Torghelle kipöckölt pár játékost a válogatott kezdőjéből

2017. szeptember 30.
Itthon
Torghelle Sándor, az MTK 42-szeres válogatott csatára a klub e-sportolójával, Rácz Andrással letesztelte a minap megjelent FIFA 18 futballjátékot.
"Te legyél a leggyengébb női csapattal, én meg a legjobb férfival, és akkor talán van esélyem" - vetette fel Torghelle a játékostársának, aki a 11 a 11 elleni MTK-s FIFA Pro Clubs csapattal a másodosztályban szerepel, támadó középpályásként.
 
Végül a 35 éves csatár a magyar nemzeti csapatot, Rácz András pedig válogatottunk következő vb-selejtezős ellenfelét, Svájcot választotta.
 
"És lehet cserélni a játékosokat? Mert akkor egy-kettőt kipöckölnék a magyar válogatott kezdőjéből" - nevetett Torghelle, és végül betette Németh Krisztiánt a csapatba. 
 
 
Torghelle a válogatottban a brazilok, a németek és az argentinok ellen is gólt szerzett, most csak egyet sajnál: "Csak játszanék, ha már én állítom össze a csapatot" - mondta a kezdő sípszó előtt, ám mivel a játékban sem tagja már a válogatottnak, saját magát nem tehette be. 
 
A meccs látványosra sikerült, a válogatottban 11 gólig jutott támadó pedig olyan aranyköpésekkel kommentálta a kétszer 4 percet, mint: "De miért fejeli vissza? Ki az edzője?" Vagy: "Játszunk az idővel, szép, bravó, hogy játszunk, jaj de szép foci, ez a magyar foci" – kiáltott fel hangosan egy hosszabb labdatartás után. "Passzolj, ne önzőzz!" – szólt rá a saját játékosára.
 
Torghelle magyarjai az 55. percig bírták kapott gól nélkül: "Les. Pedig jól mentem. Vinícius kirongyolt, mint Zrínyi. (...) Ha ezt élőben megcsinálnánk, nem hiszem, hogy örülne az edző" – utóbbit már a második bekapott gól után jegyezte meg.
 
A játék tetszik neki, de az e-sportra váltás csak egy esetben érdekelné. "Hogy ha nem tudnék egyenest rúgni a labdába, akkor igen, érdekelne" – majd gyorsan hozzátette, hogy nincs neki igazán türelme a játékhoz, a konzol nála 24 órán belül szinte biztosan összetörne, a füvön játszott foci tartja a legkedvesebbnek.
 
Végül Torghelle kisegítette a DIGI Sportot, és játék közben interjúvolta az MTK e-sportolóját.
 
„És hol vannak a társaid? Csak magyarok?” / "Laknak Walesben és Németországban is, van két-három pécsi srác, a többiek Budapest környékiek" – válaszolta Rácz András a labdarúgó kérdésére. 
 
A FIFA18-ban Svájc 3-0-ra verte Magyarországot, reméljük, az október 7-ei vb-selejtezőn fordul majd a kocka.
   

keresés

 

Hírlevél

Eseménynaptár

2019 Január
KE
SZE
CSÜ
SZO
VA
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
123
Nincs esemény!