Juhász szerint a belga kapitánnyal megismétlődhet a Dárdai-csoda

2017. november 09.
Itthon
Juhász Roland a válogatott szünetben nyugodtan hátradőlhet egy kicsit, a Marko Nikolic vezette Videoton ugyanis vezeti az NB I-et, és - mint azt a védő a DIGI Sport híradójának elmondta - ez meghozta a kedvét a folytatáshoz. Belgiumból jól ismeri Georges Leekenst, jó pedagógusnak tartja, és úgy véli, az új kapitánnyal akár rögtön eredményes lehet a válogatott - csakúgy, mint Dárdai Pál idején.
Juhász Rolandnak 34 évesen is remekül megy a játék a magyar bajnokságban, csapata, a Videoton pedig vezeti a bajnokságot. "Az új edző érkezésével tényleg nagyon élvezem a futballt, jó a csapat, szerencsére az élen vagyunk a tabellán. Fizikálisan még nagyon jól érzem magam, ezért arra gondoltam, hogy miért ne folytathatnám még egy évig?" - nyilatkozta a hátvéd.
 
A válogatottban összesen 95-ször szerepelt, és bár már visszavonult, nem szakadt el a nemzeti csapattól. "Az egyik legjobb barátom, Németh Krisztián jelenleg is ott van, úgyhogy naprakész vagyok az információk terén. Örülök, hogy Szélesi Zoli erre a két meccsre megkapta a válogatottat, ő tényleg nagyon nagy segítség volt a csapat mellett, bízom benne, hogy élni tud a lehetőséggel" - mondta a Sport 24-nek.
 
A korábban az Anderlechtben futballozott Juhász és a Belgiumból érkezett új szövetségi kapitány Georges Leekens testközelből ismerik egymást. Amikor lehetséges érkezőként négy éve felmerült az edző neve, akkor dicsérte Juhász Rolandot, de a védő is figyelte Leekenst. "A személyes találkozókon egy nagyon szimpatikus embert ismertem meg benne. Ez neki is óriási segítség, hogy most van ideje testközelből látni a játékosokat, és akkor a közös munka már úgy kezdődik el, hogy jobb rálátása van a csapatra" - fogalmazott Juhász, arra célozván, hogy Leekens csak a következő két barátságos meccs után lesz a gyakorlatban is a fociválogatott kapitánya. Addig a Juhásznál mindössze egy évvel idősebb Szélesi Zoltán vezeti az együttest. "Zoli miatt külön szurkolok a csapatnak, és azt se felejtsük el, hogy ez a két meccs azért is nagyon fontos, mert befolyásolja, hogy milyen kalapból sorsolják majd ki az Eb-selejtezőkre a válogatottat. Én mindig azt vallottam, hogy válogatott szinten nincsen barátságos mérkőzés, bármennyire is ilyenkor picit bátrabban próbálkoznak az edzők.”
 
Juhász Roland szerint Dárdai Pálhoz hasonló karizmatikus kapitányra van szüksége a válogatottnak, amit Leekens személyében meg is kapott a csapat. "Egy erős pedagógiai érzékkel rendelkező edző kell a válogatott élére, ő ilyen, és ez mindenképpen megkönnyíti majd a dolgát. Azért Pali példáján is látjuk, vele is az történt, hogy egyből egymásra hangolódott a csapat és az edző, és meg is láthattuk, hogy ennek milyen korán meglett az eredménye. Én hasonlókban bízom, és abban is, hogy hasonlóan eredményes lehet a csapat."
 
A magyar válogatott csütörtökön Luxemburgban vendégszerepel, jövő kedden pedig Costa Ricát fogadja.
 
   

keresés

 

Hírlevél

Eseménynaptár

2019 Május
KE
SZE
CSÜ
SZO
VA
2930
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
12
Nincs esemény!