi szurkolók, ott már nekünk könnyebb dolgunk volt.
<BR>
<BR>Honlapunk egyébként úgy tudja, hogy a pécsi tábor egy kisebb szombathelyi csapattól megriadva menekült vissza a stadionba.
<BR>
<BR>A rendőrség ismeretlen tettesek ellen nyomoz
<BR>
<BR>Nagyon fontos leszögezni, hogy a stadionban semmilyen balhé nem volt a Haladás - Pécs meccsen - ezt már Varga Bence, a Hardrock Security területi képviselője mondja. Ők biztosítják évek óta a Haladás mérkőzéseit. A találkozó végén, amikor eldőlt, hogy a Haladás nyeri a rangadót, arra kértük a pécsi szimpatizánsokat, hogy elsőként hagyják el a stadiont.
<BR>
<BR>Ennek nem tettek eleget, a lefújást követően azonban kimentek és találkoztak egy kisebb szombathelyi csoporttal, akiknek nekiestek, és jelentős túlerejüket kihasználva megverték őket. Ezt követően jött az erősítés a Haladás tábortól és akkor már a pécsi szimpatizánsok futamodtak meg. A rendőrség körülbelül nyolc fővel jött a helyszínre és érdeklődésünkre közölték, hogy az erősítésre várni kell, de kollégáik a környező városokból már úton vannak.
<BR>
<BR>Ekkor igyekeztünk segíteni nekik, hiszen régóta biztosítjuk a Haladás mérkőzéseit, ismerjük a drukkereket, próbáltunk ennek a kérésnek megfelelni. Például a stadionból is csak akkor engedtük ki a bemenekülő pécsi szurkolókat, amikor rendőri felvezetéssel megérkeztek az őket szállító buszok. Egyébként ezek a balhék elkerülhetőek lettek volna, ha a pécsiek a szombathelyi példához hasonlóan saját biztonsági gárdát küldenek, vagy felveszik velünk a kapcsolatot.
<BR>
<BR>A rendőrség szerint nem volt rendőrverés
<BR>
<BR>Háromnegyed kilenc körül riasztották kollégáimat - mondta érdeklődésünkre Mészáros Csaba rendőralezredes. Mivel ez nem volt kiemelt mérkőzés, és senki nem kért rendőri biztosítást, így nem voltunk eleve ott a helyszínen. A Haladás pálya vendégszektora mögé, a Bartók Béla körútra hívták kollégáimat, akik a szükséges intézkedéseket elvégezték. Csoportosan elkövetett garázdaság miatt kezdtük meg a nyomozást ismeretlen tettes ellen. A rendbontók különösen agresszív magatartást tanúsítottak, ami alkalmas lehetett félelemkeltésre.
<BR>
<BR>Mészáros Csaba arra a kérdésre, hogy a szombathelyi, vagy a pécsi szurkolókkal volt-e probléma, azt mondta, mivel ismeretlen tettes ellen nyomoznak ezért erre a kérdésre nem tud válaszolni. Azt pedig cáfolta, hogy bármelyik kollégáját megverték volna.
<BR>
<BR>A kórházba szombaton este három pécsit szállítottak, mindannyian könnyű sérülést szenvedtek. Szombathelyit egyet sem.
<BR>
<BR>Igaz, vasárnap furcsa módon többen érkeztek sérüléssekkel, akik persze állították semmi közük nem volt a történtekhez. Az ügyeletes orvos mégis furcsállja, hogy egy éjszaka alatt hirtelen ennyi szombathelyi lakos esett le a bicikliről.
<BR>
<BR>Nyugat.hu


suker | VIP user 2008.03.27. 13:52  (1769555)
Motivációs/hozzáállási problémákra hivatkozva szerződést bontottunk Bozori Balázzsal. Túlzottan nem fog fájni érte a szívem, bár tehetsége alapján előbbre kellene, hogy tartson, mint oly sok magyar futballista, fejben ő sem nagyon volt ott.
<BR>
<BR>A MOTIM ellen eltiltás miatt nem játszhat Lovrencsics sem... érdekes lesz a csatársor. Wittrédinek szintén összegyűlt a három sárgája, de a középpályánk erős, remélhetőleg pótolni tudjuk. Nagy Olivér még a Dunaújváros ellen megsérült, remélhetőleg minél előbb visszatérhet, ő hiányzik a csapatból.


suker | VIP user 2008.03.24. 14:15  (1769145)
Kozármisleny-Pécs 1-1 (0-1)
<BR>Gólszerzők: Tóth Z., ill. Szabados
<BR>Videó: http://www.pecstv.hu/archivum/?vid=c3djARw=
<BR>
<BR>Szombaton baranyai rangadót játszottunk a szezon meglepetéscsapatánál. Noha idegenbeli találkozóról volt szó, túrának nemigen lehet nevezni, ugyanis az erkélyről is ellátok Kozármislenyig, mintegy negyedórányi autóút után pedig már a pályánál is voltunk. Ez egyébként egy tipikus falusi pálya, elég kicsi, az egyik kapu mögötti labdafogón túl már egy szurdok van. Lelátó? Naná, fedett - kb. 200 férőhellyel... A vendégszurkolók a pálya túloldalán álltak (egy korlát és egy alibi rendőrkordon mögött, egy keskeny járdán, ami egy miniatűr edzőpályát választ el a nagytól). Legalább akcióközelben voltunk, na. Elég szép számmal érkeztek szurkolók, természetesen a pécsiek voltak hangerőfölényben, és talán még többen is kilátogattak volna, ha az időjárás kegyesebb, de eléggé hideg volt, az eső is szemerkélt.
<BR>
<BR>A mérkőzésnek volt egy nagyon egyszerű alapképlete; a Kozármisleny természetesen védekezésre rendezkedett be. A sündisznóállás ezen a pályán nagyon hatékony, ugyanis az egész olyan keskeny és rövid, hogy semmi tér nem marad a támadóknak. A pécsieket a mérkőzés elején az hátráltatta, hogy rendkívül körülményes volt a támadásszövés. A Mislenyt lehetetlen volt kivonszolni kapuja előteréből, noha középhátvédeink rendre egymásnak passzolgatták a labdát hátul (bár nem vagyok meggyőződve róla, hogy ez valójában nem tanácstalanság volt-e). Fónai és Kulcsár a balszélen megpróbálták technikájukat érvényesítve kipasszolni az ellenfelet, de a döntő pillanatokban mindig hiba csúszott a gépezetbe. Ezt követően átlövésekkel is kísérleteztünk, amiben volt ráció, Sipos kétszer is megizzasztotta az ellenfél kapusát (aki az egyik vetődésnél meg is sérült, le kellett cserélni), majd az újonnan igazolt Lovrencsics vette át tőle ezt a szerepet, több sistergős bombája is volt a hazaiak kapuja felé. A Kozármisleny játékosai hajtottak, de néhány meglódulásokból kevés hozott veszélyt, az is csak azért, mert a védőink nem reagálták le megfelelően a helyzetet. Végül a 38. percben egy szögletet követően kipattant a labda, Sipos visszaküldte, a labda Szabadosnál maradt, miközben a védők már kifelé futottak, és a veterán hátvéd megszerezte csapatunknak a vezetést. A félidő végéig volt még egy helyzetünk, ám ezt nem sikerült gólra váltani, mégis, talán elmondható, hogy megérdemelten vezettünk, hiszen bedaráltuk a Kozármislenyt.
<BR>
<BR>A második félidő azonban nem várt fordulatot hozott. Nem, nem javult fel a Kozármisleny, de az első negyedórában gyakorlatilag semmi sem történt. A Pécs, mintha megelégedett volna az eredménnyel, alig-alig játszott előre, szinte csak a négy hátvéd passzolgatta egymásnak a labdát. Közben a mislenyiek egyre jobban bedurvultak, több kőkemény, lábra tartó becsúszást is szankcionálhatott volna a játékvezető, azonban Király sporttárs, mint ahogy a találkozó egyik későbbi kulcsmomentumából is kitűnik, rendkívül indiszponált formát hozott. Mivel a vendégtábor lassan elégedetlenkedni kezdett, a piros-feketék nagyobb sebességfokozatba kapcsoltak, több ziccert is kialakítottak, nyomást gyakoroltak a Kozármislenyre, a technikás Lovrencsics és Fónai vezérelték az attakokat, ám Lengyel többször is hibázott nagy helyzetben. Nem sikerült újabb gólt szerezni, pedig az eldöntötte volna a mérkőzést, ehhez képest kezdett újra leülni a játék (volt ugyan egy meg nem adott gólja a hazaiaknak, azt les címén jogosan annulálta Király, más kérdés, hogy a hazai szurkolók annyira képben voltak a történésekkel, hogy hatalmas ünneplésbe kezdtek, a pécsiek gúnykacaja józanította ki őket.) Az utolsó negyedórában azonban a Kozármisleny kapott egy szabadrúgást, parádés szögből, majdnem középről, alig 18 méterről. Az egészet talán nem is előzte meg valós szabálytalanság. És ha ez nem lett volna elég, a játékvezető újrarúgatta a szabadot, noha Farkas kapus először még hárított. Hogy miért? Nos, a videón ez látszik: A bíró a sípjába fúj, de a mislenyi játékos még 4-5 másodpercig toporog egy helyben, végül nekifut (jóval a jel megadása után), a sorfalból pedig ketten elindulnak kifelé. A labda elcsavarodik mindenki felett, és a kapusnak kell hárítania. Király az újrarúgatásra voksolt, ezt pedig a tavaly még nálunk játszó Tóth Zoltán becsavarta a jobb felső sarokba. A pécsiek megpróbálták rendezni soraikat, de érthetően kapkodva játszottak, és hiába alakítottak még ki helyzeteket, a lövések rendre elkerülték az ellenfél kapuját. A végén még a Kozármisleny is vezetett egy-két kontrát, elvégre a pirosak kitámadtak, hátul rések nyíltak, de már egyik csapat sem volt képes gólt szerezni, így maradt a döntetlen.
<BR>
<BR>A játékosok értékelése:
<BR>
<BR>Farkas Balázs (5): Nekem bizonytalannak tűnik. Ez a beíveléseknél figyelhető meg, szinte sosem futott ki a labdáért. Nem volt sok dolga, balszerencséjére egy szép védését is elvették (a szabadrúgás újrarugatása). Az ismétlést is védhette volna talán, ha jobban odafigyel, bár kérdés, mennyit látott a sorfaltól.
<BR>
<BR>Simonfalvi Gábor (6): Ismét kiválót játszott, annak ellenére is, hogy talán őt faragták legjobban az ellenfél favágói. Védőfeladatát megoldotta, és előre is jól mozdult, a pálya teljes hosszát bejátssza, küzd-hajt, tehetséges játékos.
<BR>
<BR>Lantos Levente (6): Többségében jól megoldotta védőfeladatát, fejjel nemigen lehet megverni, ha az ellenfél kapuja előtt jobban koncentrál, talán gólt is szerezhetett volna csapatkapitányunk.
<BR>
<BR>Szabados József (6): Azon túl, hogy lassan 37 éves veteránunk ismét leckét adott gólszerzésből, védőfeladatát megint rutinból megoldotta. Kár, hogy a hátul passzolgatásból is alaposan kivette a részét. Ettől függetlenül a csapat vezéregyénisége, tudása kora ellenére is kimagasló.
<BR>
<BR>Kulcsár Árpád (5): Nem igazán ízlik neki a védekezőbb pozíció, rendre elmászkál, próbálja segíteni a támadásokat, ami nem baj, ha visszaér, márpedig ezt nem mindig teszi meg. Próbált kreatív lenni, többször is jól mozgatta oldalát, de sok labdát eladott, Simonfalvival összehasonlítva gyengébb volt a teljesítménye.
<BR>
<BR>Sipos János (6): Ő volt az első, aki elkezdett átlövésekre játszani, és veszélyesen is tette. Harcosan futballozott a középpályán, talán kissé pontatlan volt, de sok labdát szerzett, sokat dolgozott.
<BR>
<BR>Gulyás Máté (5): Beleszürkült a mezőnybe, igazából nem került említésre méltó momentum a neve mellé. A szűrés, avagy a rombolás volt a feladata, rendre egyszerűségre törekedett.
<BR>
<BR>Fónai Balázs (5.5): Technikás játékos, képes fazont szabni a csapatnak, csak azt sajnálom, hogy néha fel kell ébreszteni. Nem nyújtott egyenletes teljesítményt a mérkőzésen, előfordult, hogy eltűnt, vagy labdaeladásokkal tűnt ki, viszont amikor belelendült, mindjárt más volt támadásban a Pécs!
<BR>
<BR>Bozori Balázs (4): Az elején eltilitolizott egy helyzetet, utána a láthatatlan légió egyik tagját alakította. Noha gyakran bírálom öncélúságáért, ma jól jött volna kreativitása, azonban ezúttal szokásos cseleit sem láttuk tőle. Lecserélése jogos.
<BR>
<BR>Lengyel Roland (5): Ő leginkább a helyzetek elpuskázásával tűnt ki. Hajtott, birkózott a védőkkel, azonban a három pontot érő gól többször is a lábában maradt, és mivel vissza nem lépett sokat, ez alapján kell megítélnem a teljesítményét, ami átlagosnál nem lehet jobb.
<BR>
<BR>Lovrencsics Gergő (6): Újra bizonyította, hogy jó vétel volt, gyors, robbanékony, erőszakos, labdaügyes csatár. Nem rest távolról megcélozni a kaput, nagy vágtákat vág le a labdáért, bolondítja a védőket, bevállalja a test-test elleni ütközéseket is. A csapat egyik legjobbja volt, elégedett vagyok vele.
<BR>
<BR>Cserék:
<BR>
<BR>Wittrédi Dávid (5): Neki a pontatlansága miatt nem adok jobb osztályzatot, egyébként nem vagyok vele elégedetlen. Elég kevés helye volt, de ennek ellenére is igyekezett kibontakoztatni labdaügyességét, harcba dobni társait, és ez olykor sikerült is neki. Kapura is veszélyes volt.
<BR>
<BR>Németh Zsolt (-): A félelmetes alkatú, Megye I-ből igazolt csatár nem volt eleget pályán ahhoz, hogy osztályozzam. Azért jött be, hogy lefejelgesse a labdákat, sok nem jutott el hozzá.
<BR>
<BR>Alacsony színvonalú, de kemény mérkőzésen a döntetlen a játék képe alapján irreális eredmény. A pécsiek a játék minden elemében (szurkolásban is - a mislenyiek egyedül a góljuk után zendítettek rá, addig néhány kisiskolás kántált lelkesen) ellenfelük fölé nőttek, de nem tudták eldönteni a mérkőzést, és ez megbosszulta magát a kapura amúgy szinte teljesen veszélytelen Kozármisleny ellen, akik amúgy kihasználták hazai pályájuk előnyeit (most szó szerint kell érteni). Az eredmény részben a végig bizonytalanul és következetlenül fújó Király Krisztián sporttárs érdeme, részint pedig az, amit Fónai Balázs mondott a mérkőzés után: "Ezt mi b@$ztuk el." Tény, ha nem állunk vissza, ha továbbra is nyomás alatt tartjuk az ellenfelet, más lett volna a vége. Így megint csak egy pontot szereztünk, de sokatmondó tény, hogy jóval elégedettebb vagyok, mint az őszi meccs után. Azt egyébként megnyertük.


suker | VIP user 2008.03.17. 21:33  (1768176)
Közben mi is leadtuk az első osztályra vonatkozó licenckérelmet. Ennek különösebb jelentősége alighanem nincs, mert a feljutásra már matematikailag is csekély az esélyünk, de adminisztrációs szempontból nem árt ez a klublicenc-akármi.


suker | VIP user 2008.03.16. 09:34  (1767888)
Ugyan nem láttam a meccset, de nem lepne meg a leírtak valósága. A másodosztályban még több birkabíró van, mint eggyel fentebb. Nem történt tragédia, de jövő héten eszméletlenül nehéz meccs vár ránk a Kozármisleny ellen.


suker | VIP user 2008.03.16. 09:33  (1767887)
Dunaújváros-PMFC-Pécs Plaza: 1-1
<BR>
<BR>Jól kezdődött számunkra a találkozó, hiszen az első negyed órában 3-4 nagy helyzetet alakítottunk ki. Az első félóra végén le kellett cserélni Nagy Olivért, akinek már a bemelegítéskor is gondja voltak. A szünetre 0-0-s állással mehettünk. A második félidő 7. percében Lovrencsics szerzett előnyt csapatunknak, majd 10 perccel később egyenlítettek a hazaiak.
<BR>
<BR>A mérkőzés a 22 játékos mellett ismét a játékvezetőről is szólt, sajnos ő próbált főszereplővé válni. Mulatságos és megmosolyogtató alakításával próbálta bebizonyítani, hogy mennyire ért a szakmájához, nem sok sikerrel. Az egész működésére jellemző volt, hogy 1 percet hosszabbított, amikor kiállítás és négy csere is volt a második félidőben.
<BR>Köszönjük a közel 50 szurkolónak a buzdítást, akik ellátogattak Dunaújvárosba.
<BR>
<BR>Dunaújváros, 1000 néző. Vezette: Szilasi (Erős, Lémon)
<BR>DUNAÚJVÁROS: Kurucz F. 6 - Riedl 5, Szepessy D. 6, Facskó B. 6, Pénzes 0 (Nagy I. 6, 24.) - Szauter 5 (Csikesz, 61.), Micskó 5-2=3, Nagy A. 6, Facskó J. 5 - Drozdik 6 (Stocker -, 90.), Heffler N. 6 Vezetőedző: Szepessy László
<BR>
<BR>PMFC: Farkas B. 5 - Lantos 6, Szabados 6, Sipos J. 6, Kulcsár Á. 5 - Fónai 6, Simonfalvi 6 (Bozori, 84.) - Nagy O. 4 (Gulyás 6, 33.), Lovrencsics 7 - Wittrédi 5 (Kanizsai 5, 58.) - Lengyel R. 5 Vezetőedző: Nagy Tamás
<BR>
<BR>Gólszerző: Lovrencsics (0-1) az 52., Nagy I. (1-1) a 62. percben
<BR>Kiállítva: Micskó a 75. percben
<BR>(pmfc.hu)


suker | VIP user 2008.03.10. 09:34  (1767002)
Összefoglaló a meccsről:
<BR>http://www.pecstv.hu/archivum/?vid=c3RqAxA=


suker | VIP user 2008.03.08. 23:23  (1766871)
Ehh, valamiért a végére csúszott Witya értékelése, de sebaj, legalább minden ott van:))


suker | VIP user 2008.03.08. 23:22  (1766870)
Pécs-Komló 4-0 (2-0)
<BR>Gólszerzők: Nagy O. (2), Fónai, Szabados
<BR>
<BR>Miután vezetőségünknek sikerült elérnie, hogy a Fegyelmi Bizottság visszavonja rendkívül ostoba határozatát a stadionbezárásról (a részleteket lásd előző hozzászólásomban), adott volt minden egy jó mérkőzéshez, melyre mindkét csapat jó előjelekkel készülhetett, az első körben egyaránt jó eredményeket értek el, a Pécsnél szépült a stadion, sok pozitív változás történt, ugyanakkor a Komlónak bizakodásra adhatott okot a Pápa ellen elért döntetlen, és az, hogy ősszel sikerült legyőzniük a PMFC-t (igaz, az még egy teljesen más együttes volt).
<BR>
<BR>A hét korábbi részében megtudtam, hogy angolból országos döntőben vagyok OKTV-n, azonkívül szerdán felutaztam Budapestre végigtombolni a Nightwish-koncertet, éppen ezért jó hétnek nézett ki a mostani, és nem úgy terveztem, hogy ez fogja elrontani. Mindazonáltal a meccsre indulván rögtön kiment a bokám a lépcsőn, vagyis jelentős fájdalmak közepette ültem végig ezt a szűk két órát, szerencsére a srácok nem kínoztak a produkciójukkal. Éppen ellenkezőleg...
<BR>
<BR>Az ingyenes belépésnek köszönhetően viszonylag szép számban jelentünk meg (kb. 2500), az új hangosítás nagyon kellett már, és a stadion alapból esztétikusabb látványt nyújtott. Az idő kellemetlen volt, de nem kibírhatatlan, és az ultrák gondoskodtak a jó hangulatról is, ami az egész mérkőzést jellemezte. A játéktéren a hazaiak heveny egykapuzással nyitottak, a komlóiak betömörültek saját kapujuk elé, mi meg adtuk körbe a labdát. Volt néhány ígéretes figura, próbálkozás, azonban íveléseinket viszonylagos könnyedséggel kivédte a magassági fölényben lévő bányászvédelem. Új játékosaink közül Fónai jól mozgatta a csapatot, Lovrencsics pedig keményen küzdött a védőkkel, sokat futott, olykor a saját térfelén is ellátott védekező feladatokat - csatár létére. Mivel ellenfelünk támadásban szinte semmi veszélyt nem jelentett, idővel hátvédeink is egyre jobban előremerészkedtek. Erre aztán csak megpróbált egyszer-kétszer kimozdulni a Komló, de szinte azonnal megbánták, ugyanis a Pécs kontrázott, és Simonfalvi beadását az üresen hagyott Fónai közelről a hálóba kotorta. A gól mintha inkább minket zavart volna meg... a komlóiak feljebb kapcsolatak egy fokozattal, és sikerült is egyszer-kétszer befűzniük minket, de mielőtt komolyan vehették volna az egyenlítést, már 2-0 állt (volna) az eredményjelzőn (ha működött volna... de sebaj, jön már az új), ezúttal Nagy Olivér remek egyéni akciójának köszönhettük a találatot. A félidő hátralévő részében már nem sok minden történt, de inkább a hazaiaknak voltak momentumaik.
<BR>
<BR>A második félidő első negyedórája két részre osztható, a Pécs nagy elánnal kezdett, percekre a kapujuk elé szorítottuk ellenfelünket, majd a Komló próbált támadóvá válni, de kaput eltaláló lövésig továbbra sem jutottak, Szabados szöglet utáni fejesgólja pedig végképp eldöntötte a meccset. A Komló hitehagyottan futballozott, mi viszont játszottunk, igaz, olykor túlontúl is könnyelműen. Igaz, így is sikerült megszereznünk a negyedik gólt, Bozori és Nagy Olivér összejátékát követően utóbbi megrúgta a második gólját is. Ezt követően még Lovrencsics rontott el két nagy helyzetet, először Kovácsevics védett bravúrral, másodszor pedig az lett a veszte, hogy nem lőtte el kapásból a bőrt (mint egyszer az első félidőben), és a védők odaértek. Ezzel együtt is az az érzésem, hogy a Pécs kissé elszórakozta a mérkőzés végét, nagyobb odafigyeléssel még több gólt is rúghattunk volna, az utolsó percekben már nem egészen járt jó helyen a támadóink esze. Győzelmünk ettől még kétségbevonhatatlan, mint ahogy az is, hogy valóban erősödtünk a télen, ha ez a társaság összeszokik, még két-három új emberrel kiegészülve jövőre eséllyel vehetjük fel a harcot a feljutásért. Néhány szó a játékvezetőről, Pintér Csaba magas színvonalon bíráskodott, csak kisebb tévedései voltak, főleg mezőnyben nézett el néhány szabálytalanságot, avagy asszisztensei egy-két bedobást.
<BR>
<BR>A játékosok értékelése:
<BR>
<BR>Farkas Balázs (-): Mivel a Komlónak egyetlenegy kapura tartó lövése sem volt, a kirúgások elvégzésén kívül nem sok dolga volt, bizonyára unatkozott; a második félidőben már többször hátrapasszolták neki a labdát, hogy azért meg ne fázzon. Egy-két szögletnél azonban bizonytalannak tűnt...
<BR>
<BR>Simonfalvi Gábor (6.5): Zalaegerszegről kölcsönkapott fiatal jobbhátvédünk végigzakatolta a mérkőzést, ügyes szerelések, elfutások és jó labdák kerülnek a neve mellé. Kiválóan megtalálta az összhangot Nagy Olivérrel, hasznosan, harcosan és jól játszott. Csak így tovább.
<BR>
<BR>Lantos Levente (6): Nem késztették túl nagy erőfeszítésekre, de így is megállíthatatlan akadályt jelentett a komlói támadók számára. Talán túlságosan is passzív volt, nyugodtan mehetett volna többet is előre.
<BR>
<BR>Szabados József (7): Védőfeladatát rutinból megoldotta, többször is jól mozdult előre, viszonylag alacsony termete ellenére gólt fejelt. 36 évesen is a csapat fontos láncszeme, ez most egy újabb magabiztos teljesítmény.
<BR>
<BR>Kulcsár Árpád (6): Többet volt elöl, mint hátul, de amikor kellett, kőkeményen szerelt, támadásban rendre elkérte a labdákat, keverte a védőket, több-kevesebb sikerrel próbálta gólhelyzetbe hozni társait, illetve magának is volt egy-két lövése. Nem élete meccsét játszotta, de hajtós teljesítményére mindenképp megérdemli az átlagosnál jobb osztályzatot.
<BR>
<BR>Nagy Olivér (8): A csapat és a mérkőzés legjobbja volt az Újpestről kölcsönkapott középpályás (aki eredetileg a mi nevelésünk). Első gólja remekbeszabott cselsorozat végén született, később pedig még egyszer zörgetett, de mezőnyben is hasznosan és kreatívan játszott, kihasználta gyorsaságát, oldalát kiválóan bejátszotta Simonfalvival, de több helyen is rendre felbukkant, állandó veszélyt jelentve az ellenfél kapujára. Így kell játszani. Bravó!
<BR>
<BR>Sipos János (6): Inkább szürke eminenciás volt ezen a mérkőzésen, de ettől még keményen dolgozott, komoly mezőnymunkát végzett. Támadásban egy kissé pontatlan volt.
<BR>
<BR>Fónai Balázs (7): Azt várjuk tőle, hogy középpályán összefogja a csapatot, és adjon fazont a társaságnak. Ma ennek eleget tett, és még gólt is rúgott. Csúsztak hibák a játékába és apró termete miatt el is nyomhatják, de remekül kihasználta fürgeségét és játékintelligenciáját, remek labdákat osztogatott.
<BR>
<BR>Lengyel Roland (5): Kiváló a súlypontemelkedése. Ezt azért jegyzem meg, mert rendre meg kell csodálnunk, alacsony termete ellenére rendre magas labdákat kap, de hogy miért... voltak jó megmozdulásai, de az idő nagy részében eltűnt a mezőnyben. Ez most nem az ő meccse volt.
<BR>
<BR>Lovrencsincs Gergő (6): Ebből a srácból még lehet valaki. Gyors, robbanékony, labdaügyes, jól cselez... és még igen fiatal. Ha egyenletesen fejlődik, nagyon hasznos tagja lehet csapatunknak. Csatár, de mindenhol felbukkan, ahol szükség van rá, rengeteget futott a mérkőzésen. Nagyobb szerencsével gólt is szerezhetett volna (egyébként rászolgált). Biztató teljesítmény.
<BR>
<BR>Cserék:
<BR>
<BR>Bozori Balázs (5): Kissé öncélú, de kreatív támadónk ezúttal a középpályára jött be. Adott egy gólpasszt, és volt egy filléres labdája Lovrencsicsnek, de egyébként a lecserélt Lengyelhez hasonlóan ő is eltűnt a mezőnyben...
<BR>
<BR>Törtei Tamás (5): Róla valami hasonlót lehet elmondani, bár az már látszik, hogy nem ügyetlen ember. Voltak jó megoldásai, de igazából a csapat már szórakozott támadásban, amikor hozzátehetett volna valamit.
<BR>
<BR>Horváth Zsolt (5): Negyedóra jutott neki, hajtósságával kitűnt. Sokadszorra mondom, de kellene neki egy gól.
<BR>
<BR>Összességében az mondható el, hogy a Pécs ilyen arányban is teljesen megérdemelten győzte le a mai napon igen indiszponált Komlót, sőt, kevésen múlott, hogy nem lett kiütés a dologból, a két csapat ezúttal nem volt egy súlycsoportban. Ellenfelünknél nem fedeztem fel kiemelkedő teljesítményt, viszont elégedett vagyok a mi új játékosainkkal, és a hajtós, kreatív futballal, amivel előrukkoltunk. Ezt az utat végig kell járni.
<BR>
<BR>Végezetül pedig örültem neki, hogy a szokásos zrikáktól eltekintve igen sportszerű volt a szurkolás, a keménymagra nem lehetett panasz, jó hangulatot teremtettek a mérkőzéshez. Lábfájás ide vagy oda, erről kár lett volna lemaradni.
<BR>
<BR>Wittrédi Dávid (6): Végre ő is tudásához méltóan szerepel, kihasználja labdaügyességét, kreatív cseleivel keverte a védőket, a pálya mindkét szélén és közepén egyaránt felbukkan. Bátrabban lőhetne távolról. Szerintem még ennél is több van benne.
<BR>
<BR>
<BR>
<BR>


suker | VIP user 2008.03.08. 22:42  (1766865)
"Most értem haza, rögtön megvan a fogadtatás! Hát ez egyszerűen hihetetlen! Alig pár nappal ezelőtti hozzászólásomban már kommentáltam a dolog előzményeit. Nem hittem volna, hogy ezt a félelmetes ökörködést még lehet fokozni. Tévedtem.
<BR>
<BR>Zelinka, általában egyet szoktam érteni veled. De most hidd el nekem, hogy nem a szurkolókat kell elsősorban simfelned. Ebben a játékban ugyanis nem ők az elsőszámú hunyók.
<BR>
<BR>Az MLSZ mintha szántszándékkal igyekezne minél több szurkolót eltántorítani a labdarúgástól. Ami a villanyvilágítás kapcsán is megy az első osztályban, KÖZRÖHEJ! Komolyan van, aki azt hiszi, hogy a labdarúgásunk színvonala azon múlik, hogy van-e pilács a pályán, vagy nincsen? A tapasztalatok ráadásul azt mutatják, hogy kereslet sincs a későn rendezett mérkőzésekre. Ez más futballkultúra, mint mondjuk Spanyolország. Az angolok szuperrangadókat délután egykor játszanak! Egyszerűen nevetségesnek tartom, amit ez az MLSZ-nek csúfolt gyülekezet művel. Lásd a Tatabánya esetét. Van ott egy elég tűrhető kis stadion, semmilyen tekintetben nem luxus, de használható. Villany nincs benne. Adott egy csapat, ami jövőre úgysem fog elindulni az élvonalban. De NEEEEEM, nem játszhatnak a saját pályájukon, át kell menni a romhalmaz szőnyi útra, ami évek óta rothad, és bár villany van, SEMMI más nincs, néző meg nem is mehet be. Aki ebben a döntésben logikát lát, magyarázza már el szegény ostoba fejemnek!
<BR>
<BR>És a mi stiklijeink... ELMONDOM KÖRÜLBELÜL TIZENHATODSZORRA! A Pápa ellen az történt, hogy nagyjából tíz unatkozó nyugdíjas, akiknek amúgy is az a hobbija, hogy a saját csapatuk játékosaitól kezdve mindenkit szidnak a mérkőzéseken, nekiállt huhogni az amúgy botrányosan viselkedő, a közönséget végig hergelő pápai fekete játékosoknak. Most egy-két felspannolt ember bedobta a sörét a gólörömben? Ez egyébként marhaság (a tegnapi koncerten sokkal több ember sokkal jobban fel volt spannolva, mégis lezajlott atrocitás nélkül), de hogy EZÉRT stadionbezárás? Akárhogy is számolom, ez mondjuk 12 darab ember, MINDÖSSZE EGY TUCAT! Ráadásul nem csoportos rendbontók, hanem egyének, akiknek elszállt az agya. Ismét a koncert példájával jövök, ott is bőven előfordulhat, hogy mondjuk két embernek elszáll az agya. Mit kellene ilyenkor csinálni, kiterelni mindenkit? A lótúrót! Az illetékesek és még maguk a normálisabb emberek is gondoskodnak arról, hogy a kellemetlenkedő elemek eltűnjenek a színről.
<BR>
<BR>EZ a híres ZÉRÓ TOLERANCIA? Kíváncsi vagyok, hogy az Újpestnek vagy a ZTE-nek kell-e zártkapus meccs, pedig amit ők levágtak, az sokkal durvább volt, több száz ember, és egész csoportok voltak benne. Kinek jó az, hogy 10 hülye EGYÉN (és hangsúlyozom, EGYÉN) miatt több ezer emberrel szórakoznak? 2004 november 6.-a óta nem hiányoztam hazai tétmérkőzésről. Most pedig kitiltanak a stadionból engem, és sok más szurkolótársamat, akiknek közük sincs az egészhez (fentebb nevezett esetekhez még az ultráinknak, mint csoportegységnek sincs közük), valami mondvacsinált indokra hivatkozva, ami, ha egy kívülálló szemével nézzük, egyszerűen NEVETSÉGES?
<BR>
<BR>Az MLSZ tényleg elmehet, ahová akar. Ami a nézőkkel szembeni hozzáállásukat illeti, a mostani esetek hűen tükrözik, hogy fogalmuk sincsen a sokasággal való bánásmódról. A futball nem egyszerűen sport, a közönségszórakoztatás, az előadóművészet egy része. Vagyis a szurkolókért van. A Magyar Labdarúgó Szövetség elmúlt években hozott döntései pontosan ezek ellen irányulnak. Többször is elmondtam, a szövetségnek a klubokkal együttműködésben kellene fellépnie a csoportos és SZERVEZETT balhézókkal szemben. Tudnillik szurkolói részről AZ jelent veszélyt a futball környezetére, és az releváns probléma. Nem pedig az, hogy egy-két ostobaságot magától művelő baromarcút hajkurászunk napestig, és közben csomó másnak bemutatjuk a középső ujjunkat.
<BR>
<BR>Szeretném ezúton megköszönni a Magyar Labdarúgó Szövetségnek, hogy totálisan logikátlan, átgondolatlan, hozzá nem értésről ordító döntéseivel ismét azokat sikerült a legjobban büntetnie, akik a legkevésbé érintettek az egész ügyben. És ha valaki ebben kételkedne, csak tessék megpróbálni válaszolni az alábbi kérdésekre:
<BR>
<BR>"Vajon azt a pár nyugdíjast, akik imígyen vezetik le a fáradtgőzt, meg fogja állítani az egymeccses stadionbezárás a következő alkalommal?"
<BR>
<BR>Én azt hiszem, a válasz nem. Mert ha valaki idős fejjel ilyet csinál, azt nem egy ilyen fogja megváltoztatni.
<BR>
<BR>"Vajon azt az egy-két embert, aki bedobta a sörösdobozt, jobb belátásra bírja majd ez a büntetés?"
<BR>
<BR>Én azt hiszem, a válasz nem. Akinek felnőtt korára nincs ennyi önkontrollja, azt csak újabb lázadásra fogja ösztönözni az elmarasztalás, akkor pedig ugyanitt vagyunk.
<BR>
<BR>"Vajon a többi pár száz-ezer néző, aki a fenti maroknyi ember hülyeségeinek ily szigorú megítélése miatt nem láthatja kedvenceit, joggal dühös?"
<BR>
<BR>ÉN azt hiszem, a válasz igen. Mégpedig az MLSZ-re lehetünk joggal dühösek. Miért nem a szurkolókra, akik miatt ez történt? (persze őket sem dicsérem meg, de az idióta szankcióért egyértelműen a szövetséget hibáztatom) Azért, mert ahhoz, hogy dühösek legyünk valakikre, akik miatt bennünket büntetnek, vagy ismernünk kell a személyazonosságukat, kilétüket (ebben az esetben a büntetést HOZZÁJUK kell címezni és nem HOZZÁNK), vagy pedig egy csoportról, általánosan beszélhetünk. Még egyszer hangsúlyozom, itt EGYÉNEKRŐL van szó!" Ezeket az embereket csak úgy lehet kirostálni, ha a klubok, a biztonsági cégek, és a szövetség együttműködve, személyre szabott megoldást találnak. Tömegeket egyének miatt büntetni nevetséges és irracionális dolog.
<BR>
<BR>Ez a történet a Pécsről most csak egy apró kis szemelvény abból az őskáoszból, ami a magyar labdarúgásban folyik. Kisteleki István (a lakájai által követett irányelvek meghatározásánál) szokásához híven alaposan elemezte a problémát, és szokás szerint melléfogott, és ráhibázott a rossz következtetésre. Ha ismert személyiség lennék, az elmúlt fél év eseményei után olyan nyílt levelet küldenék neki, hogy a bulvársajtó két hétig csámcsogna rajta. Mivel így ennek semmi értelme nincs, csak ennyit mondok; mindenki gondolkodjon el. Azon, ami történt, azokon, amiket leírtam. Sosem fogom megdicsérni azokat, akik az ostobaságokat szurkolói részről elkövették (azt hiszem, ezt bizonyos jelzőkön keresztül világossá tettem). Az ellenük való fellépés azonban tragikomédiába illő, és - én nem akarok megbántani senkit, de... - ha valaki netán úgy vélné, hogy a vétek és a szankció egyenlő értékű, avagy meggyőződése lenne, hogy jó irányba vezetik bizonyos meg nem nevezett úri, avagy kevésbé úri emberek a magyar labdarúgást... kérem vizsgáltassa ki magát. Magadért, a szomszédodért, a világbékéért... értem.
<BR>
<BR>Kéne egy Deák Ferenc a magyar labdarúgásba, és egy passzív ellenállás Kisteleki egyoldalú rezsimjével szemben. Máskülönben, normális és bevállalható kompromisszumok nélkül még nagyon sok ilyen agyrém fog születni focink berkein belül. Mindennek eredménye pedig az, hogy azok szenvedik meg a leginkább, akiknek a leginkább fontos az egész. A folyamat elkezdődött.
<BR>
<BR>Köszönöm a figyelmet!"
<BR>
<BR>Ez még a stadionbezárással kapcsolatos álláspontom csütörtök délután, amikor még ez a helyzet állt fent. Nagyjából benne van a helyzet, ennek a bemásolására azért volt szükség, mert az összefoglalóban nem akartam külön kitérni rá.


viko 2008.03.08. 17:44  (1766789)
grat


suker | VIP user 2008.03.08. 17:35  (1766788)
4-0, sima győzelem:) Majd még írok összefoglalót is, de ez nagyon kellett. Nagy Olivér duplázott, rajta kívül Fónai és Szabados voltak eredményesek.
<BR>
<BR>Amúgy ha valaki fesztivált csinált itt az elmúlt héten, az az MLSZ volt, és nem mi. De ez végülis már tárgytalan, hiszen nem volt zártkapus a meccs


viko 2008.03.05. 21:28  (1765881)
Zártkapus lesz a PMFC-KBSK meccs! :( :(( A fasznak kellett csinálnotok a fesztivált Soroksáron! :(( :(( :((


suker | VIP user 2008.03.03. 20:37  (1765329)
Gulyás Máté sárga lapjai miatt nem játszhat, bár vélhetően amúgy sem lett volna kezdő. A Soroksár ellen meglehetősen támadó összeállításban léptünk pályára, alighanem most is ez lesz. Vélhetően felállt védelemmel szemben fogunk futballozni, az ősszel ez jelentette a legnagyobb problémát a csapatnak, bár azóta kicserélődött a társaság, magasabb kvalitású játékosok érkeztek, és Nagy Tamás is olyan edző, aki képes gatyába rázni a gyengébb képességűeket is. Nekünk most kötelező a győzelem. HAJRÁ PÉCS!


viko 2008.03.03. 09:11  (1765182)
persze... :P Várd ki a végét! :) Sztem megint mi nyerünk, tuti! ;) 8-) Hajrá Komló! 8-) :)


1 2 3 4 5 6  ... 424

(Új hozzászóláshoz lépj be)

keresés

 

Hírlevél

Eseménynaptár

2022 December
KE
SZE
CSÜ
SZO
VA
282930
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
Nincs esemény!