Fórum
1 ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 101
(Új hozzászóláshoz lépj be)
|
Kenny | VIP user | 2006.04.22. 21:22 (1538527) | |||||
A köz érdekében mindent! |
|
Kenny | VIP user | 2006.04.22. 21:21 (1538526) | |||||
Asszem minden van itthon |
|
BoosteR | VIP user | 2006.04.22. 21:21 (1538525) | |||||
kosz |
|
GEdevil10 | VIP user | 2006.04.22. 21:21 (1538523) | |||||
|
Kenny | VIP user | 2006.04.22. 21:20 (1538520) | |||||
Lángosok <BR>Lángosok <BR>Hozzávalók: <BR>Egyszerű lángostészta: <BR>1 kg liszt, 1 ek. só, 1 pohár tejföl, 3 tojás, 4 dkg élesztő, 3 dl tej. <BR>lkészítés: <BR>Az élesztőt 1 dl langyos tejben 1 kk cukorral felfuttatjuk, a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Hűtőben az alsó polcon olajos zacskóban néhány óráig tároljuk. Ezt követően olajos kézzel kinyújtjuk a tésztát tükörtojás nagyságúakra, és forró olajban vagy zsírban mindkét oldalát kisütjük. <BR>Forrón, fokhagymával jól bedörzsölve, vagy tejföllel, reszelt sajttal tálaljuk. <BR>Gyorsan elkészíthető, ám ízletes, vendégvárónak alkalmas. <BR> <BR>(Anyám repertoárjából.) <BR> <BR>Krumplis lángostészta: <BR>40 dkg finomliszt, 3 dkg élesztő, 2 főtt krumpli, 1 ek. olaj, 1/2 dkg só, 1 dl langyos tej, olaj vagy zsír a sütéshez. <BR> Az élesztőt 1 dl langyos tejben, csipet cukorral megkelesztjuk. A liszt közepébe mélyedést nyomunk, beleöntjük a megkelt kovászt, hozzátesszük a megfőtt és áttört krumplit, az 1 ek olajat, és langyos, sós tejjel lágyabb kelt tésztat dagasztunk. Tetejét liszttel meghintjük, ruhával letakarva kb. 1 óráig kelesztjük. Ha a tészta kétszeresére megkelt, a tésztát tenyérnyi darabokra, vékonyra kihúzzuk, és forró olajba tesszük. Előbb fedö alatt, majd ha megfordítottuk fedő nélkül ropogósra sütjük. <BR>Kapros lángos: <BR> A kiszakított tésztát tenyerünkön szétnyomjuk, meghintjuk finomra vágott zöldkaporral, a tésztát egymásra hajtjuk, ezutan nyújtjuk vékonyra vizes kézzel, és azonnal sütjük. <BR>Túrós lángos: <BR> A kapros lángoshoz hasonlóan a tészta közepébe diónyi kapros juhtúrót teszünk. Ezt kissé vastagabbra nyújtjuk. <BR>Tojásos lángos: <BR> 3-4 kemény tojást nagyon apróra összevagdalunk, és kevés vajjal, egy csomag vágott metélő hagymával meg pár kanálka tejföllel keverjük el. A tészta közepére diónyi halmot rakunk belőle, majd a tészta széleit ráhajtva, nyújtófával újra kinyújtjuk. <BR>Sonkás lángos: <BR> Tejföllel kevert őrölt sonkával, vagy főtt füstölt tarjával töltjük meg a lángosokat. <BR>Káposztás lángos: <BR> Zsiradékban apróra reszelt édeskáposztát pirítunk, mint a káposztás kockához, törött borssal erősen ízesítjük, és ezzel töltjük a lángosokat. <BR>Hagymás krumplilángos: <BR>40 dkg főtt, áttört burgonya, 35 dkg finomliszt, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 db tojás, 1 dkg élesztő fél dl tej, 1 mokkáskanál só <BR> A meglangyosított tejben elkeverjük a szétmorzsolt élesztőt, és langyos helyen felfuttatjuk. Ezután összedolgozzuk a főtt, áttört és még meleg burgonyával, a liszttel, a tojásokkal, a megtisztított és lereszelt vöröshagymával, valamint a szétzúzott fokhagymával és a sóval. A tésztát jól kidolgozzuk, majd egy cipóba formálva 30 percig pihentetjük. Lisztezett deszkán egy centi vastagra kinyújtjuk, és a legnagyobb pogácsaszaggatóval vagy vizespohárral kiszaggatjuk. Kissé széthúzogatjuk, majd a 180 fokra felforrósított olajban 4-5 perc alatt szép pirosra sütjük. Itatóspapírra szedjük, hogy az a fölösleges olajat felszívja. Egyszerűen készíthető, jóízű vacsora vagy vendégváró. <BR>Foszlós lángos: <BR>25 dkg finomliszt, 1 dl aludttej (kefir, esetleg joghurt), fél dl tej, fél dkg élesztő, 2 gerezd fokhagyma, 1 csapott teáskanál só, kevés pecsenyezsír <BR> A meglangyosított tejben simára keverjük a szétmorzsolt élesztőt, majd a bögrében felfuttatjuk. Ha már feljött a tetejére, akkor a liszttel, az aludttejjel, a sóval és a szétzúzott fokhagymával jól összedolgozzuk. Lisztezett deszkán nagyon vékonyra kinyújtjuk. Az egész felületét vékonyan megkenjük pecsenyezsírral, szorosan felcsavarjuk, mint a rétest szokás, majd 30 percig pihentetjük. Ezután újból kinyújtjuk, de már fél centi vastagra. Fánkszúróval vagy nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, kézzel széthúzogatjuk, és a 180 fokra felforrósított olajban szép aranysárgára sütjük (2-3 perc). A fölösleges olajat leitatjuk, és melegen tálaljuk. Nagyon egyszerűen készíthető, olcsó vendégváró. <BR>Jó étvágyat <BR> <BR> |
|
GEdevil10 | VIP user | 2006.04.22. 21:19 (1538519) | |||||
Szerintem a lángostésztába kell élesztö és krumpli is. |
|
ProtUS | VIP user | 2006.04.22. 21:17 (1538515) | |||||
Schalke, ma már boldogan fog működni a hasnyálmirigyem |
|
BoosteR | VIP user | 2006.04.22. 21:17 (1538514) | |||||
azt kene |
|
ProtUS | VIP user | 2006.04.22. 21:16 (1538512) | |||||
Lángoshoz pedig tényleg nem kell sok minden csak olaj, liszt meg tojás... <BR> <BR>Ja Booster, akkor meg csípj fel egy csajt, aki megtanít lángost sütni... (vagy valami egész másra tanít meg ) |
|
Kenny | VIP user | 2006.04.22. 21:15 (1538511) | |||||
Kimegyek a konyhába,kinyitom a hűtőt és mit találok benne?Resztelt máj és krumplipüre <BR>Gondolok rátok srácok/lányok |
|
GEdevil10 | VIP user | 2006.04.22. 21:14 (1538510) | |||||
Prot, <BR>megnyugtatlak,anyám is reszeli bele a hagymát. |
|
Kenny | VIP user | 2006.04.22. 21:13 (1538507) | |||||
Házihamburger sem rossz |
|
T-Des | VIP user | 2006.04.22. 21:13 (1538505) | |||||
nyálcsorgató topic <BR>amúgy a pörkölt jöhet |
|
BoosteR | VIP user | 2006.04.22. 21:11 (1538499) | |||||
aaa, nem tudok ilyeneket csinalni <BR>anyu az illetekes |
|
ProtUS | VIP user | 2006.04.22. 21:10 (1538496) | |||||
Én meg eménykedek továbbra is, hogy rajtam kívül van még egy ember az univerzumban aki a pörköltbe reszeli a hagymát |
1 ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 101
(Új hozzászóláshoz lépj be)
keresés
Bejelentkezés
Menetrend | |
csapatok: A - B - C - D |
|
Helyszínek: Lengyelország - Ukrajna |
|
Játékvezetők | |
Statisztikák |