Lisztes Dárdai klónját, Mátyus Bölönit javasolja kapitánynak

2017. október 18.
Itthon
Bernd Storck 8 győzelemmel, 7 döntetlennel, 10 vereséggel, illetve egy Eb-részvétellel és egy vb-selejtezős harmadik hellyel búcsúzik Magyarországtól. Az MLSZ még keresi az utódját a sportigazgatói és a szövetségi kapitányi poszton is, a legtöbbeket az érdekel, utóbbi pozíción ki lesz az utódja. Lisztes Krisztián szerint egy Dárdai Pálhoz hasonló edzőt kellene kinevezni, Mátyus János pedig Bölöni Lászlót látná a legszívesebben a kispadon.
"Aki játékosként normálisan gondolkodik, az úgy értékeli a vb-selejtezős időszakot, hogy ez egy közös kudarc, hiszen nemcsak az edző, hanem a játékosok is felelősek egy rosszabb szereplésért" - nyilatkozta a DIGI Sport híradójának Lisztes Krisztián. 
 
a korábbi 49-szeres válogatott középpályás arról is beszélt, hogy szerinte milyen edző lenne a legjobb választás. "Egy hasonló, mint Dárdai Pali, mert az egy nagyon jó vonal. Egy magyar állampolgár, akinek van külföldi tapasztalata - szerintem ez egy nagyon jó kombináció. De aktuálisan mindenkinek megvan a munkája, és nem biztos, hogy mozgatható, aki ebbe a kategóriába belefér. De nem mondanám, hogy egy külföldi szakember nem tud nekünk segíteni. Meglátjuk" - tette hozzá a Ferencváros, a Stuttgart és a Werder Bremen egykori kiválósága.
 
 
Mátyus János 34-szer szerepelt a válogatottban, edzőként pedig három csapat - a REAC, a Pápa és a Nyíregyháza - kispadján is ült már. "Talán Storck tevékenysége a vége felé már nem volt olyan kerek, mint korábban. De a pályán a játékosok játszanak, és ők nem nyertek Andorrán, ők veszítettek elég fontos pontokat. Éppen emiatt, ilyenkor a kollektív bűnösség az üdvözítő. Biztos vagyok benne, hogy a játékosok ezt átérzik, ezen elgondolkodnak, és a jövőben úgy állnak hozzá, hogy a céljukat elérjék" - mondta a Sport 24-nek a 42 éves szakember. 
 
Mátyus a Honvéd és a Ferencváros után három külföldi csapatban is megfordult: játszott a német Cottbusban, a skót Hibernianben, majd az osztrák Admira Wackerben is. "Nagyon szeretünk mostanában arról beszélni, hogy külföldi edző, külföldi játékos - magyar edző, magyar játékos, de én nem így nézném a dolgokat. Vannak jó és gyengébb külföldi edzők, vannak kiváló magyar szakemberek. Sőt, szerintem nem ez alapján fog dönteni a szövetség, hogy valaki külföldi vagy magyar, hanem, hogy minőséget képviseljen, tapasztalt legyen, perspektívában gondolkozzon, és a célunk elérhető legyen vele. Én évek óta ugyanazt a nevet mondom, aki az általam elmondott paramétereknek megfelel, magyar származású ember, európai szinten is sikeresnek mondható, és remek játékosmúlttal rendelkezik: ő Bölöni László. Nyilván nem én javasolok a szövetségnek, de én elgondolkodnék az ő nevén."
 
Bölöni László, Lőw Zsolt, Marco Rossi, Paulo Sousa - csak néhány név a hosszú listáról, akiket lehetséges szövetségi kapitányként emlegetnek. Csányi Sándor MLSZ-elnök belátható időn belül döntést ígért, addig pedig könnyen elképzelhető, hogy Szélesi Zoltán megbízott kapitányként irányíthatja a válogatottat Luxemburg és Costa Rica ellen.
   

keresés

 

Hírlevél

Eseménynaptár

2019 Május
KE
SZE
CSÜ
SZO
VA
2930
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
12
Nincs esemény!