Két nap alatt négy edzés a szlovák edzővel menekülő Haladásnál

2017. november 16.
Itthon
Komoly, de még nem kritikus az NB I-es tabellán utolsó előtti Haladás helyzete az új vezetőedző Michal Hipp szerint. A korábbi szlovák szövetségi kapitány a DIGI Sport híradójának azt mondta: nem tartja magát varázslónak, a bennmaradást azonban elérhetőnek tartja. Érti a magyart, de egyelőre tolmács segíti a munkáját.
Bár már kész az új stadion, a Haladás labdarúgói még mindig az Illés Akadémián edzenek. A csapat szurkolói két hét múlva, a Ferencváros ellen valószínűleg már a Rohonci úton drukkolhatnak a kedvenceiknek. A drukkereket ennél sokkal jobban zavarja csapatuk helyezése a tabellán, hiszen a Haladás 11 pontjával éppen 11., azaz már kieső helyen szerénykedik.
 
Ezért is volt sűrű a válogatott szünet Szombathelyen, hiszen a klubvezetők megváltak az idei második edzőtől, Pacsi Bálinttól is, felavatták a Rijeka ellen az új stadiont, majd kinevezték az új vezetőedzőt, a korábbi szlovák kapitány Michal Hippet, aki tudja, mire vállalkozik. 
 
 
"Nem sokat gondolkodtam a megbízás elfogadásán. Egyenes kérdésre egyenes választ adtam. Tudom, mi a klub célja: a bennmaradás. Ezt kell teljesíteni. A tabella nagyon sokat elárul a szituációnkról. A helyzet komoly, ezt tudják a játékosok és a stáb is. Komoly, de még nem kritikus" - nyilatkozta a DIGI Sport híradójának Michal Hipp, akinek a volt ferencvárosi Pinte Attila a másodedzője.
 
Az új mester két nap alatt négy edzéssel indította a hetet, az idő ugyanis kevés, miközben a téli szünetig még négy nagyon fontos meccs vár a Haladásra. "Nem vagyok varázsló, néhány edzés után nem lehet csodákat várni. A helyzetünket az sem könnyíti meg, hogy a szezon közepén érkeztünk a stábommal. Kevés időnk volt, hogy megismerjük a csapatot. És ugyan én megértem a magyart, de ahhoz, hogy át tudjam adni, amit szeretnék, még tolmácsra van szükségem. Elsősorban a csapat szervezettségén próbáltunk javítani, a támadás és védekezés összhangján" - fogalmazott a szlovák szakember. 
 
A Haladás szombaton Balmazújvárosba utazik, aztán a Ferencvárost fogadja, majd a Puskás Akadémia elleni, idegenbeli bajnoki után a Videoton vendéglátásával zárja az őszi szezont.
 
"Négy nagyon nehéz meccsünk jön, hiszen a magyar bajnokság két legjobbjával játszunk majd, valamint a két újonccal. De én soha nem féltem a kihívásoktól és a munkától sem. Ezt is egy kihívásnak veszem. És biztos vagyok benne, hogy mindenki mindent megtesz majd azért, hogy jövőre is NB I legyen Szombathelyen" - mondta Hipp, hozzátéve, hogy az első meccsén rögtön pontokat vár a Haladástól.
   

keresés

 

Hírlevél

Eseménynaptár

2019 Június
KE
SZE
CSÜ
SZO
VA
2728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Nincs esemény!