U21-eseink edzőjének tetszik az NB I, de van egy kívánsága

2017. szeptember 07.
Itthon
A címvédő németek elleni barátságos meccsen aratott siker után a Málta elleni Eb-selejtezőn is 2-1-re nyert a magyar U21-es válogatott. A csapat német edzője, Michael Boris a DIGI Sport híradójának elárulta: tetszik neki a magyar játékosok mentalitása, és nem csodálkozik azon, hogy Bernd Storck júniusban meghívta a felnőtt keretbe a 16 éves Szoboszlai Dominiket.
A szakembernek az Eb-részvétel kiharcolása mellett nem kisebb célja van, minthogy felkészítse a magyar fiatalokat az A válogatott számára. "Tetszik a magyar futballisták mentalitása, az U19-es és az U21-es válogatottban is látszik rajtuk a győzni akarás. Ha erősebb is az ellenfél, képesek csapatként egymásért játszani, és megnyerni a mérkőzést. És ez a legfontosabb, hogy a legjobb magyar játékosok együtt játszanak, egymásért."
 
A 42 éves tréner érzései annyiban kettősek lehetnek, hogy ha a legjobbjait behívja Bernd Storck, akkor az ő csapata gyengébb lesz. Ott van például a még csak 16 éves Szoboszlai Dominik, aki júniusban már meghívót kapott a felnőttek közé. "Egyáltalán nem lepett meg Bernd Storck döntése, hiszen előtte láttam Szoboszlait az U17-es válogatottban játszani, a tehetségével, a játékstílusával egyaránt kitűnt. Úgy gondolom, egy játékos csak akkor fejlődhet, ha kimozdul a komfortzónájából. Mivel Dominik Ausztriában felnőttek között játszik, ezért teljesen normális, ha nem az U19-es, hanem a 21 éven aluli csapatban szerepel vagy meghívót kap Bernd Storcktól az A válogatottba" - mondta a Sport 24-nek Gyirmóton.
 
A Ciprusra szerződött Sallai Roland most nem tagja a csapatnak, pedig Pintér Attila egyenesen a felcsúti Maradonának nevezte a Puskás Akadémia neveltjét. "Egy kicsit beszélek magyarul, de nem olvasom az újságokat, így erről nem hallottam. Még egyszer sem szerepelt az én keretemben, mert vagy sérült volt, vagy az A válogatott számított rá. Ha most itt lenne, akkor meg tudnám mondani, hogy tényleg ő-e a nagy új tehetség vagy nem."
 
A szakember nem csak muszájból nézi az NB I-es meccseket. "Szívesen nézem a magyar bajnokikat, és sok tehetséges játékost látok. Ha egyetlen kívánságom lehetne, azt kérném, hogy több néző jöjjön ki a lelátókra. A Honvéd-Videoton bajnoki döntő például futball volt a javából, több mint 10 ezren voltak a stadionban. Ha sok a néző, az jót tesz a magyar labdarúgásnak is, mert a játékosok jobb teljesítményre képesek."
 
Az U21-es Eb-ért Málta, Ciprus, Törökország, Belgium és Svédország ellen célozhatja meg a kijutást a magyar csapat, a csoportelsők mellett a négy legjobb második is ott lesz a 2019-es olaszországi és San Marinó-i tornán. A legutóbbi selejtezőn válogatottunk ötödik lett a hatfős csoportjában, van tehát min javítani.
   

keresés

 

Hírlevél

Eseménynaptár

2019 Március
KE
SZE
CSÜ
SZO
VA
25262728
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Nincs esemény!