Sallói Dániel: A vb-labda megnehezíti a kapusok dolgát

2017. december 17.
Itthon
Úgy tűnik, a jövő évi focivébé labdája az olyan nagy lövőknek kedvezhet majd, mint amilyen például Cristiano Ronaldo. A Kansas City csatára, Sallói Dániel a Digi Sport híradójának a labdatesztjén azt mondta, szerinte a Telstar 18 tulajdonságainak főleg a csatárok örülhetnek. A labda szintetikus elődjeivel ellentétben nem szitál annyira, viszont ha jól és pontosan meglövik, kevés kapus képes hárítani. 
"Nagyon tetszik ez a labda, jól száll, tényleg megnehezíti a kapusok dolgát. Szerencsére úgy is meg tudom rúgni, hogy lefelé csapódjon és szitáljon néha, amivel fel lehet adni a leckét a kapusoknak. Várom, hogy majd mi is játsszunk ezzel a labdával. Szeretem az ilyen könnyű labdákat, mert jó érzés velük kapura rúgni. Én nem bánom, hogy ha szitál, mert ugye én vagyok a csatár, én rúgok kapura, így a kapusoknak lesz nehéz, bár ők biztosan máshogy gondolkoznak erről" - nyilatkozta a Sport 24-nek Sallói Dániel.
 
A labdateszten megoszlottak a vélemények arról, hogy mennyire szitál, azaz lövés után mennyire tér le a józan ész diktálta röppályájáról a labda. 
 
"Sokkal gyorsabban megy, és abszolút nem szitál, Salec" – kiáltott fel ötszögezés közben az FTC öregfiúk-csapatának a kapusa, Ulicska Zoltán. Az 1993-as év legjobb magyar labdarúgója, Sallói István rögtön el is eresztett egy tesztlövést a kapusnak, aki ezek után így értékelt: "A csatároknak ez jobb lesz, de fel a fejjel a kapusoknak, hiszen ott van a lehetőség, hogy bebizonyítsák, milyen gyorsak ők is, hogy gyorsabbak, mint a labda."
 
 
Ha mégis a labda lesz gyorsabb a kapusoknál, az a vb-n az olyan nagy lövőknek kedvezhet majd, mint a portugálok csapatkapitánya, Cristiano Ronaldo.
 
"Reméljük, a portugáloknak Cristiano Ronaldo rúg pár gólt vele, de ettől függetlenül nem tudom megmondani, hogy kinek lehet a legideálisabb a labda, hiszen már rengeteg olyan játékos van, aki jól meg tudja rúgni ezt a labdát. Szóval mindenkinek kedvezhet" - jegyezte meg Sallói Dániel arról, hogy a paraméterei alapján megjósolható-e, mely futballisták járhatnak a legjobban a labdával.
 
Az egykori ferencvárosi kedvenc Bánki József még ma is ugyanabban a cipőben játszik, mint 1989-ben, a modern labda mégis tetszik neki. "A régi időket idézi. Azt a régi, varrt, körcikkelyes labdát, ha jól megnyestük, akkor pörgött-forgott, és ezen is ott vannak ezek a motívumok. Jól meg lehet rúgni teli rüszttel is, belsővel is, külsővel is, nekem nagyon bejött."
 
A Telstar 18 súlya érezhetően könnyebb lett a korábbi meccslabdákhoz képest. "Nagyon könnyű a labda, nem szitál annyira, jól telibe lehet találni, és csavarni is jól lehet vele. Megy, mint a golyó" - mondta gyermeki őszinteséggel a labdáról ifj. Bánki József, aki a Ferencváros U13-as csapatát erősíti.
 
Sallói Dániel egy új generációs, lefelé csapódó rúgástípust is bevetett a labdateszten. "Én nem tudom olyan jól megrúgni, hogy szitáljon, de azért lesznek olyan játékosok, akik képesek erre, úgyhogy nem hiszem, hogy a kapusok számára ez a kedvenc fejlesztés lesz" - mondta erről Sallói István.
 
2017. június 14-én az Oroszország - Szaúd-Arábia vb-nyitómeccsen pedig mindenki megláthatja majd, hogy mire képes a Telstar 18.
 
Dióhéjban a labdáról

A Telstar 18 az 1970-es mexikói vb meccslabdájának a modernizált verziója. Az eredeti labda a Telstar, azaz „star of television" nevet kapta, hiszen fekete-fehér paneljaival – melyek tökéletesen alkalmazkodtak a színes televíziózás előtti időszak képernyőihez – végérvényesen felülírta az akkori futballdizájnt. Ez a mostani az első meccslabda a világon, amely beágyazott – okostelefonnal összeköthető – NFC-chipet is tartalmaz. Ez a chip exkluzív tartalmakat biztosít a felhasználók számára, de azt is jelezni tudja, hogy a labda átment-e a gólvonalon vagy sem.
   

keresés

 

Hírlevél

Eseménynaptár

2019 Július
KE
SZE
CSÜ
SZO
VA
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1234
Nincs esemény!