Buzsáky Ákos szerint döntő lehet Ibrahimovic hiánya

2017. május 23.
Külföld
Szerdán 20.45-kor Stockholmban rendezik a labdarúgó Európa Liga döntőjét. A holland klubfutballt jól ismerő egykori PSV-légiós Fehér Csaba szerint a sérült Zlatan Ibrahimovic nélkül is a Manchester United az Ajax elleni finálé esélyese. A Portóval UEFA-kupagyőztes Buzsáky Ákos úgy véli, az amszterdamiak támadósora erősebb, végül mégis az angolok fognak nyerni.
"Ibrahimovic nélkül is a Manchester Unitednél van az előny, nagyobb csaták, kiélezettebb küzdelmek és korábbi döntők vannak az angolok háta mögött" - nyilatkozta Fehér Csaba a Sport 24 híradónak a DIGI Sporton.
 
 
 
A Portóval 2003-ban UEFA-kupát nyert Buzsáky Ákos szerint igenis döntő lehet majd Zlatan Ibrahimovic hiánya. Felhívta a figyelmet az Ajax támadóira is, Kasper Dolberg hat, Bertrand Traoré négy gólt szerzett eddig az idei EL-menetelés során. "A Manchester United sikere Ibrahimovicra volt kihegyezve, de mivel a svéd csatár most sérült, úgy gondolom, az Ajaxnak jelenleg erősebb a támadósora. A hollandok két csatárja összességében több mint 20 gólt lőtt a szezonban , ezért az Ajax jobb helyzetben van. A Manchester Unitednek viszont erősebb a védelme."
 
Az egykori 20-szoros magyar válogatott Juhár Tamás a védelmet illetően egyetért Buzsákyval, egyúttal felhívta a figyelmet arra, hogy a Manchester United a második legkevesebb gólt kapta a Premier League-ben - még úgy is, hogy végül csak hatodik lett. 
 
Ami viszont tény, hogy Eric Bailly, Marcos Rojo és Luke Shaw egyaránt hiányozni fog a manchesteri védelemből. "Az Ajaxra nem a nagy csapategység a jellemző, hiszen mindenki azt hiszi, ő a világ legjobb focistája" - jegyezte meg Juhár Tamás. Fehér Csaba és Monoki Lehel ugyanakkor egyaránt az Ajaxot tartja sikerre éhesebbnek, összeszokottabbnak.
 
"A sokpasszos játékra építő Ajaxnál a legfontosabb, hogy játékosokat neveljen ki, nem annyira jelentős az eredmény-centrikusság" - fogalmazott Buzsáky Ákos, aki szerint emiatt a MU esélyesebbnek számít majd a döntőben. 
 
A négy szakértő értékelései alapján a Manchester Unitednek valamivel jobb esélyei lehetnek a győzelemre. A szerdai finálét 20 órától a DIGI Sport 1 élőben közvetíti.
 
   

keresés

 

Hírlevél

Eseménynaptár

2018 Június
KE
SZE
CSÜ
SZO
VA
28293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
Nincs esemény!