Nikolics Nemanja: Ezt nem lehet tanulni, erre születni kell

2017. november 15.
Itthon
Nikolics Nemanja Luxemburg után Costa Rica ellen is gólt szerzett a válogatottban, utóbbi ráadásul győzelmet ért a vb-résztvevő közép-amerikai válogatott ellen. Érdemes közelebbről is megnézni a Bernd Storck által levegőnek nézett MLS-gólkirály Groupama Arénában szerzett találatát!
Ugrai Roland a 37. percben szabadrúgást végzett el, és lövésével a 11-es pont előtt helyezkedő Nikolicsot találta el, aki mindenkit meglepve a kapuba tüzelt. Tudatos vagy véletlen volt a diósgyőri támadó szabadrúgása? Nikolics a DIGI Sport híradójának megmondta. "Véletlen dolgok nincsenek. Igazából, jókor jó helyen voltam, de ezt a gólt, amit én rúgtam, szerintem sokkal nehezebb belőni, mint amikor egy játékos 30 méterről rúg egy szabadrúgást. Mert igazából erre senki nem számított - se a védő, sem a kapus, sem a csapattársaim. Jókor jó helyen lenni, ezt nem lehet tanulni, erre születni kell. "
 
A gólpasszadó Nikolicsot méltatta: "Én még nem láttam embert, aki ennyire érzi a kaput, és ennyire gólveszélyes. Helyzet nélkül gólt tud rúgni, nyilván ez minden csapatban fontos."
 
Ugrai Roland maga is rúghatott volna egyet az 50. percben, a védők azonban megakadályozták ebben. "Úgy éreztem, teljesen 11-es szituáció volt, mert amikor lőni készültem, akkor elvesztettem az egyensúlyomat, és nem magamtól. De erről már felesleges beszélni, mert megnyertük a mérkőzést e nélkül is. Nagyon boldog vagyok."
 
"Mindenki küzdött a másikért, csúszott-mászott, szerencsére a játékunkban a gól is benne volt, vezethettünk volna kettővel is. Úgy gondolom, hogy nem sok esélyt adtunk Costa Ricának. Összességében elégedettek vagyunk, ezen az úton kell tovább haladni, de jót tesz nekünk most a pihenés" - értékelt Kádár Tamás, aki ezúttal a válogatott csapatkapitánya volt.
 
A nemzeti tizenegybe hosszú idő után visszatért Varga József talán mindent kiadott magából. "Sikerült elfáradnom, rég görcsöltem már mérkőzésen. Nehéz meccs volt, jó ellenfél ellen játszottunk, nyilván nehéz helyzetben voltunk, a csúfos vereség után a csapatnak kevés volt az önbizalma, de sikerült összeszednünk magunkat, és legalább a szívünket kitenni a pályára. Ez most eredménnyel is párosult."
 
A Videotonnál biztosan nem örülnek annyira a győzelemnek, hiszen a találkozó elején Viníciust és Pátkai Mátét is sérülés miatt kellett lecserélni. "(Korcsmár) Zsolti és (Nagy) Ádám is nagyon jól szállt be, egyből fel tudták venni a mérkőzés ritmusát, úgyhogy szerencsére nem éreztük meg, hogy két sérülés volt az elején" - mondta Dibusz Dénes a Sport 24-nek.
 
A Ferencváros kapusát csak ritkán tesztelték a vendégek. "Jól zárt a védelem, egy-két lövés és fejes érkezett felém, főként a második félidőben, szerencsére sikerült megoldanom. Azt gondolom, hogy nagyon jó csapatmunkát végeztünk, és a második félidőben a fokozódó nyomás ellenére is meg tudtuk tartani az előnyünket."
 
Dibusz reméli, a drukkerek is kiállnak mostantól a csapat mellett. "Bízunk benne, hogy ezzel a mostani teljesítménnyel a szurkolóknak is megmutattuk, hogy képesek vagyunk küzdeni egymásért, az országért, és maximális odaadással tenni a dolgunkat a pályán."
   

keresés

 

Hírlevél

Eseménynaptár

2019 Május
KE
SZE
CSÜ
SZO
VA
2930
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
12
Nincs esemény!