Storck nem tud a Sampdoria magyar kapusáról?

2017. június 13.
Itthon
Sokan felkapták a fejüket, amikor a Serie A utolsó fordulójában, a Sampdoria-Napoli bajnokin a hazaiak kispadjára egy 16 éves magyar kapus is odakerült. A DIGI Sport híradója megkereste az érintettet, Hutvágner Gergelyt, hogy mesélje el, miképp került tűz közelbe az olasz élvonalban.
"Edzettünk-edzettünk keményen, egyszer csak felkerültem a nagycsapathoz - nem is tudom, hogyan -, és akkor azt mondták, úgy nézek ki, mint egy kapus. Sokat fejlődtem, amióta itt vagyok" - nyilatkozta a Sport 24-nek Hutvágner Gergely.
 

Szép jövő áll Hutvágner előtt

A Sampdoria fiatal kapusa, Hutvágner Gergely mindössze 16 esztendős, de a Serie A utolsó fordulójában a klub nevezte őt a Napoli elleni keretbe.

 
Hozzátette, Emiliano Viviano sérülése is kellett ahhoz, hogy bekerüljön a keretbe. "Az utolsó mérkőzésnek már nem volt tétje, és a másik U19-es kapussal - a litván Titas Krapikasszal együtt - beneveztek a keretbe, ő egy évvel idősebb nálam. A Napoli ellen én voltam a harmadik számú kapus, nagy élmény volt ez számomra."
 
A karrierje Dunaharasztiból indult, és igencsak nagy hatással volt rá, hogy mekkora sztárokhoz került közel ezen a meccsen. "Egy-két éve még a FIFA videojátékában vettem meg azokat a játékosokat a csapatomba, akikkel most együtt voltam. Nem is tudtam, hogyan kellene most arra reagálni, hogy ott futkorásznak mellettem olyan nagy nevek, mint Insigne, Callejón, vagy a kapus Reina. Ő rá is lépett a lábamra a félidőben véletlenül" - mosolyogott Hutvágner. 
 
A magyar labdarúgó példaképe mindössze egy évvel (17) volt idősebb nála, amikor elindult a karrierje a Parmában.
 
"Gianluigi Buffon a kedvencem, nagyon tetszik a személyisége, sajnos mára kissé megöregedett. Úgy érzem, közel van a stílusunk egymáshoz. Ő az én példaképem" - ismerte el.
 
A válogatottság nagyon is érdekli, bár úgy látja, mostanság mintha elfelejtették volna."Bernd Storck nem sokat tud rólam, idén nem is hívtak meg az U17-esek Eb-keretbe, szerintem elég alul vagyok a rangsorban, most nem láttak egy évig. Ha be fognak hívni, azon leszek, hogy megmutassam, mennyit fejlődtem az utóbbi időben. Egy-két év múlva szeretnék én is odakerülni a korosztályos válogatott keretébe első-második számú kapusként" - fogalmazott a Sampdoria tehetsége.
 
 
 
   

keresés

 

Hírlevél

Eseménynaptár

2018 Május
KE
SZE
CSÜ
SZO
VA
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
123
Nincs esemény!