Miért kaphatott ki ilyen könnyedén a Videoton?

2017. augusztus 25.
Itthon
Tizenhárom éves gyerekekhez hasonlította játékosait a Partizan Beograd elleni Európa Liga-visszavágó után Marko Nikolics, a Videoton vezetedzője. A kiállított Juhász Roland nem „bírózott”, viszont – mint azt a DIGI Sport híradójának elmondta - nem érti, miért esett szét a csapata.
Vajon mit tennének másképp a játékosok, ha újra lejátszhatnák az év meccsének beharangozott 90 percet? "Attól, hogy jól kezdtük a meccset, és helyzeteink voltak, még nem szabad fegyelmezetlennek lenni. Ha szabálytalankodni kell, akkor szabálytalankodni kell, nem szabad engedni, hogy négy a kettő ellen hozzánk ránk a labdát” – nyilatkozta a Sport 24-nek Kovácsik Ádám, a Videoton kapusa.
 
 
A meccs elején nagyon bekezdett a magyar ezüstérmes, talán még túl bátor is volt: "Összességében talán ez lehetett a gond, hiszen tényleg volt lehetőségünk gólt szerezni, de ez nem sikerült. Elkapott minket a hév, amikor úgy éreztük, gólt tudunk szerezni ebben a periódusban. Talán a rutintalanság volt ennek az oka" – tette hozzá Kovácsik. 
 
A Videoton nigériai légiósa, Ezekiel Henty még a jobbak közé tartozott, ám gólt neki sem sikerült rúgnia. "Természetesen nagyon csalódott vagyok, hogy egy ilyen fontos meccset elveszítettünk. Nem szeretnék a sérülésemre hivatkozni, de minden szempontból pocsékul érzem magam. A játékvezető adós maradt egy Partizan-játékos kiállításával, míg a mi csapatkapitányunknak jogtalanul kapta az első sárgáját egy átlagos blokk után” – mondta a támadó. 
 
Az érintett, azaz Juhász Roland nem foglalkozott a bíróval.  "Először mindig magunkban kell keresni a hibát. A bírózgatást feleslegesnek érzem, mert az ellenfél kétes esete 0-2-nél, az én kiállításom pedig 0-3-nál történt.”
 
De közben már a védő is keresi a komoly vereség okait. "Ma eléggé szétestünk, a passzokban, a játékban sem tudtunk olyat nyújtani, mint az elmúlt időszakban. Eddig azt gondoltam, hogy fejlődő tendenciát mutat a csapat, ma ebben a tekintetben nagyon visszaestünk.”
 
A stadion legcsalódottabb embere a Videoton Partizantól érkezett edzője, Marko Nikolics volt. "Jól kezdtük a meccset, de utána katasztrofális hibákat követtünk el, ezeket az ellenfél mesterien kihasználta. Úgy viselkedtünk, mintha 13 éves amatőr focisták lennénk, nem pedig profik. Azt hiszem, büszkék lehetünk az európai szintű teljesítményünkre - a mai mérkőzésig. A meccs a piros lapunkkal dőlt el végleg."
 
Nikolics maximum annak örülhet, hogy volt az első belgrádi gól szerzője, Leandre Tawamba jókívánságokat küldött neki. "Hazudnék, ha azt mondanám, hogy 4-0-s sikerre készültünk. Azt viszont tudtuk, hogy hamar gólt kell szereznünk, a folytatásra ez sok erőt adott számunkra. Különleges meccs volt ez számunkra, hiszen jól ismerjük a Videoton edzőjét, köszöntöttük egymást a mostani találkozó előtt is, nagyon szép pillanatokat éltünk meg együtt az előző szezonban. Kívánom neki, hogy a folytatásban sikeres legyen a csapattal!"
 
Miroslav Djukics, a Partizan edzője szerint a 0-4 túlzó. „Taktikailag remekül sikerült felkészülnünk a meccsre, jól kontráztunk, sikerült egész idő alatt nyomás alatt tartanunk az ellenfelünket, ennek köszönhetjük a sikert. A Videoton egy nagyon jó, gyors csapat, nincs akkora különbség a két csapat között, mint azt a mostani 4-0-s végeredmény sugallná."
   

keresés

 

Hírlevél

Eseménynaptár

2019 Március
KE
SZE
CSÜ
SZO
VA
25262728
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Nincs esemény!