Fehér Csaba a kapitánykérdésről: "Megtisztelő, de nem dolgozom edzőként"

2017. október 21.
Sallói István szerint Dárdai Pál biztosan nem lesz újra kapitány, a DIGI Sport szakértője egyúttal leszögezte, egyszerre képtelenség a magyar foci összes problémáját azonnal megoldani, ehhez 20 évre lehet szükség. Fehér Csaba neve felmerült, mint az ideiglenes kapitány segítője, ám a PSV-vel játékosként holland bajnoki címig jutott szakember ezt kizárta, viccesen hozzátéve, hogy maximum játékosként térne vissza.
"Nem látok arra reális esélyt, hogy Dárdai Pál visszatérjen" - nyilatkozta a Sport 24-nek Sallói István, aki tagja volt a korábbi szövetségi kapitány stábjának.
 
A Costa Rica és a Luxemburg elleni, novemberi barátságos mérkőzéseken vélhetően egy beugró kapitány irányítja majd a csapatot. "Nagy valószínűséggel Szélesi Zoltánt bízzák meg" - mondta erről Sallói.


A hazai sportsajtó Szélesi lehetséges segítőjeként három szakembert emlegetett: Szabics Imrét, Lőw Zsoltot és Fehér Csabát. Utóbbit kihúzhatjuk erről a listáról. "Megtisztelő, hogy ilyen illusztris társaságban szerepel a nevem, de ez az én esetemben abszolút nem aktuális, mert nem dolgozom edzőként. Ha választani lehet, akkor játékosként térnék vissza. De viccet félretéve, azt, hogy ki legyen, hogy legyen, érinteni kell azt a témát, hogy hiányzik egy sportigazgató a rendszerből, akinek már ez lett volna a feladata, hogy hetekkel, esetleg hónapokkal ezelőtt elkezdjen gondolkodni ilyen irányba, hogy ha egyszer Storck úr nem lesz, akkor ki legyen helyette. Ez a sportigazgató Storck úr volt, úgyhogy meg tudjuk neki bocsátani, hogy nem gondoskodott a saját utódlásáról" – fogalmazott Fehér.
 
De biztos, hogy a kapitánykérdés a magyar labdarúgás legnagyobb gondja? Sallói István szerint az a biztos, hogy nem ez az egyetlen probléma. "Csank Jánostól azt tanultam, hogy a csapatépítés legfontosabb feladata, hogy mindig a legnagyobb problémát kell megoldani, aztán a következő legnagyobb problémát. A magyar labdarúgás vezérkarának el kell döntenie, hogy mi a prioritás, egyszerre nem lehet mindent megoldani. Nem lehet mindent felépíteni - stadionokat, utánpótlást, a faluba pályákat -, ez lehetetlen. Vagy akkor várni kell 20 évet, mire ennek meglesz a gyümölcse."
 
A célokat, lehetőségeket pedig reálisan kell látni. "Ötvennégy országból a 25. helyre rangsoroltak minket a Nemzetek Ligájában, körülbelül ez a realitás, ezt kell borítani az Eb-re való kijutáshoz, és nagyon fel kellene borítani a vb-re való kijutáshoz. De ehhez világos célkitűzésre és megfelelő támogatottságra is van szükség, akárki is lesz a szövetségi kapitány" - tette hozzá a korábbi 13-szoros válogatott Sallói. 
 
"Azért csodák nincsenek, amilyen irányba haladtunk az elmúlt hónapban, azt mindenképpen meg kell fordítani, de hogy ide jussunk ki, oda jussunk ki, és ez elvárás legyen a csapat felé; a sikeres Eb-részvétel ellenére azt mondom, ez nem reális" - összegzett Fehér Csaba.
   

keresés

 

Hírlevél

Eseménynaptár

2019 Május
KE
SZE
CSÜ
SZO
VA
2930
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
12
Nincs esemény!