Csányi Sándor: A legfontosabb, hogy 2020-ban itt legyünk a budapesti Eb-n

2017. október 12.
Itthon
Détári Lajos, Illés Béla vagy éppen Telek András is pályára lépett az ukránok elleni öregfiúk-mérkőzésen, amely után Csányi Sándor MLSZ-elnök a DIGI Sport híradójának elmondta: a legfontosabb, hogy a magyar labdarúgó-válogatott a lehető legjobb esélyekkel induljon majd neki a 2020-as, részben budapesti rendezésű Eb-selejtezőknek. Ez alapján dönt a szövetség Bernd Storck sorsáról. Sallói István konkrét javaslatokkal is szolgál, Tököli Attila szerint nem kell temetni a magyar focit.
"A várakozásokhoz képest alulteljesített a válogatott, főleg a Feröeren és az Andorrán elhullajtott pontok hiányoznak, de volt esélyünk itthon a svájciak ellen is itthon pontot szerezni, az utolsó percben kaptuk a számukra győzelmet jelentő gólt. Jövő kedden az MLSZ elnöksége ülésezik, megkértük a szövetségi kapitányt, hogy számoljon be erről a sorozatról. Meghallgatjuk a szakembereket, folyamatosan beszélünk a hozzáértőkkel, és utána meglátjuk, hogy milyen döntéseket kell hozni, hogy nagyobb esélyt lássunk arra, hogy 2020-ban itt legyünk az Európa-bajnokságon, Magyarországon" - nyilatkozta Csányi Sándor a Sport 24-nek.
 
Az egykori kiváló csatár Tököli Attila is véleményezte a mostani magyarfoci-helyzetet. "Mi, magyarok hajlamosak vagyunk mindig, mindenkit eltemetni. Nem kell. A helyükön kell kezelni a dolgokat. Nálunk sokkal magasabban jegyzett csapatok is kihullottak a selejtezőkön. Nem egyszerű kijutni sehová sem, sajnos ez így sikerült, reméljük, a következő ennél jobb lesz."
 
 
A hajdani 13-szoros válogatott támadó Sallói István konkrét javaslatokkal is szolgált. "Valahol értem a szurkolók csalódottságát, de reálisan is kell látni, hogy hol a helyünk. Az biztos, hogy a legfontosabb feladat a magyar labdarúgásban azt realizálni, hogy nincsen játékosunk a nemzetközi topligákban. Az utánpótlásképzést ebbe az irányba kell terelni. El kell felejteni az eredményeket, teljesen mindegy, mit játszik az U17, az U18, az U19, az a kérdés, van-e olyan játékosunk, akit be tudunk építeni a felnőtt fociba, és nemzetközi futballista lesz belőle. Én amióta élek, csak azt hallom, hogy jöjjenek a fiatalok, mert a magyar labdarúgás sohasem felel meg az elvárásoknak. De a fiatalok sem jobbak" – mondta a DIGI Sport állandó szakértője.
 
A magyar-ukrán találkozó apropója, hogy Ukrajna 25 éve Magyarország ellen játszotta első tétmeccsét. a mostani "visszavágón" fordított eredmény született, ezúttal keleti szomszédaink nyertek 3-1-re. Igaz, az ukránok meglehetősen szabadon értelmezték az öregfiúk jelzőt, több 40 év alatti játékost is bevetettek. 
 
"Természetesen én is kíváncsi vagyok (az ilyen mérkőzésekre), hiszen ezeket a játékosokat láttam ennél nagyobb tétmeccseken is játszani, és nagyon örülök, hogy látom, megmaradt a technika, jól játszanak továbbra is" - mondta Csányi Sándor. 
   

keresés

 

Hírlevél

Eseménynaptár

2019 Május
KE
SZE
CSÜ
SZO
VA
2930
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
12
Nincs esemény!