Fórum
Fórum » Általános fórum témakör » Milyen kaját szeretünk?Súgó


1501 hozzászólás 101 lapon Rendezés:

1 ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18  ... 101

(Új hozzászóláshoz lépj be)

Kenny | VIP user 2006.04.22. 21:22  (1538527)
A köz érdekében mindent!


Kenny | VIP user 2006.04.22. 21:21  (1538526)
Asszem minden van itthon:D


BoosteR | VIP user 2006.04.22. 21:21  (1538525)
kosz :D


GEdevil10 | VIP user 2006.04.22. 21:21  (1538523)
:))


Kenny | VIP user 2006.04.22. 21:20  (1538520)
Lángosok
<BR>Lángosok
<BR>Hozzávalók:
<BR>Egyszerű lángostészta:
<BR>1 kg liszt, 1 ek. só, 1 pohár tejföl, 3 tojás, 4 dkg élesztő, 3 dl tej.
<BR>lkészítés:
<BR>Az élesztőt 1 dl langyos tejben 1 kk cukorral felfuttatjuk, a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Hűtőben az alsó polcon olajos zacskóban néhány óráig tároljuk. Ezt követően olajos kézzel kinyújtjuk a tésztát tükörtojás nagyságúakra, és forró olajban vagy zsírban mindkét oldalát kisütjük.
<BR>Forrón, fokhagymával jól bedörzsölve, vagy tejföllel, reszelt sajttal tálaljuk.
<BR>Gyorsan elkészíthető, ám ízletes, vendégvárónak alkalmas.
<BR>
<BR>(Anyám repertoárjából.)
<BR>
<BR>Krumplis lángostészta:
<BR>40 dkg finomliszt, 3 dkg élesztő, 2 főtt krumpli, 1 ek. olaj, 1/2 dkg só, 1 dl langyos tej, olaj vagy zsír a sütéshez.
<BR> Az élesztőt 1 dl langyos tejben, csipet cukorral megkelesztjuk. A liszt közepébe mélyedést nyomunk, beleöntjük a megkelt kovászt, hozzátesszük a megfőtt és áttört krumplit, az 1 ek olajat, és langyos, sós tejjel lágyabb kelt tésztat dagasztunk. Tetejét liszttel meghintjük, ruhával letakarva kb. 1 óráig kelesztjük. Ha a tészta kétszeresére megkelt, a tésztát tenyérnyi darabokra, vékonyra kihúzzuk, és forró olajba tesszük. Előbb fedö alatt, majd ha megfordítottuk fedő nélkül ropogósra sütjük.
<BR>Kapros lángos:
<BR> A kiszakított tésztát tenyerünkön szétnyomjuk, meghintjuk finomra vágott zöldkaporral, a tésztát egymásra hajtjuk, ezutan nyújtjuk vékonyra vizes kézzel, és azonnal sütjük.
<BR>Túrós lángos:
<BR> A kapros lángoshoz hasonlóan a tészta közepébe diónyi kapros juhtúrót teszünk. Ezt kissé vastagabbra nyújtjuk.
<BR>Tojásos lángos:
<BR> 3-4 kemény tojást nagyon apróra összevagdalunk, és kevés vajjal, egy csomag vágott metélő hagymával meg pár kanálka tejföllel keverjük el. A tészta közepére diónyi halmot rakunk belőle, majd a tészta széleit ráhajtva, nyújtófával újra kinyújtjuk.
<BR>Sonkás lángos:
<BR> Tejföllel kevert őrölt sonkával, vagy főtt füstölt tarjával töltjük meg a lángosokat.
<BR>Káposztás lángos:
<BR> Zsiradékban apróra reszelt édeskáposztát pirítunk, mint a káposztás kockához, törött borssal erősen ízesítjük, és ezzel töltjük a lángosokat.
<BR>Hagymás krumplilángos:
<BR>40 dkg főtt, áttört burgonya, 35 dkg finomliszt, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 db tojás, 1 dkg élesztő fél dl tej, 1 mokkáskanál só
<BR> A meglangyosított tejben elkeverjük a szétmorzsolt élesztőt, és langyos helyen felfuttatjuk. Ezután összedolgozzuk a főtt, áttört és még meleg burgonyával, a liszttel, a tojásokkal, a megtisztított és lereszelt vöröshagymával, valamint a szétzúzott fokhagymával és a sóval. A tésztát jól kidolgozzuk, majd egy cipóba formálva 30 percig pihentetjük. Lisztezett deszkán egy centi vastagra kinyújtjuk, és a legnagyobb pogácsaszaggatóval vagy vizespohárral kiszaggatjuk. Kissé széthúzogatjuk, majd a 180 fokra felforrósított olajban 4-5 perc alatt szép pirosra sütjük. Itatóspapírra szedjük, hogy az a fölösleges olajat felszívja. Egyszerűen készíthető, jóízű vacsora vagy vendégváró.
<BR>Foszlós lángos:
<BR>25 dkg finomliszt, 1 dl aludttej (kefir, esetleg joghurt), fél dl tej, fél dkg élesztő, 2 gerezd fokhagyma, 1 csapott teáskanál só, kevés pecsenyezsír
<BR> A meglangyosított tejben simára keverjük a szétmorzsolt élesztőt, majd a bögrében felfuttatjuk. Ha már feljött a tetejére, akkor a liszttel, az aludttejjel, a sóval és a szétzúzott fokhagymával jól összedolgozzuk. Lisztezett deszkán nagyon vékonyra kinyújtjuk. Az egész felületét vékonyan megkenjük pecsenyezsírral, szorosan felcsavarjuk, mint a rétest szokás, majd 30 percig pihentetjük. Ezután újból kinyújtjuk, de már fél centi vastagra. Fánkszúróval vagy nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, kézzel széthúzogatjuk, és a 180 fokra felforrósított olajban szép aranysárgára sütjük (2-3 perc). A fölösleges olajat leitatjuk, és melegen tálaljuk. Nagyon egyszerűen készíthető, olcsó vendégváró.
<BR>Jó étvágyat:D
<BR>
<BR>


GEdevil10 | VIP user 2006.04.22. 21:19  (1538519)
Szerintem a lángostésztába kell élesztö és krumpli is.


ProtUS | VIP user 2006.04.22. 21:17  (1538515)
Schalke, ma már boldogan fog működni a hasnyálmirigyem :)


BoosteR | VIP user 2006.04.22. 21:17  (1538514)
azt kene :D


ProtUS | VIP user 2006.04.22. 21:16  (1538512)
Lángoshoz pedig tényleg nem kell sok minden csak olaj, liszt meg tojás...
<BR>
<BR>Ja Booster, akkor meg csípj fel egy csajt, aki megtanít lángost sütni... (vagy valami egész másra tanít meg :D:D)


Kenny | VIP user 2006.04.22. 21:15  (1538511)
Kimegyek a konyhába,kinyitom a hűtőt és mit találok benne?Resztelt máj és krumplipüre:)
<BR>Gondolok rátok srácok/lányok:)


GEdevil10 | VIP user 2006.04.22. 21:14  (1538510)
Prot,
<BR>megnyugtatlak,anyám is reszeli bele a hagymát.


Kenny | VIP user 2006.04.22. 21:13  (1538507)
Házihamburger sem rossz:)


T-Des | VIP user 2006.04.22. 21:13  (1538505)
nyálcsorgató topic:)
<BR>amúgy a pörkölt jöhet 8-)


BoosteR | VIP user 2006.04.22. 21:11  (1538499)
aaa, nem tudok ilyeneket csinalni :D
<BR>anyu az illetekes :)


ProtUS | VIP user 2006.04.22. 21:10  (1538496)
Én meg eménykedek továbbra is, hogy rajtam kívül van még egy ember az univerzumban aki a pörköltbe reszeli a hagymát :D


1 ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18  ... 101

(Új hozzászóláshoz lépj be)

keresés

 

Hírlevél

Eseménynaptár

2024 November
KE
SZE
CSÜ
SZO
VA
28293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
Nincs esemény!